Η γκαλερί Elika με χαρά μας προσκαλεί στο Artists’ Cards, το οποίο διοργανώνει για τέταρτη χρονιά φέτος την περίοδο των γιορτών!

Η έκθεση θα ξεκινήσει το Σάββατο 10 Δεκεμβρίου και θα παραμείνει ανοιχτή μέχρι τις 30.12.16. Το διάστημα αυτό θα τρέξει παράλληλα με την ατομική έκθεση του Ηλία Παπαηλιάκη, ‘μελέτη για μια νηφάλια τοπιογραφία’ η οποία θα διαρκέσει μέχρι τις 24.12. Και οι δύο εκθέσεις θα είναι ανοιχτές κατά τη διάρκεια του φετινού Gallery Weekend 17-18/12.

Το Artists’ Cards είναι ένα πολυσυμμετοχικό πρότζεκτ όπου οι καλλιτέχνες καλούνται να φτιάξουν ένα ή και περισσότερα έργα σε μορφή κάρτ ποστάλ. Τα έργα είναι κυρίως πρωτότυπα (σχέδια, ακουαρέλες, κολάζ), ή/και πολλαπλά (φωτογραφίες, μεταξοτυπίες). Δεν πρόκειται για χριστουγεννιάτικες κάρτες, εκτός και αν ο καλλιτέχνης επιλέξει το θέμα αυτό.

Από τις καρτ-ποστάλ του Fluxus μέχρι τη χρησιμοποίησή της συγκεκριμένης φόρμας από καλλιτέχνες όπως οι Gilbert and George και η Rachel Whiteread, η ενασχόληση των καλλιτεχνών με την κάρτα, όπως και με τα πιο γνωστά artists’ books, έχει τη δική της θέση στην ιστορία της σύγχρονης τέχνης. Η αμεσότητα της κάρτας κυρίως λόγω του σύντομου μηνύματος που συχνά περιέχει, η ιδιότητά της ως μέσο επικοινωνίας ή άλλοτε ως ενθύμιο / σουβενίρ, αλλά και το μέγεθός της που την καθιστά ένα αντικείμενο οικείο και εύχρηστο είναι μερικά μόνο από τα στοιχεία που συνθέτουν μια πραγματικά ενδιαφέρουσα φόρμα πάνω στην οποία καλούνται να δουλέψουν οι συμμετέχοντες καλλιτέχνες.

Οι τιμές κυμαίνονται μεταξύ 10-150 ευρώ, δίνοντας έτσι την ευκαιρία να αποκτήσει κανείς ένα έργο κάποιου νέου ή καταξιωμένου καλλιτέχνη σε προσιτή τιμή. (Σημειώνουμε ότι δυστυχώς δε δεχόμαστε κάρτες)