Δευτέρα, 27 Φεβρουαρίου 2017

Μουσικές στιγμές στον Άγιο Παύλο: Θεοδώρα Μπάκα και Ιάσων Μαρμαράς

Μουσικές στιγμές στον Άγιο Παύλο: Θεοδώρα Μπάκα και Ιάσων Μαρμαράς

Μια συναυλία ερωτικών τραγουδιών από το πρώιμο ιταλικό μπαρόκ, τραγουδιών που εκφράζουν το πάθος για το αντικείμενο του επίγειου πόθου, αλλά και της ουράνιας λατρείας, θα δοθεί την Πέμπτη 24 Νοεμβρίου, στην Αγγλικανική Εκκλησία Αθηνώνστο πλαίσιο της επιτυχημένης σειράς συναυλιών 2016 μουσικές στιγμές στον Άγιο Παύλο.

 

Ερωτικά τραγούδια για την ερωμένη, τον αγαπημένο, αλλά και για τον Χριστό και την Παναγία, γραμμένα με το ίδιο πάθος και την ίδια διαχυτική μπαρόκ ιταλική εκφραστικότητα. Ο Ιάσων Μαρμαράς, ειδικευμένος στην μουσική του μπαρόκ, θα παίξει κομμάτια για σόλο τσέμπαλο και όργανο, θα τραγουδήσει και θα συνοδεύσει παίζοντας και τραγουδώντας την εξαιρετική μεσόφωνο Θεοδώρα Μπάκα.

 

Η συναυλία φέρει την σφραγίδα του Os Orphicum, που σημαδεύει τις διοργανώσεις του Ιάσονα Μαρμαρά στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

 

Η μεσόφωνος Θεοδώρα Μπάκα έχει διακριθεί για τις συναυλίες και τις ηχογραφήσεις της, τόσο στην κλασική και την παλαιά μουσική από τον Μεσαίωνα μέχρι τον 20ο αιώνα, όσο και την ελληνική σύγχρονη και έντεχνη μουσική, σε συνεργασία με ποικίλες ορχήστρες και μουσικά συγκροτήματα στην Ελλάδα, την Ευρώπη και διεθνώς.

 

Ο Ιάσων Μαρμαράς ειδικεύεται στο τραγούδι και τα πληκτροφόρα της εποχής του Μπαρόκ και της Αναγέννησης, ενώ τρέφει ιδιαίτερη αγάπη για το ρομαντικό τραγούδι και τα φορτεπιάνα του 19ου αιώνα. Προτιμά να συνοδεύει τον εαυτό του όταν τραγουδά, και να παίζει ή να τραγουδά όταν διευθύνει το σύνολό του, Os Orphicum.

 

Η πρωτότυπη σειρά συναυλιών "2016 μουσικές στιγμές στον Άγιο Παύλο", θα διαρκέσει ολόκληρο τον χρόνο, σε έναν χώρο περίφημης ακουστικής, και θα αγκαλιάσει όλα τα είδη της μουσικής. Με καλεσμένους μια πλειάδα Ελλήνων  και ξένων καλλιτεχνών, οι διοργανωτές παρουσιάζουν έργα του κλασικού ρεπερτορίου καθώς και μουσικές του κόσμου όλων των εποχών, δημιουργώντας μια μοναδική οικειότητα μεταξύ ερμηνευτών και κοινού.

Σχετικές ειδήσεις
Ο Τηλέμαχος Μούσας, η Νάσια Γκόφα και ο Νίκος Γιούσεφ στην Αγγλικανική Εκκλησία Αθηνών
30.12.2016 12:25
Την Παρασκευή 27 Ιανουαρίου, ώρα 20:30, στην Αγγλικανική Εκκλησία Αθηνών, εγκαινιάζεται για το 2017, η επιτυχημένη σειρά συναυλιών Μουσικές στιγμές στον Άγιο Παύλο, η οποία διέτρεξε όλο το 2016 με καλεσμένους μια πλειάδα Ελλήνων και ξένων καλλιτεχνών, σε έναν χώρο περίφημης ακουστικής, αγκαλιάζοντας όλα τα είδη της μουσικής.
Παλαιά Μουσική στον Άγιο Παύλο: τον Οκτώβριο η 7η έκδοση συναυλιών
02.09.2016 17:24
Η 7η έκδοση της σειράς "Παλαιά Μουσική στον Άγιο Παύλο" υπόσχεται ένα πλούσιο και ποικίλο πρόγραμμα για τον ερχόμενο Οκτώβριο.
Η Αθηναϊκή Μαντολινάτα στον Ιστορικό χώρο της Αγγλικανικής Εκκλησίας Αγίου Παύλου
09.06.2016 12:43
Ο Ιστορικός χώρος της Αγγλικανικής Εκκλησίας Αγίου Παύλου φιλοξενεί την Αθηναϊκή Μαντολινάτα, για μία συναυλία στις 30 Ιουνίου 2016, στο πλαίσιο των συναυλιών "2016 μουσικές στιγμές στον Άγιο Παύλο".
Οι Trio Sentimento στον Ιστορικό χώρο της Αγγλικανικής Εκκλησίας Αγίου Παύλου
30.05.2016 14:57
Μια έντονα συναισθηματική συναυλία θα δώσει το «Trio Sentimento» στην Αγγλικανική Εκκλησία, το Σάββατο 11 Ιουνίου, στο πλαίσιο της σειράς "2016 μουσικές στιγμές στον Άγιο Παύλο".
2016 μουσικές στιγμές στον Άγιο Παύλο με τους Γιώργο Γουμενάκη & Γεράσιμο Χοϊδά
06.05.2016 15:08
O μαντολινίστας Γιώργος Γουμενάκης και ο τσεμπαλίστας Γεράσιμος Χοϊδάς, μας προσκαλούν την Τετάρτη 18 Μαΐου 2016 στην Αγγλικανική Εκκλησία Αγίου Παύλου σε μια μαγευτική διαδρομή με οδηγούς ιστορικά όργανα εποχής.