Τρίτη, 21 Φεβρουαρίου 2017

Αναγεννησιακό Φεστιβάλ Ρεθύμνου

Αναγεννησιακό Φεστιβάλ Ρεθύμνου
Μια ιδιαίτερη βραδιά περιμένει όσες και όσους επιλέξουν να παρακολουθήσουν το πρόγραμμα της Παρασκευής 17 Ιουλίου, στο Τζαμί Νερατζέ, στο πλαίσιου του Αναγεννησιακού Φεστιβάλ Ρεθύμνου.

Το πρόγραμμα αυτής της συναυλίας θ\' αναπτύξει μια πολύ γνωστή ιστορία: αδικημένη αγάπη, θλιμμένη αγάπη. Ένα διεθνές θέμα, που μπορούμε να βρούμε σε όλες τις περιόδους της ιστορίας: τόσο στην ποίηση, όσο και στη μουσική .

Ο τίτλος Σταθείτε!, VivaBiancaLuna Biffi. Οι τρεις Πράξεις (Ηλιοβασίλεμα, Νύχτα, Ξημέρωμα) περιγράφουν μια ιστορία αγάπης. Ένα υποθετικό ταξίδι, από τη δύση ως το ξύπνημα μιας νέας μέρας, περνώντας από διάφορες διαθέσεις αγάπης. Ο Πρόλογος (Tempus Fugit) και ο Επίλογος (Carpe Diem) προβάλουν την κυνική όψη της ζωής και της αγάπης: όλα είναι εύθραυστα και παροδικά.

Παράλληλα συνεχίζονται οι εκθέσεις στους χώρους γύρω από τη Νέα Πλατεία:
1. Το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Κρήτης παρουσιάζει την περιοδική έκθεση «Μεσογειακό Πανόραμα» (Αίθουσα Αγ. Φραγκίσκου).
2. Εν αρχή ην... Πυρ. Μάσκες, κοστούμια, πίνακες και εικόνες από το Αναγεννησιακό Φεστιβάλ 2008. Έκθεση των Τ.Χάσικου, Ν.Σταυριδάκη και Χ.Ψαρρά. (Νέο Ωδείον Δήμου Ρεθύμνου)
3. Η εικαστικός Χρυσούλα Σκεπετζή με 26 παιδιά 4-14 ετών “Ανα-γενούν την Αναγέννηση” (1ο Δημοτικό Σχολείο - Τούρκικο).
4. H Δ/νσης Δ/θμιας Εκπ/σης Ρεθύμνου διοργανώνει Έκθεση Φωτογραφίας με θέμα “Εικόνες & Χρώματα της Γης και του Βυθού” (Σπίτι του Πολιτισμού)
5. Έκθεση ζωγραφικής Αργυρούλας Βαλαρή Σαουνάτσου με θέμα “Βότσαλα - Λουλούδια της Θάλασσας” (Valari Art Gallery)

Δείτε όλο το πρόγραμμα του φεστιβάλ στο http://www.rfr.gr/

Σχετικές ειδήσεις
Οι Stranglers live στο Piraeus 117 Academy
18.11.2016 13:30
Την Κυριακή 20 Νοεμβρίου το Piraeus 117 Academy φορά την punk rock περιβολή του και υποδέχεται ένα από τα σπουδαιότερα rock n roll συγκροτήματα στην ιστορία του σκληρού ήχου. Οι The Stranglers επιστρέφουν για ένα μοναδικό show αντάξιο της ιστορίας τους και της ισοπεδωτικής Live φήμης τους.
Ο Γιώργος Νταλάρας στο 1ο Φεστιβάλ Ρεμπέτικου «η Σύρα του Μάρκου Βαμβακάρη»
02.09.2016 14:51
Στο πλαίσιο του 1ου Φεστιβάλ Ρεμπέτικου «η Σύρα του Μάρκου Βαμβακάρη», ο Γιώργος Νταλάρας παρουσιάζει, στην Πλατεία Μιαούλη, την Κυριακή 4 Σεπτεμβρίου 2016 και ώρα 21:00, ένα αφιέρωμα στο ρεμπέτικο που ξεκίνησε το 2014 σε παγκόσμια περιοδεία του σε θέατρα και φεστιβάλ της Ευρώπης και της Αμερικής, με ιδιαίτερη αναφορά στον Μάρκο Βαμβακάρη.
The Stranglers live στο Piraeus 117 Academy
08.08.2016 12:45
Την Κυριακή 20 Νοεμβρίου το Piraeus 117 Academy φορά την punk rock περιβολή του και υποδέχεται ένα από τα σπουδαιότερα rock n roll συγκροτήματα στην ιστορία του σκληρού ήχου. Οι The Stranglers επιστρέφουν για ένα μοναδικό show αντάξιο της ιστορίας τους και της ισοπεδωτικής Live φήμης τους.
Στους δρόμους του Στράτου με το μπουζούκι του Πολυκανδριώτη, στο Φεστιβάλ Αμαρουσίου 2016
04.07.2016 11:42
Το Φεστιβάλ Αμαρουσίου 2016 παρουσιάζει την Τετάρτη 6 Ιουλίου 2016 στο Αμαλίειο, τον συνθέτη και σολίστ του μπουζουκιού, Θανάση Πολυκανδριώτη με την ορχήστρα του, σε ένα μοναδικό λαϊκό μουσικό πρόγραμμα εφ’ όλης της ύλης.
Οι Πλέγμα live στο 19ο Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ
30.06.2016 15:17
Η καλλιτεχνική κολλεκτίβα Πλέγμα μας προσκαλεί την Κυριακή 3 Ιουλίου 2016 στη συναυλία που θα δώσει στο πλαίσιο του 19ου Αντιρατσιστικού Φεστιβάλ της Αθήνας στην Πανεπιστημιούπολη στα Ιλίσια.