Δευτέρα, 27 Φεβρουαρίου 2017

Το Εθνικό Θέατρο συμμετέχει στο Masterclass της UTE Decentralized Academy στο Ροστόφ της Ρωσίας

Το Εθνικό Θέατρο συμμετέχει στο Masterclass της UTE Decentralized Academy στο Ροστόφ της Ρωσίας

Το Εθνικό Θέατρο της Ελλάδας συμμετέχει στο εργαστήριο «Ο πόλεμος στα έργα του Σαίξπηρ» που θα πραγματοποιηθεί στο Ροστόφ της Ρωσίας για νέους σκηνοθέτες και σκηνογράφους στο πλαίσιο της Decentralized Academy της Ένωσης Θεάτρων της Ευρώπης από τις 23 Νοεμβρίου έως τις 3 Δεκεμβρίου 2016.


Τη διεύθυνσή του εργαστηρίου έχει αναλάβει ο σκηνοθέτης Alexandru Darie, Καλλιτεχνικός Διευθυντής του θεάτρου Bulandra στο Βουκουρέστι και η Christine Hamon-Sirejols, Επίτιμη Καθηγήτρια του Πανεπιστημίου της Σορβόννης. Οι συμμετέχοντες σκηνοθέτες και σκηνογράφοι θα κληθούν να συνεργαστούν στη σκηνή του θεάτρου Gorky με ηθοποιούς από το θέατρο Maly και το θέατρο Gorky.


Το εργαστήριο είναι μια συνεργασία της Ένωσης των Θεάτρων της Ευρώπης, του Κρατικού Ακαδημαϊκού Θεάτρου Μάλι της Μόσχας, του Ρωσικού Υπουργείου Πολιτισμού και του Κρατικού Ακαδημαϊκού Θεάτρου Γκόρκι στο Ροστόφ. Βασική επιδίωξη είναι η ενεργοποίηση ενός μηχανισμού δημιουργικής ανταλλαγής καλλιτεχνών από την Ευρώπη και την Ασία, η ενδυνάμωση των δεσμών μεταξύ των ηπείρων, η προώθηση του δια-πολιτισμικού διαλόγου. Η Ακαδημία συμβάλλει στην ανάπτυξη και ενίσχυση αυτών των δεσμών ενώ επιτρέπει και την «επαφή» νέων καλλιτεχνών και μεγάλων δασκάλων της εποχής μας.


Συμμετέχουν


Tiziano Panici (σκηνοθέτης) – Katia Titolo (σκηνογράφος) / Ρώμη
Luis Araujo (σκηνοθέτης) – Tiago Pinhal Costa (σκηνογράφος) / Λισαβόνα
Χρήστος Θεοδωρίδης (σκηνοθέτης) – Τίνα Τζόκα (σκηνογράφος) / Εθνικό Θέατρο
Χριστίνα Χατζηβασιλείου (σκηνοθέτης) – Όλγα Χατζηϊακώβου (σκηνογράφος)/ ΚΘΒΕ


Ένα πρόγραμμα οργανωμένο από την Ένωση των Θεάτρων της Ευρώπης και το Θέατρο Maly στη Μόσχα.


Εντάσσεται στο πρόγραμμα CONFLICT ZONES της UTE.


Με την υποστήριξη του προγράμματος της Ευρωπαϊκής Ένωσης Creative Europe

Σχετικές ειδήσεις
Χριστούγεννα στο Εθνικό Θέατρο!
16.12.2016 11:45
Τις φετινές γιορτές το Εθνικό Θέατρο μας προσκαλεί σε ένα συναρπαστικό θεατρικό «ταξίδι», σε ένα σύμπαν δημιουργίας, φαντασίας και ονείρου, μέσα από έξι διαφορετικές παραστάσεις που παρουσιάζονται στις σκηνές του!
To ΚΘΒΕ στο Masterclass για νέους Ευρωπαίους σκηνοθέτες και σκηνογράφους της Ένωσης Θεάτρων της Ευρώπης
11.11.2016 15:50
To Kρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος συμμετέχει στο «Masterclass για νέους Ευρωπαίους σκηνοθέτες και σκηνογράφους σε συνεργασία με Ρώσους ηθοποιούς» με θέμα «Ο πόλεμος στα έργα του Σαίξπηρ» που διοργανώνει η ΄Ενωση Θεάτρων της Ευρώπης στο Ροστόφ της Ρωσίας από 23 Νοεμβρίου έως 3 Δεκεμβρίου 2016.
Οιδίπους τύραννος από το Εθνικό Θέατρο στο θέατρο Βαχτάνγκοφ
07.11.2016 16:22
Το Εθνικό Θέατρο στο πλαίσιο της επιδίωξής του για συνεργασίες τόσο με ελληνικούς όσο και διεθνείς θεατρικούς οργανισμούς, συνεργάστηκε για πρώτη φορά με το φημισμένο θέατρο Βαχτάνγκοφ παρουσιάζοντας τον Οιδίποδα τύραννο του Σοφοκλή, σε σκηνοθεσία του πολυβραβευμένου Ρίμας Τούμινας.
Σεπτέμβριος, μήνας «γεμάτος» Εθνικό Θέατρο
07.09.2016 16:21
Το Εθνικό Θέατρο υποδέχεται τον πρώτο μήνα του Φθινοπώρου με θεατρικές παραστάσεις και συνεργασίες που αξίζει να παρακολουθήσουμε.
Οιδίπους Τύραννος, του Σοφοκλή από το Εθνικό Θέατρο και το Θέατρο Βαχτάνγκοφ της Μόσχας
07.07.2016 14:54
Το Εθνικό Θέατρο συνεργάζεται για πρώτη φορά με το φημισμένο Θέατρο Βαχτάνγκοφ παρουσιάζοντας τον Οιδίποδα Τύραννο του Σοφοκλή, σε σκηνοθεσία του πολυβραβευμένου Ρίμας Τούμινας, στο Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου.