Δευτέρα, 20 Φεβρουαρίου 2017

Ένα σπίτι παραμύθια!

Ένα σπίτι παραμύθια!
Επτά γνωστά παιδικά παραμύθια  ντύνονται μουσικά από τον Σταμάτη Κραουνάκη και τη Λίνα Νικολακοπούλου και παρουσιάζονται στο παιδικό κοινό σε μορφή τραγουδιού – παιγνιδιού, από τέσσερεις νέους ηθοποιούς – τραγουδιστές της ομάδας Σπείρα Σπείρα!

Επτά  από  τα σαράνταεπτά  τραγουδιστά παραμύθια που είχαν φτιάξει μαζί για μία μικρή ορχήστρα , έναν αφηγητή και τους ήρωες να τα λένε τραγουδιστά, έρχονται στο φως ξανά και στη διάθεση όλων των παιδιών και παρουσιάζονται από τις 15 Νοεμβρίου στην Αθηναίδα.

Η συναυλία των ζώων των αδερφών Γκριμμ, Η πεντάμορφη και το τέρας της Gabrielle Suzanne Barbot de Villeneuve, Ο Τζακ κι η Φασολιά του Joseph Jacobs, Τα καινούργια ρούχα του αυτοκράτορα του Hans Christian Andersen, Η έξυπνη Γκρέτα των αδερφών Γκριμμ, Το πετροκάραβο και Ένα σπίτι παραμύθια
της Λίνας Νικολακοπούλου, αποτελούν τον πρώτο κύκλο των επτά πρώτων παραμυθιών με τον τίτλο Ένα σπίτι παραμύθια!

Ο Βασίλης Βασιλάκης φτιάχνει κούκλες, παίζει με μαριονέτες και μεταμορφώνει χαρτιά και εφημερίδες
επί σκηνής, συμμετέχοντας  σ’ένα παιχνίδι μουσικής και τραγουδιών με τους υπόλοιπους ηθοποιούς. Ρούχα φτιαγμένα από χαρτί και άλλα υλικά, δημιουργίες του ταλαντούχου εικαστικού καλλιτέχνη Νίκου Φλώρου, ντύνουν τους ηθοποιούς  κατά τη διάρκεια της παράστασης και μεταφέρουν το κοινό στον μαγικό κόσμο του βιβλίου.

Τραγούδια και εικόνες ξεπηδούν μέσα από ένα κόσμο ονειρικό,μαγικό,που μόνο η παιδική φαντασία μπορεί να αγγίξει και μόνο το παιδικό συναίσθημα μπορεί να ζωντανέψει.

Η δράση των παραμυθιών εξελίσσεται αυτόνομη και το ενωτικό  μεταξύ τους σημείο είναι ένας αφηγηματικός καμβάς, ο οποίος συνδέει τη ροή, στη διάρκεια του οποίου τα παιδιά  διαδραστικά συμμετέχουν στην εξέλιξη και στην πλοκή των παραμυθιών.

Βάση και οδηγός του θεάματος είναι όλα να είναι εμφανή, τίποτα να μη γίνεται κρυφά από το παιδί.
Τα παιδιά θα βλέπουν πως κατασκευάζονται μπροστά στα μάτια τους όλα τα μαγικά πράγματα που διάβαζαν και είχαν στο μυαλό τους μέσα από όλα αυτά τα παραμύθια. Και στο τέλος θα λένε κι ένα τραγούδι!

Σχετικές ειδήσεις
Το «άλλο» σπίτι από την ομάδα Εν δυνάμει στο θέατρο Αυλαία
29.09.2016 15:19
Η παράσταση Το «άλλο» σπίτι από την ομάδα Εν δυνάμει σε σκηνοθεσία της Ελένης Ευθυμίου έρχεται στις 6 και 7 Οκτωβρίου 2016 στο θέατρο Αυλαία, στα πλαίσια του φεστιβάλ 51α Δημήτρια.
Επιστροφή στο Σπίτι του Matei Visniec στο Vis Motrix Performance Studio
13.09.2016 12:26
Η παράσταση "Επιστροφή στο Σπίτι" του Ματέι Βίσνιεκ ανεβαίνει στις 7 Οκτωβρίου 2016 στο Vis Motrix στη Θεσσαλονίκη σε σκηνοθεσία Πασχάλη Αραμπατζή.
Βρώμικα Παραμύθια από την ομάδα Άπειρον στο 104
05.08.2016 15:12
Από το Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου 2016 θα παρουσιάζεται στο θέατρο 104 το έργο Βρώμικα Παραμύθια σε σκηνοθεσία της Θάλειας Γρίβα.
Η Σταχτοπούτα στο Δημοτικό Κηποθέατρο Νίκαιας
06.07.2016 11:45
Ποια ψάχνει το γοβάκι της στο Δημοτικό Κηποθέατρο Νίκαιας; Το κλασικό αγαπημένο παραμύθι των παιδιών «Η Σταχτοπούτα» παρουσιάζει η Παιδική Σκηνή του Θεάτρου Μπροντγουαίη το Σάββατο 16 Ιουλίου στο Δημοτικό Κηποθέατρο Νίκαιας στο πλαίσιο των εκδηλώσεων που διοργανώνει ο Δήμος Νίκαιας- Αγ. Ι. Ρέντη.
Το Κορίτσι μέσα στο Σπίτι από το Θέατρο του 'Αλλοτε στο Μπενσουσάν Χαν
01.06.2016 15:12
Η παράσταση Το Κορίτσι μέσα στο Σπίτι, ένας σκοτεινός ερωτικός μονόλογος από το Θέατρο του 'Αλλοτε, θα παρουσιαστεί στο Μπενσουσάν Χαν στις 13, 14 και 15 Ιουνίου 2016.