Σάββατο, 25 Φεβρουαρίου 2017

Νεανικές πινελιές και ψηφιακό σινεμά

Νεανικές πινελιές και ψηφιακό σινεμά
Το Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ της Πάτρας προσθέται ακόμη μία συνεργασία στη φετινή διοργάνωση, με τo διαδικτυακό περιοδικό τέχνης και πολιτισμού www.artfools.gr της Λάρισας που διοργανώνει το Νεανικό Φεστιβάλ, ArtFools Video Festival.

Το διαδικτυακό περιοδικό τέχνης και πολιτισμού artfools.gr, διοργάνωσε τον περασμένο Μάρτη το 1ο Μαθητικό και Νεανικό φεστιβάλ ταινιών μικρού μήκους, (ARTFOOLS VIDEO FESTIVAL), σε συνεργασία με την ONTEON- ΒΙΚΤΩΡΙΑ, το σύλλογο φίλων του κινηματογράφου Cineparmenos, και τη στήριξη της Φωτογραφικής Λέσχης Λάρισας.

Στο Φεστιβάλ προβλήθηκαν 35 ταινίες μικρού μήκους στο διαγωνιστικό και εκτός διαγωνιστικού μέρους, 7 ταινίες Λαρισαίων δημιουργών και 3 βραβευμένες ταινίες από το 10ο Διεθνές Φεστιβάλ ταινιών Πάτρας.

Έτσι κατά τη διάρκεια του Διεθνούς Κινηματογραφικού Φεστιβάλ της Πάτρας θα προβληθούν οι  βραβευμένες ταινίες του Νεανικού Φεστιβάλ, artfools video festival της Λάρισας.

Οι ταινίες είναι: 1ο Βραβείο Μυθοπλασίας, TOGETHER… του Δημήτρη Νάκου. H Τασία και ο Λουκάς είναι δυο άνθρωποι που κουβαλούν το βάρος του παρελθόντος. Ζουν ο καθένας στο δικό του κόσμο, που με τους δικούς τους όρους έχουν πλάσει. Μια ιστορία σχετικά με την πίστη, τη φαντασία…

2ο Βραβείο Μυθοπλασίας, Η ΔΙΚΑΙΩΣΗ, του Πέτρου Αντωνιάδη. Ο Χρήστος ένα φτωχό παιδί χωρίς οικογένεια , έχει έμφυτη αγάπη για τα γράμματα, χωρίς όμως καν να έχει αποκτήσει βιβλίο. Η αγάπη του αυτή τον οδηγεί στα χέρια ενός ανθρώπου που θα δώσει τα φώτα να προχωρήσει.

3ο Βραβείο Μυθοπλασίας, ΨΥΧΕΔΕΛΕΙΑ των Θόδωρου Μαραντίδη – Αριστείδη Αναστογιάννη. Μια τυφλή κοπέλα πηγαίνει σε ένα  Bar κι εκεί θα της μιλήσει ένας νεαρός. Παρά την αντίδραση της κοπέλας από την προσβολή που άκουσε νεαρός την ακολουθεί. Η ώρα περνάει και όλα ανατρέπονται……..

Ειδική διάκριση στην ταινία, ΜΑΖΙ, Συλλογική (σπουδαστές δραματικής σχολής Πνευματικού Κέντρου Δήμου Αγ. Βαρβάρας). Πώς μπορεί να εμπνεύσει ένα ποίημα και  τι μπορεί να δημιουργηθεί με την αφορμή αυτή; Πως συνδέονται μεταξύ τους οι τόσο διαφορετικοί θαμώνες μιας καφετέριας και ποιο σύνθημα γραμμένο σ’ένα τοίχο, μπορεί να τους ενώσει όλους αυτούς...ΜΑΖΙ.

Και με βραβείο πρωτοεμφανιζόμενου Λαρισαίου /Λαρισαίας Δημιουργού, ΠΑΡΤΥ ΕΠΟΧΗΣ  της Ανθής Τσιρούκη. Πρόκειται για ένα πάρτι εποχής στη Βιέννη μετά τον Α΄ Παγκ. Πόλεμο. Όλοι όσοι απαρτίζουν το πάρτι είναι φοιτητές ιατρικής. Ο Α Παγκόσμιος και η αναμονή του Β\' τους έχει κάνει κυνικούς και μηδενιστές….

Σχετικές ειδήσεις
Το «Suntan» στην τελική δεκάδα για το βραβείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου
05.07.2016 13:15
Το «Suntan» του Αργύρη Παπαδημητρόπουλου είναι μια από τις δέκα ταινίες που διεκδικούν το βραβείο Lux για το 2016, το επίσημο βραβείο στήριξης του ευρωπαϊκού κινηματογράφου που προέρχεται από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.
Δύο μεγάλα βραβεία για το «Suntan» στα Φεστιβάλ Εδιμβούργου και Βρυξελλών
27.06.2016 10:42
Η ταινία «Suntan» του Αργύρη Παπαδημητρόπουλου κατάφερε αποσπάσει το Βραβείο Καλύτερης Ταινίας στο διεθνές τμήμα του Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Εδιμβούργου και το Βραβείο της Επιτροπής Νέων στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου των Βρυξελλών.
Δεύτερο Διεθνές βραβείο για την ταινία ΔΗΛΟΣ 2015 του Αντώνη Θεοχάρη Κιούκα
09.06.2016 15:41
Η ταινία ΔΗΛΟΣ 2015, με πρωταγωνιστή τον Γιώργο Χωραφά σε σκηνοθεσία Αντώνη Θεοχάρη Κιούκα, κατέκτησε το Αργυρό Βραβείο στο Διεθνές Φεστιβάλ Τουριστικών Ταινιών στο Μπακού του Αζερπμπαϊτζάν.
Το Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ Λάρισας/Artfools στις Εκδηλώσεις πολιτισμού του Θεάτρου Τεχνών
12.05.2016 15:28
Το Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ Λάρισας/Artfools, συμμετέχει στις «Εκδηλώσεις πολιτισμού» του «Θεάτρου Τεχνών» και την Τρίτη 17 Μαΐου 2016 θα προβληθούν 6 βραβευμένες ταινίες του φεστιβάλ.
Η Odeon ετοιμάζεται για το 69ο Φεστιβάλ Καννών!
27.04.2016 10:49
Από τις 11 ως τις 22 Μαΐου η καρδιά του σινεμά θα χτυπά στις Κάννες και η Odeon θα είναι εκεί με έξι συνολικά ταινίες εξαιρετικών δημιουργών και διάσημων ηθοποιών, δύο από τις οποίες θα διεκδικήσουν τον Χρυσό Φοίνικα του επίσημου διαγωνιστικού τμήματος του Φεστιβάλ.