Σάββατο, 25 Φεβρουαρίου 2017

Οι Δούλες του Ζαν Ζενέ στο θέατρο Άλμα

Οι Δούλες του Ζαν Ζενέ στο θέατρο Άλμα
Γιορτάζοντας τα 100 χρόνια από τη γέννηση του Γάλλου δραματουργού αλλά και άνθρωπου του υποκόσμου Ζαν Ζενέ (1910-2010), συνεχίζονται οι παραστάσεις του θρυλικού θεατρικού έργου του Οι Δούλες (έργο που πρωτοπαίχθηκε στο Παρίσι το 1947 ταράσσοντας το συντηρητικό καλλιτεχνικό κατεστημένο) στο θέατρο ΑΛΜΑ, έως τις 30 Μαρτίου 2010.

Το ανέβασμα του αριστουργηματικού αυτού έργου που σημάδεψε τη γαλλική λογοτεχνία αποτελεί μια διαφορετική εκδοχή, προσαρμοσμένη στην εποχή μας, μια επιμελημένη παραγωγή της Εύης Καραγιάννη με τη νέα σκηνοθετική ματιά του Τάκη Λουκάτου και με ανδρικές ερμηνείες στους ρόλους των δύο Δούλων γυναικών από τον Τάκη Λουκάτο και τον Πάνο Κατέρη  οι οποίοι χωρίς να προκαλούν αποδίδουν με ευαισθησία τους καταπιεσμένους αυτούς χαρακτήρες. Η Εύη Καραγιάννη υποδύεται το ρόλο της πληθωρικής κυρίας που αυτή τη φορά ξεχειλίζει από θηλυκότητα και σεξουαλικότητα ως διαχρονικό γυναικείο σύμβολο εξουσίας.

Η μουσική επένδυση της παράστασης ξεχωρίζει με τη ζωντανή ερμηνεία της σοπράνο Αναστασίας Μονογεννή, μέλους της Λυρικής Σκηνής  Αθηνών που τραγουδά γνωστές άριες. Η ποιητικότατη μετάφραση ανήκει στο νομπελίστα ποιητή Οδυσσέα Ελύτη.

Η σκηνοθεσία-κίνηση είναι  του Τάκη Λουκάτου, η επιμέλεια κοστουμιών της Εύης Καραγιάννη, τα σκηνικά-αντικείμενα-έπιπλα του F+M FOS, οι φωτισμοί των Γιάννη Λαζαρίδη και Νίκου Σταυρόπουλου και η μουσική επιμέλεια της Φιλιώς Κρεμύδη και της Αντριάνας Μεταξά.

Οι καλεσμένοι μετά την παράσταση δοκίμασαν Ασιατικές γεύσεις, προσφορά των Assian Restaurants YUM YUM.

Η  Εύη Καραγιάννη έχει διαγράψει μια λαμπρή πορεία ως μανεκέν, έχει παίξει ως ηθοποιός σε πολλά έργα μαζί με τον πρώην σύζυγό της διακεκριμένο ηθοποιό Κώστα Βουτσά κι έχει κάνει αξιόλογες παραγωγές καλλιτεχνικών δρώμενων και επιδείξεων μόδας. Είναι μητέρα του ανερχόμενου ηθοποιού Άνθιμου Ανανιάδη. Από το 2004 συνεργάζεται με τον Τάκη Λουκάτο σε επιτυχημένα θεατρικά και εικαστικά δρώμενα και ποιοτικά πολυθεάματα.

Σχετικές ειδήσεις
Οι Δούλες του Jean Genet στο Θέατρο Αυλαία
27.12.2016 12:45
Η «Ομάδα Τέχνης Oberon» παρουσιάζει το έργο Οι Δούλες (Les Bonnes), του Jean Genet, από τις 9 Ιανουαρίου, στο Θέατρο Αυλαία, στη Θεσσαλονίκη.
Επικίνδυνες σχέσεις, του Σοντερλό ντε Λακλό στο θέατρο Άλμα
17.11.2016 15:00
Το επιστολικό έργο του Λακλό, Επικίνδυνες σχέσεις, ανεβαίνει στο θέατρο Άλμα, σε σκηνοθεσία Γιώργου Κιμούλη, με τον ίδιο στον πρωταγωνιστικό ρόλο του Βαλμόν.
Improv Comedy Nights στο Θέατρο Άβατον
01.11.2016 11:09
Για 4η συνεχόμενη σεζόν, η ImproVIBE παρουσιάζει παραστάσεις θεατρικού αυτοσχεδιασμού στο Θέατρο Άβατον στο Γκάζι με τον τίτλο «Improv Comedy – Πολύ Κακές Ιδέες». Οι «Bus και» και οι «Κακές Ιδέες» ανεβαίνουν στη σκηνή και δημιουργούν ολόκληρο το θεατρικό έργο εκείνη τη στιγμή.
Σίρλεϋ Βαλεντάιν, με την Ελένη Καστάνη στο Θέατρο Άλμα
07.10.2016 11:56
Οι «Θεατρικές Σκηνές» παρουσιάζουν στην Β΄ Σκηνή του Θεάτρου ΆΛΜΑ τον γλυκόπικρο μονόλογο του Willy Russell, «Σίρλεϋ Βαλεντάιν».
Σαιξπηρ Express από την ομάδα +αίσθημα στο θέατρο Άλμα
30.06.2016 14:00
Η Συναισθηματική Διαλεκτική και ο Στέλιος Καλαθάς σας προσκαλούν στην παράσταση της θεατρικής ομάδας +αίσθημα με τίτλο «Σαιξπηρ Express» στο θέατρο Άλμα στις 1, 2 & 3 Ιουλίου 2016 και ώρα 21.00.