Η νέα ταινία του Τομ Φορντ, Νυκτόβια πλάσματα, κυκλοφορεί στις ελληνικές αίθουσες την Πέμπτη 5 Ιανουαρίου 2017 από την UIP.

Τα «Νυκτόβια Πλάσματα» κατατάσσονται στο είδος του ερωτικού θρίλερ, με κυρίαρχα στοιχεία τον έρωτα, τη βία και την εκδίκηση. Πρόκειται για την ελεύθερη κινηματογραφική διασκευή του μυθιστορήματος «Tony and Susan» του Όστιν Ράιτ (1993).Αξίζει, τέλος, να αναφέρουμε πως τα «Νυκτόβια Πλάσματα» ενθουσίασαν κοινό και κριτικούς κερδίζοντας το Μεγάλο Βραβείο της Επιτροπής στο τελευταίο Φεστιβάλ Βενετίας και κατέχει 3 υποψηφιότητες για Χρυσή Σφαίρα (σκηνοθεσίας,σεναρίου, β’ ανδρικού ρόλου).


Σύνοψη

Η Σούζαν (Amy Adams) είναι μία γοητευτική επιμελήτρια εκθέσεων ζωγραφικής, που ζει σε έναν δυστυχισμένο γάμο με τον απόμακρο Χάτον (Άρμι Χάμερ). Ένα βράδυ αποφασίζει να διαβάσει το μυθιστόρημα με τίτλο «Νυκτόβια Πλάσματα». Το βιβλίο της έχει αποστείλει ο πρώην σύζυγός της που δεν έχει δει για 19 ολόκληρα χρόνια (Τζέικ Τζίλενχαλ), δημιούργημα του ιδίου. Ο ήρωας του μυθιστορήματος, ο Τόνι, καθηγητής μαθηματικών, πηγαίνει με το αυτοκίνητο την οικογένειά του από το Ντάλας στην έρημο του Τέξας, αλλά στη διαδρομή, συναντά τη συμμορία του Άαρον Τέιλορ-Τζόνσον που απαγάγει τη γυναίκα του (Άιλα Φίσερ) και την κόρη του. Από τη στιγμή εκείνη η Σούζαν νιώθει απειλή και παρόν και παρελθόν αρχίζουν να συγχέονται.

Σκηνοθεσία- Σενάριο: Τομ Φορντ

Πρωταγωνιστούν: Τζέικ Τζίλενχαλ, Έιμι Άνταμς, Άαρον ΤέιλορΤζόνσον, Άιλα Φίσερ, Μάικλ Σάνον, Άρμι Χάμερ, Έλι Μπάμπερ

Παραγωγή: Τομ Φορντ

Μουσική: Άμπελ Κορζενιόφσκι

Φωτογραφία: Σίμους ΜακΓκάρβι


Διάρκεια: 116′