Κυριακή, 4 Δεκεμβρίου 2016

Documenta 14: Another Continuum, παρουσίαση του Anton Kats

Documenta 14: Another Continuum, παρουσίαση του Anton Kats

Η Documenta 14 συνεχίζει τη δράση Continuum την Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου 2016 με νέες δραστηριότητες και τη συμμετοχή της ομάδας των εκπαιδευτικών προγραμμάτων της «μία εκπαίδευση» και του Anton Kats.


Το πρόγραμμα «μια εκπαίδευση» της documenta 14 μας προσκαλεί σε μια παρουσίαση από τον καλλιτέχνη Anton Kats.


Για τον Anton Kats, περπατώ σημαίνει τοποθετώ το σώμα μου στον ενδιάμεσο χώρο από το Α στο Β, αλλά ποτέ στο Α ή στο Β αποκλειστικά. Η πρακτική του Kats δηλώνει ότι το περπάτημα είναι μια φευγαλέα εμπειρία και μη παραστατική δραστηριότητα, η οποία συμπεριλαμβάνει την ακοή και τη βάδιση, και προκύπτει από τον τρόπο που βίωνε τις καθημερινές σχέσεις σε μια ιδιαίτερα ζωντανή γειτονιά στη Χερσώνα της Ουκρανίας. Η προσέγγισή του συμπληρώνεται από την αναγκαιότητα και τις πρακτικές διαστάσεις της αυτονομιμοποίησης στην Ευρώπη μέσω της ένταξης του καλλιτέχνη σε επίσημους εκπαιδευτικούς θεσμούς.


Ο Anton Kats είναι καλλιτέχνης, μουσικός και εκπαιδευτής. Αναπτύσσει έργα που βασίζονται στην πρακτική και εξερευνά την αμφισημία της καλλιτεχνικής δουλειάς όσον αφορά την ικανότητα δράσης και την προθετικότητα. Ο Kats αναπτύσσει επίσης πρότζεκτ ειδικά για συγκεκριμένους τόπους, εμπλέκοντας δομές αυτοοργάνωσης και αυτοεκπαίδευσης. Ζει και εργάζεται στο Κάσελ, και είναι μέλος της ομάδας «μια εκπαίδευση» της documenta 14.


Φωτογραφία: Continuum, Jaco Pastorius


Ο «Επίκυκλος» του Γιάννη Χρήστου, το έργο που δημιούργησε ο Έλληνας συνθέτης το 1968 με την προοπτική ενός ηχητικού «υποστρώματος συνεχείας» (continuum), αποτελεί το πειραματικό πλαίσιο για τις πρώτες συναντήσεις εργασίας καλλιτεχνών, επιμελητών και της ομάδας της documenta 14 με αντικείμενο τη μορφοποίηση της έκθεσης και των προγραμμάτων της στην Αθήνα και στο Κάσελ.


Σε αυτή τη διαδικασία, που θα πραγματοποιηθεί στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών, καλούνται να συμμετάσχουν φοιτητές και μέλη του εκπαιδευτικού προσωπικού της ΑΣΚΤ. Ο επίκυκλος ξεκίνησε στις 28 Μαρτίου 2016. Ως φιλοξενούμενη της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών, η documenta 14 συνεχίζει τη δράση της στο Πολυτεχνείο και στην ΑΣΚΤ στο Κτίριο της οδού Πειραιώς και σας προσκαλεί να βιώσετε και να μοιραστείτε τη δημιουργία της έκθεσης στο πλαίσιο και στην ατμόσφαιρα ενός ημιδημόσιου καλλιτεχνικού στούντιο .

 

Σε συνεργασία με: Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών

Σχετικές ειδήσεις
documenta 14 στο Πάρκο Ελευθερίας: πρόγραμμα δημοσίων δράσεων έως το τέλος Νοεμβρίου
22.11.2016 17:12
Η documenta 14 συνεχίζει το πρόγραμμα των δημόσιων δράσεων στο Πάρκο Ελευθερίας. Από τις 23 έως τις 30 Νοεμβρίου 2016 η documenta 14 μας προσκαλεί:
Με την Bouchra Khalili ξεκίνησε η συνεργασία της Atopos cvc με την documenta 14
21.11.2016 16:47
Η Atopos cvc ανακοινώνει τη συνεργασία της με την documenta 14 στο πλαίσιο του artist-in-residence προγράμματός της από το φθινόπωρο του 2016 μέχρι τον Ιούλιο του 2017. Κατά τη διάρκειά της συνεργασίας αυτής μια σειρά από καλλιτέχνες που συμμετέχουν στην documenta 14 θα πάρουν μέρος στο Occupy Atopos Residency κάνοντας την παραγωγή του έργου τους για την επερχόμενη documenta 14. Η σημαντική αυτή συνεργασία ξεκινά με την καλλιτέχνιδα Bouchra Khalili της οποίας η παραμονή στην Atopos άρχισε στις 8 Σεπτεμβρίου 2016 και θα ολοκληρωθεί στις 14 Δεκεμβρίου 2016.
Ανοιχτό Κάλεσμα: Χορός για την documenta 14
02.11.2016 16:02
Καθώς η documenta 14 προετοιμάζεται, υπό τον τίτλο εργασίας Μαθαίνοντας από την Αθήνα, αναζητούμε να συνεργαστούμε με δραστήριους, ενθουσιώδεις και δυναμικούς ανθρώπους, οι οποίοι θα αποτελέσουν τον Χορό της documenta 14.
Apropos Documenta: Ένα πρόγραμμα του Goethe-Institut Athen με αφορμή τη documenta 14
19.10.2016 16:49
Το Ινστιτούτο Γκαίτε παρουσιάζει το Apropos Documenta, ένα πρόγραμμα με αφορμή τη documenta 14, η οποία θα πραγματοποιηθεί από τον Απρίλιο έως τον Ιούλιο του 2017 και στην Αθήνα. Αυτήν τη φορά η documenta θέλει «να μάθει από την Αθήνα».
Σιωπή και Προσωπεία: Παρουσίαση του South as a State of Mind #7 από την documenta 14
19.09.2016 16:58
Την Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου (7-11 μ.μ.) η documenta 14, στο πλαίσιο των δράσεών της με τίτλο 34 Ασκήσεις Ελευθερίας, μας προσκαλεί στην παρουσίαση του έβδομου τεύχους South as a State of Mind, με θέμα Σιωπή και Προσωπεία.