Δευτέρα, 20 Φεβρουαρίου 2017

Documenta 14: Another Continuum, παρουσίαση του Anton Kats

Documenta 14: Another Continuum, παρουσίαση του Anton Kats

Η Documenta 14 συνεχίζει τη δράση Continuum την Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου 2016 με νέες δραστηριότητες και τη συμμετοχή της ομάδας των εκπαιδευτικών προγραμμάτων της «μία εκπαίδευση» και του Anton Kats.


Το πρόγραμμα «μια εκπαίδευση» της documenta 14 μας προσκαλεί σε μια παρουσίαση από τον καλλιτέχνη Anton Kats.


Για τον Anton Kats, περπατώ σημαίνει τοποθετώ το σώμα μου στον ενδιάμεσο χώρο από το Α στο Β, αλλά ποτέ στο Α ή στο Β αποκλειστικά. Η πρακτική του Kats δηλώνει ότι το περπάτημα είναι μια φευγαλέα εμπειρία και μη παραστατική δραστηριότητα, η οποία συμπεριλαμβάνει την ακοή και τη βάδιση, και προκύπτει από τον τρόπο που βίωνε τις καθημερινές σχέσεις σε μια ιδιαίτερα ζωντανή γειτονιά στη Χερσώνα της Ουκρανίας. Η προσέγγισή του συμπληρώνεται από την αναγκαιότητα και τις πρακτικές διαστάσεις της αυτονομιμοποίησης στην Ευρώπη μέσω της ένταξης του καλλιτέχνη σε επίσημους εκπαιδευτικούς θεσμούς.


Ο Anton Kats είναι καλλιτέχνης, μουσικός και εκπαιδευτής. Αναπτύσσει έργα που βασίζονται στην πρακτική και εξερευνά την αμφισημία της καλλιτεχνικής δουλειάς όσον αφορά την ικανότητα δράσης και την προθετικότητα. Ο Kats αναπτύσσει επίσης πρότζεκτ ειδικά για συγκεκριμένους τόπους, εμπλέκοντας δομές αυτοοργάνωσης και αυτοεκπαίδευσης. Ζει και εργάζεται στο Κάσελ, και είναι μέλος της ομάδας «μια εκπαίδευση» της documenta 14.


Φωτογραφία: Continuum, Jaco Pastorius


Ο «Επίκυκλος» του Γιάννη Χρήστου, το έργο που δημιούργησε ο Έλληνας συνθέτης το 1968 με την προοπτική ενός ηχητικού «υποστρώματος συνεχείας» (continuum), αποτελεί το πειραματικό πλαίσιο για τις πρώτες συναντήσεις εργασίας καλλιτεχνών, επιμελητών και της ομάδας της documenta 14 με αντικείμενο τη μορφοποίηση της έκθεσης και των προγραμμάτων της στην Αθήνα και στο Κάσελ.


Σε αυτή τη διαδικασία, που θα πραγματοποιηθεί στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών, καλούνται να συμμετάσχουν φοιτητές και μέλη του εκπαιδευτικού προσωπικού της ΑΣΚΤ. Ο επίκυκλος ξεκίνησε στις 28 Μαρτίου 2016. Ως φιλοξενούμενη της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών, η documenta 14 συνεχίζει τη δράση της στο Πολυτεχνείο και στην ΑΣΚΤ στο Κτίριο της οδού Πειραιώς και σας προσκαλεί να βιώσετε και να μοιραστείτε τη δημιουργία της έκθεσης στο πλαίσιο και στην ατμόσφαιρα ενός ημιδημόσιου καλλιτεχνικού στούντιο .

 

Σε συνεργασία με: Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών

Σχετικές ειδήσεις
Ξεκινούν οι συναντήσεις του Χορού της documenta 14
15.02.2017 14:42
Από τον Φεβρουάριο του 2017, περισσότερα από 200 μέλη του Χορού της documenta 14, που μόλις έχουν αναλάβει θέσεις, ξεκινούν σειρά συναντήσεων με τους επιμελητές, καλλιτέχνες και συντελεστές της documenta 14, καθώς επίσης και με εκπαιδευτικούς της τέχνης, στην Αθήνα και στο Κάσελ.
documenta 14: Πρόγραμμα Δημόσιων Δράσεων Ιανουαρίου
11.01.2017 15:18
Η documenta 14 συνεχίζει το πρόγραμμα των δημόσιων δράσεων και μας καλεί μέχρι τις 28 Ιανουαρίου 2017 να παρακολουθήσουμε βίντεο, ομιλίες και συζητήσεις στο Πάρκο Ελευθερίας. Αξίζει να αναφερθεί ότι, οι εκδηλώσεις του Προγράμματος Δημόσιων Δράσεων στις 14, 24 και 26- 28 Ιανουαρίου θα μεταδοθούν με live stream μέσω της ιστοσελίδας της documenta 14. Συντονιστείτε για να τις παρακολουθήσετε σε ζωντανή μετάδοση.
documenta 14 στο Πάρκο Ελευθερίας: πρόγραμμα δημοσίων δράσεων έως το τέλος Νοεμβρίου
22.11.2016 17:12
Η documenta 14 συνεχίζει το πρόγραμμα των δημόσιων δράσεων στο Πάρκο Ελευθερίας. Από τις 23 έως τις 30 Νοεμβρίου 2016 η documenta 14 μας προσκαλεί:
Ανοιχτό Κάλεσμα: Χορός για την documenta 14
02.11.2016 16:02
Καθώς η documenta 14 προετοιμάζεται, υπό τον τίτλο εργασίας Μαθαίνοντας από την Αθήνα, αναζητούμε να συνεργαστούμε με δραστήριους, ενθουσιώδεις και δυναμικούς ανθρώπους, οι οποίοι θα αποτελέσουν τον Χορό της documenta 14.
Apropos Documenta: Ένα πρόγραμμα του Goethe-Institut Athen με αφορμή τη documenta 14
19.10.2016 16:49
Το Ινστιτούτο Γκαίτε παρουσιάζει το Apropos Documenta, ένα πρόγραμμα με αφορμή τη documenta 14, η οποία θα πραγματοποιηθεί από τον Απρίλιο έως τον Ιούλιο του 2017 και στην Αθήνα. Αυτήν τη φορά η documenta θέλει «να μάθει από την Αθήνα».