Η Άννα φεύγει από το σπίτι της µε την οικογένειά της και περιπλανιούνται αναζητώντας καλύτερη ζωή.
Μερικές φορές αισθάνεται σαν πουλί που πετά στον Βορρά την άνοιξη και µεταναστεύει στον Νότο το φθινόπωρο.
Άλλες πάλι αισθάνεται σαν λαγός που ζει σε ένα εγκαταλελειµµένο λαγούµι, καθώς η οικογένειά της µετακοµίζει σε κάποιο προσωρινό κατάλυµα.
Τις περισσότερες φορές όµως αναρωτιέται πώς θα ήταν να µένει µόνιµα σε έναν τόπο.


Η Maxine Trottier έχει γράψει πολλά βραβευµένα παιδικά βιβλία, συµπεριλαµβανοµένων των The Tiny Kite of Eddie Wing (Βιβλίο της Χρονιάς για Παιδιά της Canadian Library Association), Claire’s Gift (Βραβείο Mr. Christie’s Book), Sister to the Wolf (Τιµώµενο Βιβλίο της Society of School Librarians International) και Under a Shooting Star (Φιναλίστ του Βραβείου Geoffrey Bilson).

Εµπνεύστηκε για να γράψει το Φτερό στον Άνεµο από τους περιπλανώµενους Μεξικανούς εργάτες που συναντούσε στο Λέµινγκτον του Οντάριο, όπου περνούσε τα καλοκαίρια της. Ζει στο Νιούµανς Κόουβ, στο νησί της Νέας Γης του Καναδά.

Η Isabelle Arsenault είναι µια πολύ ταλαντούχα εικονογράφος από το Κεµπέκ, η οποία έχει λάβει έναν εντυπωσιακό αριθµό βραβείων και χαίρει διεθνούς αναγνώρισης. Έχει εικονογραφήσει διάφορα βιβλία, συµπεριλαµβανοµένων των Le coeur de Monsieur Gauguin (Βραβείο Governor General) και My Letter to the World and Other Poems (Φιναλίστ του Βραβείου Governor General, IRA Children’s Choices), και έχει κερδίσει το Grand Prix Εικονογράφησης των Περιοδικών του Κεµπέκ που διεξαγόταν για έξι χρόνια. Ζει στο Μόντρεαλ του Κεµπέκ στον Καναδά.