Το Hellas Filmox Berlin ξεκινά την Τετάρτη, 18 Ιανουαρίου 2017 και η Τελετή Έναρξης θα περιλαμβάνει ένα ωριαίο πρόγραμμα με μουσική, χαιρετισμούς, αλλά και εκπλήξεις. Στην συνέχεια θα θα προβληθεί η ταινία «Αμήν» του Κώστα Γαβρά.

Στην τελετή Έναρξης πρόκειται να παρευρεθούν η Ελληνίδα υπουργός Πολιτισμού κ. Λυδία Κονιόρδου, ο επίτιμος καλεσμένος Κώστα Γαβράς. Ακόμη, οι Γερμανοί ηθοποιοί από την ταινία «Aμήν» Ulrich Tukur και Rolf Hochhut, ο Γερμανός ηθοποιός André M. Hennicke, o διάσημος Ελβετός σκηνοθέτης Dany Levi, η Τουρκάλα σκηνοθέτης του γερμανικού σινεμά Aysun Bademsoy, η ηθοποιός και μουσικός Monica Reyes.

Από τους σκηνοθέτες του προγράμματος, μεταξύ άλλων, παρόντες θα είναι οι σκηνοθέτες Τάσος Μπουλμέτης, Κύρος Παπαβασιλείου, Μάρω Αναστοπούλου, Ανζελίκ Κουρούνη, Βασίλης Κατσούπης, Ηλίας Δημητρίου, Λυδία Κώνστα, Μανούσος Μανουσάκης, Max Geilke, Δημήτρης Αμπατζής, Kωνσταντίνος Καλογρίδης, Δημήτρης Νάκος και ο ηθοποιός Vassili Koukalani.

Η υπουργός κ. Λυδία Κονιόρδου, την Πέμπτη, 19 Ιανουαρίου 14.00 – 17.00, πρόκειται να πραγματοποιήσει mastercalss Αρχαίου Δράματος με τίτλο «Χορός, Λόγος, Μέλος, Όρχησις». Το masterclass θα γίνει στην μεγάλη αίθουσα του ιστορικού κινηματογράφου Babylon.

Η είσοδος θα είναι ελεύθερη για το κοινό.