Σάββατο, 3 Δεκεμβρίου 2016

Οι Δούλες του Ζαν Ζενέ στο θέατρο Άλμα

Οι Δούλες του Ζαν Ζενέ στο θέατρο Άλμα
Γιορτάζοντας τα 100 χρόνια από τη γέννηση του Γάλλου δραματουργού αλλά και άνθρωπου του υποκόσμου Ζαν Ζενέ (1910-2010), συνεχίζονται οι παραστάσεις του θρυλικού θεατρικού έργου του Οι Δούλες (έργο που πρωτοπαίχθηκε στο Παρίσι το 1947 ταράσσοντας το συντηρητικό καλλιτεχνικό κατεστημένο) στο θέατρο ΑΛΜΑ, έως τις 30 Μαρτίου 2010.

Το ανέβασμα του αριστουργηματικού αυτού έργου που σημάδεψε τη γαλλική λογοτεχνία αποτελεί μια διαφορετική εκδοχή, προσαρμοσμένη στην εποχή μας, μια επιμελημένη παραγωγή της Εύης Καραγιάννη με τη νέα σκηνοθετική ματιά του Τάκη Λουκάτου και με ανδρικές ερμηνείες στους ρόλους των δύο Δούλων γυναικών από τον Τάκη Λουκάτο και τον Πάνο Κατέρη  οι οποίοι χωρίς να προκαλούν αποδίδουν με ευαισθησία τους καταπιεσμένους αυτούς χαρακτήρες. Η Εύη Καραγιάννη υποδύεται το ρόλο της πληθωρικής κυρίας που αυτή τη φορά ξεχειλίζει από θηλυκότητα και σεξουαλικότητα ως διαχρονικό γυναικείο σύμβολο εξουσίας.

Η μουσική επένδυση της παράστασης ξεχωρίζει με τη ζωντανή ερμηνεία της σοπράνο Αναστασίας Μονογεννή, μέλους της Λυρικής Σκηνής  Αθηνών που τραγουδά γνωστές άριες. Η ποιητικότατη μετάφραση ανήκει στο νομπελίστα ποιητή Οδυσσέα Ελύτη.

Η σκηνοθεσία-κίνηση είναι  του Τάκη Λουκάτου, η επιμέλεια κοστουμιών της Εύης Καραγιάννη, τα σκηνικά-αντικείμενα-έπιπλα του F+M FOS, οι φωτισμοί των Γιάννη Λαζαρίδη και Νίκου Σταυρόπουλου και η μουσική επιμέλεια της Φιλιώς Κρεμύδη και της Αντριάνας Μεταξά.

Οι καλεσμένοι μετά την παράσταση δοκίμασαν Ασιατικές γεύσεις, προσφορά των Assian Restaurants YUM YUM.

Η  Εύη Καραγιάννη έχει διαγράψει μια λαμπρή πορεία ως μανεκέν, έχει παίξει ως ηθοποιός σε πολλά έργα μαζί με τον πρώην σύζυγό της διακεκριμένο ηθοποιό Κώστα Βουτσά κι έχει κάνει αξιόλογες παραγωγές καλλιτεχνικών δρώμενων και επιδείξεων μόδας. Είναι μητέρα του ανερχόμενου ηθοποιού Άνθιμου Ανανιάδη. Από το 2004 συνεργάζεται με τον Τάκη Λουκάτο σε επιτυχημένα θεατρικά και εικαστικά δρώμενα και ποιοτικά πολυθεάματα.

Σχετικές ειδήσεις
Improv Comedy Nights στο Θέατρο Άβατον
01.11.2016 11:09
Για 4η συνεχόμενη σεζόν, η ImproVIBE παρουσιάζει παραστάσεις θεατρικού αυτοσχεδιασμού στο Θέατρο Άβατον στο Γκάζι με τον τίτλο «Improv Comedy – Πολύ Κακές Ιδέες». Οι «Bus και» και οι «Κακές Ιδέες» ανεβαίνουν στη σκηνή και δημιουργούν ολόκληρο το θεατρικό έργο εκείνη τη στιγμή.
Το γλυκό πουλί της νιότης, του Tenesse Williams στο Θέατρο Άλμα
24.02.2016 16:40
Το αγαπημένο έργο του Tennessee Williams «Το γλυκό πουλί της νιότης», που συμπλήρωσε με επιτυχία τις εκατό παραστάσεις στη σκηνή του θεάτρου Άλμα, κερδίζοντας το θερμό χειροκρότημα του κοινού και την επιδοκιμασία των εκπροσώπων του τύπου, συνεχίζει έως την Κυριακή 3 Απριλίου.
Συνθήκη 97 στον Πολυχώρο Τέχνης art63
28.01.2016 12:55
Δυο νέες ηθοποιοί διασκευάζουν μόνες, το έργο του Ζαν Ζενέ "Δούλες" και ανεβάζουν τη θεατρική παράσταση "Συνθήκη 97", βασισμένη σε αυτό, στο νέο Πολυχώρο Τέχνης art63, από 6 Φεβρουαρίου 2016, για περιορισμένο αριθμό παραστάσεων.
Η Θεωρία Των Παιγνίων, της Μαρίας Μαλλούχου στο Θέατρο Άλμα
07.01.2016 16:01
Η ηθοποιός και βραβευμένη σεναριογράφος Μαρία Μαλλούχου διασκευάζει και μεταφέρει στη σκηνή για πρώτη φορά στην Ελλάδα το θεατρικό έργο: «Η Θεωρία των Παιγνίων». Μια ιδέα, βασισμένη στο θεατρικό έργο «Games», του Ivan Klima. Μαζί της, έξι ταλαντούχοι ηθοποιοί και εξαιρετικοί συνεργάτες.
Ο γάμος του Φίγκαρο: οι παραστάσεις συνεχίζονται στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών
05.01.2016 12:32
Μετά την ενθουσιώδη ανταπόκριση του κοινού, οι παραστάσεις του «Γάμου του Φίγκαρο» σε σκηνοθεσία Στάθη Λιβαθινού συνεχίζονται έως τις 30 Ιανουαρίου 2016 στην Αίθουσα Νίκος Σκαλκώτας.