Σάββατο, 25 Φεβρουαρίου 2017

Οι Liminal Vanguard ντύνουν μουσικά την ταινία Limite στο ΚΕΤ

Οι Liminal Vanguard ντύνουν μουσικά την ταινία Limite στο ΚΕΤ

Οι Liminal Vanguard ντύνουν με ζωντανή μουσική την ταινία σταθμό Limite. Η μουσική τους, ανάμεσα στον ελεύθερο αυτοσχεδιασμό, τον αυτοσχεδιασμό βάση σεναρίου, τη δομημένη σύνθεση και την τραγουδοποιία, επιχειρεί να αποδώσει την πειραματική και άκρως ποιητική διάθεση του βραζιλιάνου σκηνοθέτη Mario Peixoto, συνθέτοντας ένα πρωτότυπο μουσικό scoring για τη βωβή, ασπρόμαυρη ταινία του 1931.

 

Λίγα λόγια για την ταινία Limite

 

Το Limite, γυρισμένο το 1930 στις ακτές του Rio de Janeiro, προβλήθηκε για πρώτη φορά το 1931, και τα τελευταία 70 χρόνια θεωρείται μια εμβληματική ταινία στην ιστορία του διεθνούς κινηματογράφου. Η πειραματική διάθεση του, 22χρονου τότε, σκηνοθέτη Mario Peixoto, και ο ποιητικός τρόπος με τον οποίο αποτυπώνει το στοχασμό του πάνω στα όρια της ανθρώπινης ύπαρξης, τη μνήμη, το χρόνο, τη φθορά και την αιωνιότητα της φύσης, καθιστούν το Limite μία ταινία που δεν προτίθεται να περιγράψει ή να εξιστορήσει, αλλά να δημιουργήσει μια αισθητική εμπειρία. Ο ίδιος ο Peixoto χαρακτηρίζει τη μία και μοναδική κινηματογραφική ταινία που δημιούργησε, πριν αποσυρθεί για να αφιερωθεί αποκλειστικά στην ποίηση, σαν μια “απελπισμένη κραυγή” που ζητά αντήχηση αντί για κατανόηση. Με σημείο αφετηρίας δύο γυναίκες κι έναν άντρα χαμένους στη θάλασσα μέσα σε μια βάρκα και τις αναμνήσεις των γεγονότων που τους έφεραν εκεί, η ταινία, άλλοτε εστιάζοντας σε τυχαία συμβάντα της καθημερινής ζωής και σε ασήμαντες λεπτομέρειες των αντικειμένων, σαν αυτά να υπήρχαν ανέκαθεν στον έμψυχο και υλικό κόσμο, και άλλοτε αποστασιοποιημένη από αυτά, αποτυπώνει τη ροή μεταξύ παρελθόντος και παρόντος και λειτουργεί έτσι σαν ένα κινηματογραφικό διαπασών που αντηχεί τον ίδιο το χρόνο.


Άννα Λινάρδου: vocals | Βάσω Δημητρίου: arpeggione violatar, mandolin | Γιώργος Βαρουτάς: guitar, electronics | Νίκος Σιδηροκαστρίτης: drums | Graphic Design by Vicky Aggelopoulou

Σχετικές ειδήσεις
Οι Liminal Vanguard και η Eρατώ Τζαβάρα στο The Sound of Colour στο ΚΕΤ
20.12.2016 17:21
Για δεύτερη συνεχή χρονιά, μία βραδιά κάθε μήνα, ο Γιάννης Αναστασάκης (Εlektronik Meditation) προσκαλεί στο ΚΕΤ διαφορετικούς μουσικούς και visual artists για να συμμετάσχουν αυτοσχεδιαστικά ή προμελετημένα στη δημιουργία ενός in situ, οπτικο-ακουστικoύ project. Η λίστα των εκλεκτών προσκεκλημένων μεγαλώνει.
3 Χάριτες με funky & swing διάθεση live στο Τρένο στο Ρουφ
30.08.2016 15:53
Ο Σεπτέμβριος μας βρίσκει και πάλι στην Αποβάθρα του Τρένου στο Ρουφ με ανεβασμένη διάθεση, καλή μουσική και δυνατά ποτά.
Eva Sakellari & The SoulVibes live στο Τρένο στο Ρουφ
23.06.2016 11:37
Οι Eva Sakellari & The SoulVibes, μετά την επιτυχημένη τους εμφάνιση στο Θεατρικό Βαγόνι, επιστρέφουν για ένα μουσικό live στη δροσερή Αποβάθρα του Τρένου στο Ρουφ και "ντύνουν" τη βραδιά με ήχους soul, blues, pop και funk.
Φωνές στον χώρο: συναυλία με το Neue Vocalsolisten Stuttgart στη Διπλάρειο Σχολή
10.05.2016 13:37
Έξι νέοι συνθέτες της Μεσογείου ντύνουν τις φωνές του Neue Vocalsolisten Stuttgart για να ακουστούν δυνατά από τη Διπλάρειο.
Γλέντι οικονομικής ενίσχυσης με ζωντανή μουσική του Οργανισμού «Θέασις»
06.04.2016 13:46
Ελάτε να διασκεδάσουμε στον Πολιτιστικό Οργανισμό Θέασις το Σάββατο 9 Απριλίου 2016, στις 20.30, σε ένα γλέντι με ζωντανή μουσική, φαγητό και ποτό.