Ο νέος ετήσιος κύκλος εκδηλώσεων του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών, Η ανθρώπινη φωνή διευρύνεται με μια ακόμη συναυλία αφιερωμένη στην πολυφωνική μουσική. Έτσι, την Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου στις 8:30 το βράδυ, η Αίθουσα Δημήτρης Μητρόπουλος υποδέχεται τη Χορωδία της ΕΡΤ που, λίγο πριν τα Χριστούγεννα, προτείνει στο κοινό ένα πρόγραμμα με θρησκευτικά αλλά και κοσμικά έργα, ορισμένα από τα οποία παρουσιάζονται σε πρώτη πανελλήνια εκτέλεση.

Τη μουσική διεύθυνση έχει αναλάβει ο Δημήτρης Κτιστάκης. Στο πιάνο, ο Δημήτρης Μαργέτης και η Βάσω Καριώτη. Συμμετέχει σύνολο κρουστών με τους: Κωνσταντίνο Μποτίνη, Μαρίνο Τρανουδάκη, Μιχάλη Διακογιώργη και Δημήτρη Κοντό.

Πρόκειται για ένα μουσικό ταξίδι με αφετηρία την αναγεννησιακή μουσική και σταθμούς σε έργα βασισμένα σε γρηγοριανά θέματα αλλά σε τζαζ συνθέσεις καθώς και σε δημιουργίες σύγχρονων συνθετών οι οποίες ερμηνεύονται για πρώτη φορά στην Ελλάδα.

Η βραδιά θα αρχίσει με το χορωδιακό «Tu es Petrus» [«Συ ει Πέτρος»] του ιταλού Τζοβάννι-Πιερλιουίτζι ντα Παλεστρίνα (1525/1526-1594) και θα συνεχιστεί με τον θρησκευτικό ύμνο «Lobet den Herrn» [«Αινέσατε τον Κύριον»] του νορβηγού μουσουργού Κνουτ Νύστεντ (1915-2014). Ακολουθούν τα Quatre Motets sur des thèmes grégoriens [Τέσσερα μοτέτα πάνω σε γρηγοριανά θέματα] του γάλλου συνθέτη, οργανίστα και μουσικοπαιδαγωγού Μωρίς Ντυρυφλέ (1902–1986) και η σύνθεση Lux Aurumque [Φως και ατόφιο χρυσάφι] του βραβευμένου με Γκράμμυ αμερικανού συνθέτη Έρικ Ουίτακερ (γενν. 1970). Το πρώτο μέρος θα ολοκληρωθεί με τη Little Jazz Mass [Μικρή τζαζ λειτουργία] του άγγλου Μπομπ Τσίλκοτ (γενν. 1955) που υπογράφει επίσης το κοσμικό έργο Songs and Cries of London Town [Τραγούδια και φωνές του Λονδίνου], με το οποίο θα αρχίσει η δεύτερη ενότητα της συναυλίας. Ο επίλογος ανήκει στον Έρικ Ουίτακερ και στην εντυπωσιακή σύνθεση Cloudburst [Νεροποντή] που συνδυάζει τη μαγεία της ανθρώπινης φωνής με φυσικούς ήχους και σύνολο κρουστών.