Κυριακή, 26 Φεβρουαρίου 2017

Το Δωμάτιο, του Κώστα Χριστόπουλου

Το Δωμάτιο, του Κώστα Χριστόπουλου
Η Γκαλερί Ζουμπουλάκη εγκαινιάζει στις 4 Μαρτίου 2010 την ατομική έκθεση του Κώστα Χριστόπουλου Το Δωμάτιο, η οποία θα διαρκέσει μέχρι τις 31 Μαρτίου. Πρόκειται για έργα μεικτής τεχνικής, καθώς και για μικρές κατασκευές και εγκαταστάσεις στο χώρο.

Ο Χριστόπουλος προσβλέπει στη δημιουργία εικόνων που διατηρούν την αίσθηση του φευγαλέου. Εικόνων που δε γίνονται αντιληπτές μόνο μέσω της όρασης, αλλά και μέσω μιας νοερά κατασκευασμένης πραγματικότητας, εικόνων μετάβασης.

Όπως γράφει και ο ίδιος ο καλλιτέχνης θέμα των έργων του …είναι αυτό το «άνοιξε κλείσε» των ματιών και το νοητό ταξίδι που μπορεί να λάβει χώρα σε ένα και μοναδικό σημείο και σε ελάχιστο χρόνο
 
Αφετηρία της αφήγησης αποτελεί το κρεβάτι. Εδώ ο Χριστόπουλος εμπνέεται από το Μαλόν, ήρωα του Μπέκετ, ο οποίος μπορεί από το κρεβάτι του να αντιλαμβάνεται το μετρήσιμο χώρο με τις αισθήσεις του, ταυτόχρονα, όμως, μπορεί να διευρύνει το χώρο με εικόνες που επινοεί.

Τα υπόλοιπα έργα (μια βραχώδης πλαγιά στην οποία αντανακλώνται οι τσακίσεις ενός χρησιμοποιημένου σεντονιού, το βουνό κ.ο.κ) ακολουθούν αυτή τη διαδρομή με στόχο τη νοητή και αποστασιοποιημένη εξέταση ενός οικείου τόπου κατοίκησης. Το Δωμάτιο προτείνει ένα τρόπο αντίληψης του χώρου και έχει, σύμφωνα με τον καλλιτέχνη, ως θέμα του τελικά την ίδια την αναζήτηση

Σχετικές ειδήσεις
Υπό κατασκευήν, έκθεση του Μίλτου Γκολέμα στη Γκαλερί Ζουμπουλάκη
30.01.2017 10:09
Η Γκαλερί Ζουμπουλάκη παρουσιάζει την τέταρτη ατομική έκθεση του Μίλτου Γκολέμα με τίτλο «Υπό κατασκευήν». Η έκθεση αποτελείται από την τελευταία ενότητα ζωγραφικών έργων του εικαστικού και θα διαρκέσει από τις 9 Φεβρουαρίου έως τις 4 Μαρτίου 2017.
Ignoramus, έκθεση του Helmut Stallaerts στη γκαλερί Bernier/Eliades
12.01.2017 11:25
Η γκαλερί Bernier/Eliades παρουσιάζει την ατομική έκθεση ζωγραφικής του Βέλγου καλλιτέχνη Helmut Stallaerts, την Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου, 20:00-22:00. Ο καλλιτέχνης εκθέτει πρώτη φορά στη γκαλερί και θα παραβρίσκεται στα εγκαίνια.
Είναι όλα Ψέμα: έκθεση της Νατάσσας Πουλαντζά στη Γκαλερί Ζουμπουλάκη
09.05.2016 09:59
Η Γκαλερί Ζουμπουλάκη παρουσιάζει την ατομική έκθεση της Νατάσσας Πουλαντζά με τίτλο «Είναι όλα ψέμα». Η έκθεση θα διαρκέσει από τις 9 Ιουνίου έως τις 7 Ιουλίου 2016.
Αθύρματα Εικόνων: ομαδική έκθεση στη γκαλερί Έρση
13.04.2016 13:43
Η Γκαλερί Έρση την Πέμπτη 21 Απριλίου 2016 στις 7.00 μμ εγκαινιάζει την ομαδική έκθεση Ζωγραφικής - Γλυπτικής με τίτλο Αθύρματα Εικόνων.
y.st.rd: έκθεση του Κώστα Χριστόπουλου στη γκαλερί Ζουμπουλάκη
16.03.2016 12:38
Η Γκαλερί Ζουμπουλάκη παρουσιάζει την τρίτη ατομική έκθεση του Κώστα Χριστόπουλου με τίτλο «y.st.rd». Η εγκατάσταση στον χώρο αποτελείται από ζωγραφικά και γλυπτικά έργα μεικτής τεχνικής. Η έκθεση θα διαρκέσει από τις 31 Μαρτίου έως τις 6 Μαΐου 2016.