Τρίτη, 21 Φεβρουαρίου 2017

Χαραμάδες, έκθεση της Αθηνάς Λατινοπούλου

Χαραμάδες, έκθεση της Αθηνάς Λατινοπούλου
Την Τρίτη 23 Μαρτίου η γκαλερί 7 παρουσιάζει την καινούργια της δουλειά της Αθηνάς Λατινοπούλου, με τίτλο Χαραμάδες. Στην έκθεση θα παρουσιασθεί και το βιβλίο-αφήγημα της Αθηνάς Λατινοπούλου με τίτλο Οι κορδέλες της δικής μου πραγματικότητας.

Στην νέα της δουλειά το μεγεθυσμένο σχοινί και πάλι (της προηγούμενης έκθεσής της), «συνομιλεί» με την γεωμετρική δομή των πλευρών πλεούμενων, που είναι κουφάρια ροζιασμένα και αποπλυμένα από τους ανέμους και δηλώνουν τα αινίγματα της χαμένης τους ζωής , καθώς η καλλιτέχνης τους προσδίδει με τις συνθέσεις της και τη χρωματική της γκάμα, μια μεταφυσική διάσταση.

Οι φόρμες της, μέσα στην σιωπή και την εκρηκτικότητα της παρουσίας τους, καταθέτουν μια υπαρξιακή αγωνία για το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον.

Η Αθηνά Λατινοπούλου γεννήθηκε στην Θεσ/νίκη  το 1946 και σπούδασε ζωγραφική & γλυπτική.

Από το 1983 μέχρι σήμερα έχει πάρει μέρος σε πολλές ομαδικές – θεματικές εκθέσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Έργα της βρίσκονται σε πολλές ιδιωτικές συλλογές στην Ελλάδα και στο εξωτερκό.

Σχετικές ειδήσεις
Ένα Ελληνικό καλοκαίρι, έκθεση του Μίλτου Μιχαηλίδη στη Μέδουσα Αίθουσα Τέχνης
10.02.2017 16:26
Την Πέμπτη 2 Μαρτίου στις 8.00 το βράδυ η Μαρία Δημητριάδη παρουσιάζει στη Μέδουσα Αίθουσα Τέχνης την καινούργια δουλειά του Μίλτου Μιχαηλίδη με τον τίτλο “Ένα Ελληνικό καλοκαίρι“.
Unbound: Ατομική έκθεση της Λίλιας Ζιάμου στην Gallery
07.12.2016 16:42
Την Τρίτη 13 Δεκεμβρίου η γκαλερί «7» παρουσιάζει την πρώτη ατομική έκθεση στην Ελλάδα με την καινούργια δουλεία της Λίλιας Ζιάμου, με τίτλο “Unbound”.
V Chants - Early Music on Canvas+: έκθεση του Βασίλη Γαρυφαλλάκη στη Γκαλερί Αργώ
06.09.2016 12:45
Η Γκαλερί Αργώ της οδού Νεοφύτου Δούκα 5, στο Κολωνάκι, θα υποδεχτεί στους χώρους της, τον εικαστικό Βασίλη Γαρυφαλλάκη, για να παρουσιάσει την καινούργια του δουλειά, στην δεύτερη ατομική του έκθεση κάτω από το γενικό τίτλο ”V CHANTS Early music on canvas+”
Ενδιάμεσα: έκθεση της Μανταλίνας Ψωμά στη γκαλερί Alma
15.04.2016 15:05
Η Μανταλίνα Ψωμά παρουσιάζει στην ατομική της έκθεση στην Γκαλερί ALMA στα Τρίκαλα, έργα από την δουλειά των τελευταίων δύο ετών.
... έλα να παίξουμε: Έκθεση του Χρήστου Κουτσούκη στην Γκαλερί Cube
15.03.2016 14:57
Η Γκαλερί Cube, φιλοξενεί από την Τρίτη 22 Μαρτίου 2016 την καινούρια δουλειά του Χρήστου Κουτσούκη με τίτλο “... έλα να παίξουμε”, που είναι η δεύτερη ατομική του έκθεση στο χώρο, μετά τις “Στιγμές” (Φεβρουάριος 2012).