Το Μικρό Παλλάς φιλοξενεί την παράσταση Αθήνα – Θεσσαλονίκη – Κωνσταντινούπολη: Σταθμοί & Περάσματα, την πρώτη από μια σειρά παραστάσεων με το γενικό τίτλο ΕΛΛΑΔΕΣREBELETIKO.

Τρεις πόλεις που μοιράζονται τις ίδιες θάλασσες. Τρία λιμάνια που ένωσαν τόπους και ανθρώπους σε μία κοινή μοίρα, σε μία πορεία καθώς το κύμα του Αιγαίου σμίγει με του Βοσπόρου. Τρεις γυναικείες φωνές που οδηγούν και φωτίζουν μικρές και μεγάλες παράλληλες ιστορίες των πόλεων.

Η Μελίνα Κανά, η Μάρθα Φριντζήλα και η Ντιλέκ Κοτς ακολουθούν τα βήματα των ανθρώπων που μοιράστηκαν τους ίδιους δρόμους από τις αρχές του 20ου αιώνα μέχρι και σήμερα στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη και την Κωνσταντινούπολη με τους ήχους του μουσικού σχήματος των REBELETIKO.

Ενώνουν τα κομμάτια μιας ιστορίας που γράφτηκε άλλοτε πάνω στο λαούτο και τη λύρα άλλοτε πάνω στο ζουρνά και στο νταούλι και άλλοτε πάνω στο μπαγλαμά, στο βιολί και στην κιθάρα.

Η μουσική της παράστασης είναι βασισμένη σε τραγούδια των παρακάτω συνθετών: Γιώργου Μπάτη, Μάρκου Βαμβακάρη, Απόστολου Χατζηχρήστου, Γιάννη Παπαϊωάννου, Μιχάλη Σουγιούλ, Μανώλη Χιώτη, Μάρκου Μελκόν, Βασίλη Τσιτσάνη, Παναγιώτη Τούντα, Βαγγέλη Παπάζογλου, Μάνου Χατζιδάκι, Μίκη Θεοδωράκη, Σταύρου Κουγιουμτζή,Διονύση Σαββόπουλου, Νίκου Παπάζογλου, Χρήστου Νικολόπουλου, Αργύρη Μπακιρτζή, Ευανθίας Ρεμπούτσικα και του μουσικού σχήματος Ξέμπαρκοι.

Επίσης θα ακουστούν τραγούδια και μουσικές από τη δισκογραφική δουλειά ΜΟΝΑΣΤΗΡΑΚΙ των REBELETIKO.

Οι ΕΛΛΑΔΕΣ δεν προσδιορίζουν τόπους. Αναδεικνύουν το μουσικό συναίσθημα, τον ενθουσιασμό της έμπνευσης και τη μνήμη μιας στιγμής δημιουργίας.

Είναι οι προσμίξεις μουσικών οργάνων, λόγου και μελωδίας. Η αναζήτηση των οδών της αρμονίας, της συνεργασίας και της αδελφοσύνης που η μουσική αγκαλιάζει και αναδεικνύει.

Οι επιμέρους τίτλοι των παραστάσεων, αποτελούν ένα πρακτικό εγχειρίδιο προσαρμογής των μουσικών περιηγήσεων, στον πραγματικό χώρο και χρόνο που πραγματοποιούνται κάθε φορά.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

REBELETIKO

Τάσος Γεωργόπουλος: κιθάρα, λάφτα, τραγούδι
Τάσος Γιαννούσης: μπουζούκι, τραγούδι
Σοφία Μέρμηγκα: κανονάκι, τραγούδι
Αποστόλης Μπουρνιάς: κρουστά
Στέργιος Μητρούσης: κοντραμπάσο
Γιάννης Πουπούλης: ούτι, κιθάρα, κρουστά
Κώστας Φόρτσας: Κλαρίνο, γκάιντα, καβάλ

ΕΡΜΗΝΕΙΑ
Μάρθα Φριντζήλα
Μελίνα Κανά
Ντιλέκ Κοτς

ΑΦΗΓΗΣΗ
Δημήτρης Παπαδάτος

ΕΝΟΡΧΗΣΤΡΩΣΕΙΣ
Γιάννης Πουπούλης

ΚΕΙΜΕΝΑ
Τάσος Γεωργόπουλος, Ηλίας Γιαννίρης

ΣΚΗΝΟΘΕΤΙΚΗ ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ
Francesca Minutoli

Concept – ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ
Τάσος Γεωργόπουλος, Μύρο Παπαδοπούλου