Παρασκευή, 24 Φεβρουαρίου 2017

Η Γη τρέμει!

Η Γη τρέμει!
Οι εκδόσεις Αλεξάνδρεια παρουσιάζουν το νέο βιβλίο του Γιώργου Χατζηστεργίου, με τίτλο Η Γη τρέμει! Άνθρωποι και κατασκευές σε ένα κόσμο που αλλάζει, μέσα από το οποίο επιχειρείται η εμβάθυνση και η βελτίωση της αντίληψής μας για τον τρόπο που λειτουργούν τα πράγματα στις κατασκευές.

Ο κόσμος γύρω μας αλλάζει με μεγάλη ταχύτητα κι ακόμα μεγαλύτερη ένταση, με ριζικές ασυνέχειες και με πολλές απροσδόκητες ανατροπές. Η σύγχυση αναφορικά με τις επιπτώσεις αυτών των μεταβολών στις ζωές μας, περισσεύει. Όταν φθάσει στο σπίτι η Κοκκινοσκουφίτσα θα βρει την καλή γιαγιά να την περιμένει ή τον κακό λύκο που θέλει να τη φάει; Τελικά, ποιες από αυτές τις μεταβολές συνιστούν απειλές, και ποιες ευκαιρίες;

Στον σύγχρονο θαυμαστό κόσμο της εικονικής πραγματικότητας, η χειροπιαστή υλικότητα των κτιρίων συνιστά ένα πολύ ιδιαίτερο και θετικό, σχεδόν εναλλακτικό χαρακτηριστικό, στην επιχειρούμενη προσπάθεια κατανόησης της πραγματικότητας. Οι πέτρες έχουν φωνή και μιλάνε! έγραφε ο Διονύσιος Σολωμός και φρόντιζε να μας υπενθυμίζει ο Άρης Κωνσταντινίδης.

Ο συγγραφέας, δημοσιογράφος και πολιτικός μηχανικός Γιώργος Μ. Χατζηστεργίου έχει εμφανιστεί στον κόσμο των ιδεών με μια σειρά δοκιμίων στο Βήμα της Κυριακής και στα «Ενθέματα» της Κυριακάτικης Αυγής, όπου με όχημα τις κατασκευές και τα τεχνικά έργα, επιχειρείται η διερεύνηση γενικότερων κοινωνικών εξελίξεων. Στο χώρο της λογοτεχνίας έχει εμφανιστεί με τη συλλογή αφηγημάτων Μικρή πόλη, μεγάλα μυστικά (εκδόσεις Αλεξάνδρεια, 2009) και το μυθιστόρημα Σου έχει μείνει καθόλου περιουσία; (εκδόσεις Αλεξάνδρεια, 2008). Στο πεδίο των τεχνικών έργων διατηρεί γραφείο ειδικών μελετών και είναι μέλος επιστημονικών επιτροπών του ΤΕΕ και του ΥΠΕΧΩΔΕ, καθώς και συγγραφέας των βιβλίων ΣύνΕργον με αντικείμενο τεχνολογικά και οικονομικά ζητήματα των κατασκευών.

Σχετικές ειδήσεις
Κατασκευές της ψυχανάλυσης - Γεράσιμος Στεφανάτος
08.02.2017 11:33
Από τις εκδόσεις Εστία κυκλοφορεί το βιβλίο του Γεράσιμου Στεφανάτου, Κατασκευές της ψυχανάλυσης. Κατασκευή του ψυχαναλυτή. Αναζητώντας μιαν αλήθεια που γιατρεύει.
Ένα Σεργιάνι - Γιώργος Κουτουλάκης
30.01.2017 11:24
Οι Εκδόσεις Ραδάμανθυς, παρουσιάζουν το βιβλίο «Ένα Σεργιάνι», του Γιώργου Κουτουλάκη.
Ατραπός - Γιώργος  Μαννούρης
05.01.2017 11:37
Οι (.poema..) εκδόσεις παρουσιάζουν την ποιητική συλλογή του Γιώργου Μαννούρη, Ατραπός.
Το κουφάρι του τζίτζικα - Γιώργος Σταυρακάκης
02.11.2016 12:17
Οι (.poema..) εκδόσεις παρουσιάζουν την ποιητική συλλογή του Γιώργου Σταυρακάκη, Το κουφάρι του τζίτζικα.
Χορός Μεταμφιεσμένων - Γιώργος Χατζηστεργίου
14.04.2016 12:29
Από τις εκδόσεις Αλεξάνδρεια κυκλοφορεί το βιβλίο Χορός Μεταμφιεσμένων του Γιώργου Χατζηστεργίου.