Το 7ο Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Eurochannel επιστρέφει από το Σπίτι της Ευρώπης στη Ρόδο: 43+2 ταινίες μικρού μήκους, 8 ημέρες προβολών. Στον Κινηματογράφο Παλλάς από τις 15 έως τις 22 Φεβρουαρίου 2017 στις 20:00.

Το Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους του αμερικανικού δικτύου Eurochannel είναι ένας πετυχημένος θεσμός για τον Ευρωπαϊκό Κινηματογράφο, που από το 2013 φιλοξενείται και στην Ελλάδα, από το Σπίτι της Ευρώπης στη Ρόδο. Το Φεστιβάλ παρουσιάζει ταλαντούχους δημιουργούς από διάφορες περιοχές της Ευρώπης δημιουργώντας ένα μοναδικά πολυπολιτισμικό πανόραμα στο θέμα που κάθε χρόνο πραγματεύεται, ένα πραγματικά Ευρωπαϊκό πανόραμα κινηματογράφου.

Το θέμα του 7ου Φεστιβάλ, είναι η Ευρωπαϊκή Οικογένεια, ο πυρήνας της Ευρωπαϊκής κοινωνίας και ο ρόλος της σε κάθε χώρα είναι καθοριστικός για τις εξελίξεις, την οικονομία, την πολιτική, τις τέχνες. Η παραδοσιακή εκδοχή ενός άνδρα και μίας γυναίκας με παιδιά είναι απλά μία από τις εκδοχές της σύγχρονης Ευρωπαϊκής οικογένειας, και όσες διαφορετικές εκδοχές της οικογένειας να έχουμε σήμερα, παραμένει στην κορυφή των προτεραιοτήτων κάθε Ευρωπαίου και στο κέντρο της ζωής του.

Η έννοια της οικογένειας εξερευνάται και αποδίδεται μοναδικά μέσα από μικρές δραματικές ταινίες, κωμωδίες, πειραματικές ταινίες, ταινίες κινουμένων σχεδίων και stop motion, μικρά ντοκυμαντέρ. Οι προκλήσεις και τα προβλήματα, αλλά και η συνεισφορά της Οικογένειας στην εξέλιξη του κόσμου, είναι η έμπνευση και η αφετηρία της καλλιτεχνικής δημιουργίας για τις 43 ταινίες του επίσημου προγράμματος του Φεστιβάλ.

Επιπλέον του επίσημου προγράμματος του Φεστιβάλ θα προβληθούν σε ειδική προβολή την Τρίτη, 21 Φεβρουαρίου, δύο ταινίες μικρού μήκους ελληνικής παραγωγής οι “Ανήκω εδώ” και “Λαμπερός Ήλιος“, του Βασίλη Λουλέ.

Την επιμέλεια του υποτιτλισμού των ταινιών ανέλαβε η Επιτροπή Τεκμηρίωσης του Σπιτιού της Ευρώπης στη Ρόδο.

Λίγα για λόγια για τo Eurochannel

Το Eurochannel είναι ένα ιδιωτικό τηλεοπτικό δίκτυο που παρουσιάζει κορυφαίο περιεχόμενο μόνο από την Ευρώπη: από κλασσικές ταινίες μέχρι τον πιο πρόσφατο κινηματογράφο, από επικές σειρές μέχρι θαυμάσιες μικρότερες παραγωγές, από αφιερώματα για την ιστορία της τέχνης μέχρι τη σύγχρονη ροκ και ποπ μουσική σκηνή. Το Eurochannel δεν είναι μόνο εκπομπές: αποκαλύπτει τα πιο μοναδικά και κρυφά κομμάτια της Ευρωπαϊκής κουλτούρας με ταξιδιωτικά αφιερώματα και ταυτόχρονα καλύπτει τα σημαντικότερα κινηματογραφικά φεστιβάλ της Ευρώπης.

Στην Ευρώπη, το Eurochannel είναι διαθέσιμο μόνο στην Πορτογαλία. Στην Ελλάδα δεν εκπέμπει ακόμη. Ζητήστε από τον τοπικό σας πάροχο συνδρομητικής τηλεόρασης να εντάξει το Eurochannel στο πρόγραμμά του.