Τετάρτη, 22 Φεβρουαρίου 2017

Αδέσποτες Σκύλες στη σκηνή

Αδέσποτες Σκύλες στη σκηνή
Για δέκα μόνο παραστάσεις η ομάδα Παντούμ παρουσιάζει το έργο Οι Αδέσποτες Σκύλες στο βαλς των βρώμικων δρόμων, με τέσσερις γυναίκες επί σκηνής να ραπάρουν, να μοιρολογούν, να φιλοσοφούν…

Το έργο δημιουργήθηκε με σκοπό να προβληματίσει, να θέσει ερωτήματα και να κάνει το λόγο μουσική . Τέσσερις γυναίκες στη σκηνή και μια συνεχής ροή μιας φωνής που ηχεί από τα βάθη της ψυχής τους, στα χείλη τους και γίνεται κραυγή ή τραγούδι ανάλογα με αυτό που ο λόγος θέλει ειπωθεί.

Λόγια φιλοσόφων, ποιητών, αρθρογράφων, δημοσιογράφων, λογοτεχνών, επιστημόνων μπλέκονται με τις δικές τους ρίμες, πάνω σε έναν ρυθμό που εναλλάσσεται από ραπ μέχρι μοιρολόι και από όπερα μέχρι πανκ.

Η παράσταση δανείζεται στοιχεία από το καμπαρέ, την επιθεώρηση , το βαριετέ, τις συναυλίες , τις λογοτεχνικές βραδιές, τις συνευρέσεις φίλων ή ακόμα και από κάτι νύχτες με φωτιές στην παραλία…

Σύλληψη, δραματουργία, σκηνοθεσία: Ντίνα Καφτεράνη. Παίζουν οι Αδέσποτες Σκύλες: Δήμητρα Γκλιάτη, Ζουλή Λεφέβρ, Σάντρα Μαυροειδή, Αγγελική Σεΐδου και στο ακορντεόν η Βιτόρια Κωτσάλου.

Σχετικές ειδήσεις
EUROPOLY - Παραστάσεις για τη Γηραιά Ήπειρο που αλλάζει, στην Πειραματική Σκηνή του Εθνικού
06.12.2016 12:53
H Πειραματική Σκηνή του Εθνικού Θεάτρου παρουσιάζει στο πλαίσιο του EUROPOLY - Παραστάσεις για τη Γηραιά Ήπειρο που αλλάζει, σε συνεργασία με το Goethe-Institut Athen, τρεις νέες παραστάσεις. Πρόκειται για την performance Monday, της Cláudia Dias, την Καθαρή Πόλη των Ανέστη Αζά και Πρόδρομου Τσινικόρη και Lessons of leaking του Dmitij Gawrisch.
Χρωματιστές Γυναίκες, του Βασίλη Ζιώγα στο Faust
17.10.2016 11:22
Η ομάδα θεάτρου Σημείο Συναρμογής παρουσιάζει τις Χρωματιστές Γυναίκες του Βασίλη Ζιώγα, από 31 Οκτωβρίου και για 10 παραστάσεις στο Faust.
Το Βαλς των Βρώμικων Δρόμων, από τις Αδέσποτες Σκύλες στο Θέατρο του Νέου Κόσμου
12.10.2016 10:34
Το Θέατρο του Νέου Κόσμου φιλοξενεί από την Παρασκευή 14 Οκτωβρίου 2016 τις Αδέσποτες Σκύλες και την παράσταση Το Βαλς των Βρώμικων Δρόμων.
Θέατρο Τέσσερις Εποχές – Γιάννης Μόρτζος: Παραστάσεις χειμερινής περιόδου 2016-17
28.09.2016 15:49
Το Θέατρο Τέσσερις Εποχές – Γιάννης Μόρτζος παρουσιάζει το πρόγραμμα παραστάσεων για τη χειμερινή περίοδο 2016-2017.
Διάλειμμα Χαράς – Joy Break, για έξι παραστάσεις στο φαράγγι του Λυκαβηττού
17.05.2016 13:02
Τέσσερις νύμφες κατεβαίνουν από τις 27 Μαΐου 2016 στο φαράγγι του Λυκαβηττού, μεταμορφώνονται προσωρινά σε θνητές γυναίκες και μας προσκαλούν σε ένα υπερβατικό ταξίδι μέσα από ποιήματα του Γιώργου Σεφέρη και του Ουώλτ Ουίτμαν.