Παρασκευή, 24 Φεβρουαρίου 2017

Εντυπώσεις από την Ελλάδα - Χίος 2009

Εντυπώσεις από την Ελλάδα - Χίος 2009
Μία ξεχωριστή διεθνής έκθεση έργων τέχνης με κυρίαρχο το ελληνικό νησιωτικό στοιχείο και τίτλο Εντυπώσεις από την Ελλάδα- Χίος 2009, παρουσιάζουν ο Πολιτισμικός Οργανισμός του Δήμου Αθηναίων και η Εθελοντική Ομάδα Καλλιτεχνών ArtHOME από τις 18 έως τις 30 Ιανουαρίου 2010 στο Πνευματικό Κέντρο Δήμου Αθηναίων.

Τα έργα αποτελούν δημιουργίες από την 18η καλλιτεχνική συνάντηση των ζωγράφων στην Ελλάδα, η οποία φέτος έχει ως πηγή έμπνευσης και θέμα τις ομορφιές της Χίου και κυρίως του χωριού Μεστά, χτισμένο ως κάστρο στη Μεσαιωνική εποχή. Δεκατρείς καλλιτέχνες , μέλη της Ομάδας «ArtHome», από την Ελλάδα, Ιταλία, Ισπανία, Πολωνία, Βουλγαρία, Ρωσία, Κίνα και Σλοβακία αποτυπώνουν τις εικόνες και εντυπώσεις τους από το μαγευτικό νησί του Ανατολικού Αιγαίου, αξιοποιώντας τη δυναμική των χρωμάτων και της φαντασίας.

Συντονίστρια της έκθεσης είναι η ζωγράφος Έλενα Ζαντρέϊκο, η οποία οργάνωσε την καλλιτεχνική εκδήλωση με τη συμπαράσταση φιλότεχνων χορηγών.
Η Εθελοντική Ομάδα «ArtHome» δημιουργήθηκε από την  Έλενα Ζαντρέϊκο το 2005, με έδρα την Παροικιά της Πάρου, όπου κάθε καλοκαίρι τα μέλη της ομάδας συναντιούνται για δημιουργική εργασία και ξεκούραση.

Συμμετέχοντες καλλιτέχνες: Έλενα Ζαντρέϊκο (συντονίστρια), Μαργαρίτα Πεταλίδου, Ναταλία Πιλιτσίδη, Δημήτρης Σιδέρας, Daniel Atanassov, Peter Beliashki, Anita Pilat De Santis, Malgorata Zak, Wiktor Jedrzejak, Peter Pollag, Lu Pin, Yuri Pavlov, Sergey Pimenov.

Σχετικές ειδήσεις
Ξεναγήσεις στην έκθεση
16.12.2016 15:23
Ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων (ΟΠΑΝΔΑ), η Ουγγρική Ακαδημία Τεχνών, με τη συνεργασία της Πρεσβείας της Ουγγαρίας στην Αθήνα παρουσιάζουν την έκθεση φωτογραφίας Ανιχνεύσεις και φωτογραφικά αρχεία: Αρχεία Ζωής, στη Πινακοθήκη του Δήμου Αθηναίων στο κτίριο Πειραιώς, από τις 19 Οκτωβρίου 2016 έως τις 8 Ιανουαρίου 2017.
GR80s. Η Ελλάδα του Ογδόντα: μία έκθεση αφιερωμένη στη δεκατία του '80 στην Τεχνόπολη
09.09.2016 10:53
Η Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων διοργανώνει, από τον Ιανουάριο ως το Μάρτιο του 2017, την ιστορική και πολιτισμική έκθεση «GR80s. Η Ελλάδα του Ογδόντα στην Τεχνόπολη», σε σύμπραξη με τη Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση και με την συνεργασία σημαντικών ελληνικών και διεθνών επιστημονικών και πολιτισμικών ιδρυμάτων και φορέων.
Κοινός Τόπος / Common Ground: Διεθνής έκθεση εικαστικών
27.06.2016 11:29
Η Εικαστική Ομάδα TeeToTuM και ο Σύλλογος καλλιτεχνών για την προώθηση της τέχνης κατ-ART-ι σας προσκαλούν στα εγκαίνια της Διεθνής Έκθεσης που διοργανώνουν με θέμα: Κοινός Τόπος (Common Ground), με τη συμμετοχή 27 καλλιτεχνών από την Ελλάδα και το εξωτερικό, την Δευτέρα 4 Ιουλίου 2016, στις 17:30, στο Ναό Αγ.Σοφίας, στη Σοχώρα Ρεθύμνου καθώς και σε καφενεία και μαγαζιά της πλατείας Σοχώρας.
Creative Photography: έκθεση φωτογραφίας από το ΙΕΚ ΑΚΜΗ στο Ρομάντσο
06.06.2016 12:51
Για μια ακόμα χρονιά, οι νέοι ταλαντούχοι καλλιτέχνες του τομέα Φωτογραφίας του ΙΕΚ ΑΚΜΗ, αναμένεται να κερδίσουν τις εντυπώσεις  στην έκθεση φωτογραφίας, που διοργανώνεται προς τιμήν τους στο Πολιτιστικό Κέντρο ”Romantso”.
Ολυμπιακοί Αγώνες 1896: Οι ιστορικές φωτογραφίες του Άλμπερτ Μάγιερ από τις συλλογές του Μουσείου Μπενάκη με το βλέμμα της Εύας Νάθενα
12.04.2016 12:37
Το Μουσείο Μπενάκη, η Costa Navarino και ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών ενώνουν τις δυνάμεις τους και παρουσιάζουν μια ξεχωριστή φωτογραφική έκθεση μέσα από την ιδιαίτερη ματιά της εικαστικού Εύας Νάθενα.