Για δέκα μόνο παραστάσεις η ομάδα Παντούμ παρουσιάζει το έργο Οι Αδέσποτες Σκύλες στο βαλς των βρώμικων δρόμων, με τέσσερις γυναίκες επί σκηνής να ραπάρουν, να μοιρολογούν, να φιλοσοφούν…

Το έργο δημιουργήθηκε με σκοπό να προβληματίσει, να θέσει ερωτήματα και να κάνει το λόγο μουσική. Τέσσερις γυναίκες στη σκηνή και μια συνεχής ροή μιας φωνής που ηχεί από τα βάθη της ψυχής τους, στα χείλη τους και γίνεται κραυγή ή τραγούδι ανάλογα με αυτό που ο λόγος θέλει ειπωθεί.

Λόγια φιλοσόφων, ποιητών, αρθρογράφων, δημοσιογράφων, λογοτεχνών, επιστημόνων μπλέκονται με τις δικές τους ρίμες, πάνω σε έναν ρυθμό που εναλλάσσεται από ραπ μέχρι μοιρολόι και από όπερα μέχρι πανκ.

Η παράσταση δανείζεται στοιχεία από το καμπαρέ, την επιθεώρηση, το βαριετέ, τις συναυλίες, τις λογοτεχνικές βραδιές, τις συνευρέσεις φίλων ή ακόμα και από κάτι νύχτες με φωτιές στην παραλία…

Σύλληψη, δραματουργία, σκηνοθεσία: Ντίνα Καφτεράνη. Παίζουν οι Αδέσποτες Σκύλες: Δήμητρα Γκλιάτη, Ζουλή Λεφέβρ, Σάντρα Μαυροειδή, Αγγελική Σεΐδου και στο ακορντεόν η Βιτόρια Κωτσάλου.