Οι ΛΑΡΓΚΟ έρχονται στο Club του Σταυρού του Νότου για δύο μόνο παραστάσεις, την Πέμπτη 22 & 29 Δεκεμβρίου. Θα μας παρουσιάσουν τον πρώτο τους δίσκο με τίτλο ΛΑΡΓΚΟ καθώς και τραγούδια που τους έχουν προσανατολίσει μουσικά.

Ξεκινώντας από το 2014, οι ΛΑΡΓΚΟ σταθεροποιήθηκαν ως ένα επταμελές σχήμα με έδρα τη Θεσσαλονίκη και παρουσιάζουν το πρώτο τους πόνημα εν έτει 2016. Ένας δίσκος EP, πέντε συνθέσεων το οποίο λειτουργεί ως χωνευτήρι βαλκανικών και ηπειρώτικων πνευστών, ρεμπέτικων καταβολών, μπολιασμένα με αιχμηρές κιθάρες και μια desert americana αισθητική. Επίκαιρος ήχος με λυρισμό στα φωνητικά, άλλοτε θυμίζει τους χαλεπούς καιρούς που βιώνουν τα κοινωνικά σύνολα σε κάθε τους έκφανση κι άλλοτε τους ατελείωτους δρόμους που ενώνουν τους ανθρώπους, προκειμένου να καταλήξουν σε μια γλυκιά βόλτα στα σοκάκια κάποιας παλιάς πόλης.

Και στα πέντε κομμάτια η μουσική είναι δικές τους συνθέσεις (με την συμμετοχή του Χριστόφορου Αλεξίου σε δύο απ’αυτά) και οι στίχοι στα τραγούδια είναι του Θανάση Παπακωνσταντίνου και του Δαβίδ Σαμιάν. Στο δίσκο συμμετέχουν και οι Κωνσταντίνος Λάζος στην γκάιντα και Φίλιππος Φασούλας στο κλαρίνο. H ηχογράφηση και η μίξη έγιναν στο στούντιο “Αχός” απο τον Μάκη Πελοπίδα.

Οι ΛΑΡΓΚΟ είναι οι

Κωσταντής Παπακωνσταντίνου: ηλ. κιθάρα, φωνή
Τάσος Κοφοδήμος: ακουστική κιθάρα, φωνή
Παύλος Μέτσιος: Τρομπέτα
Φίλιππος Φασούλας Κλαρίνο
Μανόλης Σταματιάδης: ακορντεόν, πλήκτρα
Ηλίας Ρότσιας: ηλεκτρικό μπάσο
Κώστας Αναγνώστου: τύμπανα

Facebook: www.facebook.com/largoband
e-mail: largotheband@gmail.com
Soundcloud: soundcloud.com/largo-band
Bandcamp: https://largoband.bandcamp.com/releases

Opening Act: USURUM