Σάββατο, 25 Φεβρουαρίου 2017

ΕΒΓΕ 2010: δηλώσεις συμμετοχών!

ΕΒΓΕ 2010: δηλώσεις συμμετοχών!
Τα Ελληνικά Βραβεία Γραφιστικής και Εικονογράφησης 2010 ξεκινούν την πορεία τους! H υποβολή συμμετοχών για την 9η ετήσια διοργάνωση των ΕΒΓΕ έχει ως καταληκτική ημερομηνία την Παρασκευή 5 Φεβρουαρίου του 2010. Σημειώστε ότι όπως κάθε χρονιά έτσι και φέτος δεν θα υπάρξει παράταση!

Ο καθιερωμένος θεσμός της επιβράβευσης της Ελληνικής δημιουργίας που και φέτος πραγματοποιείται υπό την αιγίδα της Icograda και της Ένωσης Γραφιστών Ελλάδας, σαν στόχο έχει τη συγκέντρωση και την αξιολόγηση των καλύτερων έργων από το χώρο της Γραφιστικής και της Εικονογράφησης στην Ελλάδα και την Κύπρο.

Με συμμετοχές από 400 περίπου δημιουργούς και ομάδες, είναι η μαζικότερη εκδήλωση για την οπτική επικοινωνία στη χώρα μας.

Σημειώστε επίσης, ότι διαφορετική είναι φέτος η κατηγορία νέων δημιουργών των ΕΒΓΕ. Αντί για το συνηθισμένο μέσο της αφίσσας, ο φετινός διαγωνισμός αφορά το animation και τα motion graphics. Με θέμα Γενετικά μεταλλαγμένα... οι συμμετέχοντες καλούνται να σχολιάσουν το θέμα της γενετικής μηχανικής (επιστήμη, διατροφή, ιατρική κ.ο.κ.) και των συνεπειών της όπως αυτοί το εκλαμβάνουν.

H συγκεκριμένη κατηγορία είναι κατά παράδοση και η μοναδική που έχει έπαθλο για τους νικητές . Φέτος ο πρώτος νικητής θα κερδίσει ένα ταξίδι με όλα τα έξοδα πληρωμένα για να παρακολουθήσει το ED-Festival που θα πραγματοποιηθεί στο Ρότερνταμ της Ολλανδίας. Περισσότερες πληροφορίες μπορούν να βρουν οι ενδιαφερόμενοι εδώ.

Σχετικές ειδήσεις
Αμερικάνικα Βραβεία Αρχιτεκτονικής: Έκθεση στο Contemporary Space Athens
25.11.2016 14:59
Tα Αμερικανικά βραβεία Αρχιτεκτονικής είναι τα μεγαλύτερα βραβεία στις ΗΠΑ, βραβεύοντας ουρανοξύστες, εμπορικά, κτίρια, πολεοδομικά σχέδια που επιτυγχάνουν ένα υψηλό πρότυπο αριστείας στο σχεδιασμό, την κατασκευή, τη βιωσιμότητα και την προώθηση της βέλτιστης πρακτικής σε όλα τα είδη ανάπτυξης ακινήτων για τον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα.
Διεθνή Βραβεία Αρχιτεκτονικής 2016
13.09.2016 14:42
Τα Διεθνή Βραβεία Αρχιτεκτονικής – International Architecture Awards 2016 που αποτελούν τη μεγαλύτερη διάκριση στον τομέα της αρχιτεκτονικής για περισσότερο από μια δεκαετία απονέμονται και παρουσιάζονται φέτος στην Αθήνα, την Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου 2016 στις 20.00, στο Divani Palace Acropolis.
150 Χρόνια Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο: Έκθεση αφίσας από το Τμήμα Γραφιστικής Τ.Ε.Ι. Αθήνας
02.09.2016 16:56
Στο φιλόξενο Καφέ του Μουσείου, έναν χώρο που τα τελευταία χρόνια δίνει βήμα διαλόγου σε καλλιτέχνες και εικαστικές ομάδες της Ελλάδας και του εξωτερικού, με στόχο να προσφέρει εικαστικά ερεθίσματα ως γέφυρα ανάμεσα στο παρελθόν και το παρόν, παρουσιάζεται η έκθεση αφίσας «150 χρόνια Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο» του Τμήματος Γραφιστικής του Τ.Ε.Ι. Αθήνας.
Οι νικητές των βραβείων ΕΒΓΕ 2016
15.04.2016 14:56
ΜΠΟΡΟΥΝ ΟΛΑ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΚΑΛΥΤΕΡΑ; Αναμφίβολα ναι, αν κρίνουμε από το πλεόνασμα ταλέντου, καλής διάθεσης και ενθουσιασμού, αλλά και συγκίνησης που πλημμύρισε την Κεντρική Σκηνή της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών, χθες Πέμπτη 14 Απριλίου, κατά την τελετή απονομής των 15ων Ελληνικών Βραβείων Γραφιστικής & Εικονογράφησης.
ΕΒΓΕ 2016: Η τελετή απονομής στη Στέγη
06.04.2016 15:09
Την Πέμπτη 14 Απριλίου, στις 7:30 μ.μ., η κεντρική σκηνή της Στέγης Γραμμάτων & Τεχνών υποδέχεται τα μεγαλύτερα ονόματα της ελληνικής γραφιστικής, του branding, του σχεδιασμού ψηφιακών μέσων και της εικονογράφησης, για τη μεγάλη βραδιά της εγχώριας οπτικής επικοινωνίας.