Τετάρτη, 22 Φεβρουαρίου 2017

Tim Hecker στο Kinky Kong

Tim Hecker στο Kinky Kong
O Tim Hecker, ένας από τους ανερχόμενους καλλιτέχνες στον χώρο του ηλεκτρονικού πειραματικού ήχου, έρχεται στο Kinky Kong ξανά μετά από τέσσερα χρόνια για δυο μοναδικές σόλο εμφανίσεις.

Πτυχιούχος φιλοσοφίας, ο Tim Hecker χρησιμοποιεί το πανεπιστημιακό του υπόβαθρο για να επεκτείνει τις αναζητήσεις του στον ψηφιακό μουσικό χώρο και να ξεπεράσει τα σύνορα μεταξύ ρυθμού, μελωδίας και δομής. Οι Times της Νέας Υόρκης έχουν χαρακτηρίσει την μουσική του Hecker ως μία διόραση σε μπλεγμένα μουσικά θέματα κατά τα οποία “η στατικότητα και ο ρυθμικός βόμβος εξελίσσονται γύρω από μουσικές μελωδίες και αργόσυρτες νότες που μεταλλάσσονται λες και μακριές στενές οπές πάνω στη γη είναι έτοιμες να τις καταπιούν λίγο πριν καταφέρουν να ολοκληρωθούν” .

Με οχτώ χρόνια ενεργής συμμετοχής στον μουσικό χώρο και με όλες του τις μέχρι τώρα κυκλοφορίες σε σεβαστές εταιρείες, όπως Fat Cat, Mille Plateux, Tigerbeat6 και Alien8 να έχουν αποσπάσει μόνο θαυμασμό, o Tim Hecker έχει πλέον κατακτήσει μια θέση ανάμεσα στους καλύτερους σύγχρονους μουσικούς πειραματιστές.

Στην  πρώτη συναυλία μαζί του ο Χρήστος Χριστόπουλος από τους Νeon, στην ουσιαστικά πρώτη του solo ζωντανή εμφάνιση ως Charbois και στην δεύτερη ο Nokalypse κατά κόσμον Θεμιστοκλής Παντελόπουλος που δημιουργεί μουσική με τη χρήση ηλεκτρονικού υπολογιστή και ψηφιακών συνθετητών.

Σχετικές ειδήσεις
Οι μουσικές εκδηλώσεις του Σεπτεμβρίου στο ΚΠΙΣΝ
07.09.2016 11:53
Τα μουσικά ταξίδια συνεχίζουν τον Σεπτέμβριο στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ), που μετατρέπεται σε έναν ανοιχτό χώρο συνάντησης δεκάδων καλλιτεχνών με διαφορετικές μουσικές επιρροές και αισθητική.
Η Μουσική Βιβλιοθήκη στις Μουσικές Συλλογές του Europeana Sounds
21.07.2016 10:10
Αυτό το μήνα η αρχική σελίδα των Μουσικών Συλλογών της Europeana είναι αφιερωμένη στη Μουσική Βιβλιοθήκη "Λίλιαν Βουδούρη".
Μουσική για το νέο κόσμο από το ARTéfacts Ensemble και τους Όχι Παίζουμε στη Στέγη
04.04.2016 16:40
Ένα καινούριο μουσικό πείραμα γεννιέται στη φιλόξενη γειτονιά της Στέγης με ξεχωριστό ρυθμό από το μουσικό σύνολο ARTéfacts, την ομάδα παραστατικών τεχνών Όχι Παίζουμε και αληθινά βιώματα.
Η Μελίνα Κανά & ο Γοής του Θησείου στο Σταυρό του Νότου Plus
30.03.2016 13:46
Η Μελίνα Κανά και ο «Γόης του Θησείου» επί σκηνής με τα αγαπημένα τραγούδια της Μελίνας αλλά και μοναδικές μουσικές διασκευές! Ένα μουσικό πρόγραμμα με δυναμισμό, φαντασία, μελωδικότητα και μουσικές ανατροπές!
Μουσικά θροΐσματα και ακούσματα στον Φιλολογικό Σύλλογο Παρνασσός
15.03.2016 12:51
O Σύλλογος «ΒΥΖΑΝΤΙΟΝ» διοργανώνει το Σάββατο 19 Μαρτίου 2016 την ετήσια Μουσική Βραδιά «Μουσικά θροΐσματα και ακούσματα» με γνωστά και αγαπημένα κλασικά έργα στον Φιλολογικό Σύλλογο Παρνασσός.