Δευτέρα, 27 Φεβρουαρίου 2017

8ο Φεστιβάλ Χορού

8ο Φεστιβάλ Χορού
Juste dance gonna be ok… τραγουδάει η Lady Gaga και το Σωματείο Ελλήνων Χορογράφων ακολουθεί αυτή τη ρήση διοργανώνοντας το ετήσιο φεστιβάλ του πάντα με τη φιλοδοξία να ενισχύσει την προβολή της εγχώριας χορογραφικής παραγωγής και την επιδίωξη να χαρτογραφήσει το τοπίο του σύγχρονου ελληνικού χορού.

Το 8ο Φεστιβάλ Χορού του Σωματείου Ελλήνων Χορογράφων πραγματοποιείται από τις 7 Μαΐου ως και τις 23 Ιουνίου και επιφυλάσσει στο κοινό ένα πλήθος διατυπώσεων, το οποίο υφαίνουν ενδιαφέρουσες εικόνες και ποικίλοι κινητικοί δρόμοι.

Το πρόγραμμά του προβλέπει την εμφάνιση σαράντα τριών ελληνικών ομάδων χορού, οι οποίες παρουσιάζουν τη δουλειά τους μέσα από ένα σχήμα παράλληλων και κυλιόμενων παραστάσεων, σε τέσσερα  κεντρικά θέατρα της Αθήνας.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει καινούργιες ή πρόσφατες παραγωγές των ομάδων: Yelp, Πρόσκαιρη Σύνθεση , Φωτοσκίασις, Μύια, Rootlessroot, Κώστας Τσιούκας, om@dance, Δρυάδες εν πλω, Αλλού εδώ παντού, Κει φυσσά, Migma, Smack, ομάδα σύγχρονου χορού Χάρη Μανταφούνη, Συν-κίνηση, Χοροθέατρο Αγγελόσκονη, Φυγείν αδύνατον, Ήρος Άγγελος, Αέναον χοροθέατρο , Δαγίπολη, Λάθος Κίνηση, Ad-hoc, χοροθέατρο Art, B+6, Μαγνήτης.

Μεταξύ των δημιουργών των έργων είναι οι χορογράφοι: Ντορίνα Καλεθριανού, Αγγελική Παπαδοπούλου, Γαβριέλα & Άννα Ανυφαντάκη, Jozef Frucel, Λίντα Καπετανέα, Κώστας Τσιούκας, Pierre Tavernier, Μαρία Καραπαναγιώτη, Πατρίτσια Λάζου, Ελίνα Παπαδοπούλου, Νατάσσα Αβρα, Παύλος Κουρτίδης , Στέλλα Ζάννου, Χάρης Μανταφούνης, Σοφία Φαλιέρου, Αγγελική Παπαδάτου, Μαρίνα Μαυρογένη, Πέτρος Γάλλιας, Daniel Lommel, Γιώργος Χρηστάκης, Κωνσταντίνος Μίχος, Έλενα Βακαλοπούλου, Άρτεμις Ιγνατίου, Βερονίκη Τσουγκράνη.

Τέλος, το κυρίως σώμα της διοργάνωσης εμπλουτίζεται, για άλλη μια φορά, από το παράλληλο πρόγραμμα Ανεξάρτητες Παρουσίες. Σε αυτό εντάσσονται έργα, τα οποία προέρχονται είτε από νεοσυσταθείσες ομάδες με πορεία μικρότερη των δύο ετών, είτε από μεμονωμένους δημιουργούς όπως: Κι όμως κινείται, Συν+εργασία, diZgravity, Indigo, Pink fluid, intro, Τράνζιτο, Dance etc ON/OFF, La verita dance company, Χριστίνα Βασιλείου, Cinnamon, Κων/νος Κασιάρης,  Global Arts, Χορογαία, Ακτίνα, Αλλαχού.

Σχετικές ειδήσεις
Οι Έλληνες σκηνοθέτες έχουν την τιμητική τους στο Φεστιβάλ Αθηνών!
07.07.2016 09:50
Το Φεστιβάλ Αθηνών συνεχίζεται με αμείωτο το ενδιαφέρον, καθώς το κοινό έχει την ευκαιρία να απολαύσει πολλές παραστάσεις ταλαντούχων Ελλήνων σκηνοθετών, οι οποίοι παρουσιάζουν εμβληματικά, ανατρεπτικά και αμφιλεγόμενα, αλλά και έργα που παρουσιάζονται για πρώτη φορά στην Ελλάδα.
Η Στέγη ταξιδεύει το καλοκαίρι στο εξωτερικό
06.07.2016 16:54
Η Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση, έχοντας εξαρχής ως βασικό άξονα την εξαγωγή του σύγχρονου ελληνικού πολιτισμού και την υποστήριξη Ελλήνων δημιουργών, συνεχίζει την εκτός συνόρων δράση της, με την υποστήριξη της περιοδείας παραστάσεών της.
4, του Rodrigo Garcia στο Φεστιβάλ Αθηνών
13.06.2016 16:23
Ο ανατρεπτικός Αργεντίνος καλλιτέχνης Ροντρίγκο Γκαρσία, το «τρομερό παιδί του σύγχρονου θεάτρου», επισκέπτεται για τρίτη φορά το Φεστιβάλ Αθηνών, με την τελευταία του παραγωγή: 4.
Η Αποστολή, του Χάινερ Μύλλερ από την ομάδα Σημείο Μηδέν στο 3ο Φεστιβάλ Εταιρικών Θιάσων
05.04.2016 10:50
Η Ομάδα Σημείο Μηδέν συμμετέχει και φέτος στο Φεστιβάλ Εταιρικών Θιάσων, που διοργανώνεται από τον Οργανισμό Εταιρικών Θιάσων του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών (Ο.Ε.Θ.-Σ.Ε.Η.), υπό τη αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και την στήριξη της Περιφέρειας Αττικής, παρουσιάζοντας για μία παράσταση, την νέα παραγωγή της, που είναι "Η Αποστολή" του Χάινερ Μύλλερ.
Η Στέγη ταξιδεύει με τρεις ελληνικές παραγωγές στο εξωτερικό
01.04.2016 13:50
Η Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση, έχοντας εξαρχής ως βασικό άξονα την εξαγωγή του σύγχρονου ελληνικού πολιτισμού και την υποστήριξη Ελλήνων δημιουργών, συνεχίζει την εκτός συνόρων δράση της, με την υποστήριξη της περιοδείας τριών φετινών παραστάσεών της. Στα πέντε χρόνια λειτουργίας της, περισσότερες από 20 ελληνικές παραγωγές θεάτρου, χορού και μουσικής έχουν ήδη ταξιδέψει εκτός Ελλάδας.