Κυριακή, 26 Φεβρουαρίου 2017

Reality στη σκηνή...

Reality στη σκηνή...
Η Ελληνική Θεαμάτων και το Θέατρο Δωματίου παρουσιάζει στο Φουαγιέ του Παλλάς για πέντε παραστάσεις το καινούριο έργο της Άντζελας Μπρούσκου, Reality, μέσα από το οποίο σχολιάζεται η «πραγματικότητα» όπως αυτή παρουσιάζεται από τα  Μ.Μ.Ε. και τη διαφήμιση. 

Η παράσταση λειτουργεί αποσπασματικά σε μορφή επεισοδίων, με εικόνες, δράσεις, μουσική , συνεντεύξεις από τον κόσμο της show–biz, της μόδας, των περιοδικών life style, των reality shows, την ψυχανάλυση, με άξονα και  κέντρο τον άνθρωπο και το εγώ του.

Η πραγματοποίηση της performance παίρνει μορφή μέσα από τη συνύπαρξη  έξι ηθοποιών που συναντιούνται σε μία ιδανική συνθήκη μιας δεξίωσης που μοιάζει με τηλεπαιχνίδι.

Στην παράσταση ενσωματώνονται επίσης προσωπικά στοιχεία των συντελεστών, με την ανταλλαγή απόψεων και εμπειριών διαμορφώνοντας το  τελικό αποτέλεσμα μέσα από το χιούμορ και την τόλμη που μας επιτρέπει η  θεατρική πράξη. To reality είναι ένα έργο φτιαγμένο από τα σκουπίδια της εποχής μας…

Πρωταγωνιστούν οι Κωνσταντίνος  Αβαρικιώτης, Μαρία Καλλιμάνη, Γιώργος  Νανούρης , Παρθενόπη Μπουζούρη, Άντζελα Μπρούσκου, Μαρία Πανουργιά, Αντρέας Ράμα.

Σχετικές ειδήσεις
Ρομπέρτο Τσούκο: τελευταίες παραστάσεις στο Θέατρο Τέχνης
06.02.2017 11:23
Τελευταίες 8 παραστάσεις για το Ρομπέρτο Τσούκο του Μπερνάρ Μαρί Κολτές στο Υπόγειο του Θεάτρου Τέχνης, σε σκηνοθεσία Άντζελας Μπρούσκου, κάθε Δευτέρα & Τρίτη στις 21.15 και Κυριακή στις 21.30 έως τις 21 Φεβρουαρίου.
Ο μηχανισμός του δωματίου,  του Αριστείδη Αντονά στο Κέντρο Ελέγχου Τηλεοράσεων
14.12.2016 11:31
Η νεοσύστατη ομάδα Apparatus επέλεξε ως εναρκτήρια δουλειά της, την παρουσίαση του άπαικτου θεατρικού έργου του Αριστείδη Αντονά, «Ο μηχανισμός του δωματίου». Η παράσταση θα παρουσιάζεται, σε σκηνοθεσία Βάσιας Χρονοπούλου, από τη Δευτέρα 9 Ιανουαρίου 2017 και κάθε Δευτέρα και Τρίτη στο Κέντρο Ελέγχου Τηλεοράσεων.
EUROPOLY - Παραστάσεις για τη Γηραιά Ήπειρο που αλλάζει, στην Πειραματική Σκηνή του Εθνικού
06.12.2016 12:53
H Πειραματική Σκηνή του Εθνικού Θεάτρου παρουσιάζει στο πλαίσιο του EUROPOLY - Παραστάσεις για τη Γηραιά Ήπειρο που αλλάζει, σε συνεργασία με το Goethe-Institut Athen, τρεις νέες παραστάσεις. Πρόκειται για την performance Monday, της Cláudia Dias, την Καθαρή Πόλη των Ανέστη Αζά και Πρόδρομου Τσινικόρη και Lessons of leaking του Dmitij Gawrisch.
Ρομπέρτο Τσούκο, σε σκηνοθεσία Άντζελας Μπρούσκου στο Θέατρο Τέχνης
11.11.2016 12:56
Το Θέατρο Τέχνης Κάρολος Κουν παρουσιάζει το έργο Ρομπέρτο Τσούκο, του Μπερναρ Μαρί Κολτές σε σκηνοθεσία Άντζελας Μπρούσκου.
Πλάτωνα, Απολογία Σωκράτη: Πρόγραμμα περιοδείας 2016
16.05.2016 15:24
Η παράσταση «Πλάτωνα, Απολογία Σωκράτη», στην αρχαία ελληνική γλώσσα, που ξεκίνησε από πέρσι το καλοκαίρι σαν παραγωγή του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος και καθήλωσε χιλιάδες θεατές μετά από sold out παραστάσεις στη Θεσσαλονίκη, σε αρχαιολογικούς χώρους και μουσεία, στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, στην Ρουμανία, στην Κύπρο και το Βιετνάμ - όπου αποθεώθηκε από το Διεθνές Διπλωματικό Σώμα 27 Πρεσβειών στην ιστορική Όπερα του Ανόι κι έγινε παγκόσμιο πολιτιστικό γεγονός αναδεικνύοντας την αρχαία ελληνική γλώσσα, σε ζωντανή γλώσσα, πρώτη φορά ύστερα από δυόμιση χιλιάδες χρόνια- ξεκίνησε περιοδεία από τον Ιούνιο ανά την Ελλάδα και το εξωτερικό με 60 προγραμματισμένες παραστάσεις, με την στήριξη και υπό την Αιγίδα του ΚΘΒΕ.