Σάββατο, 25 Φεβρουαρίου 2017

Killing in the name of, από την ομάδα Attact στο Bios

Killing in the name of, από την ομάδα Attact στο Bios

Οι Attact παρουσιάζουν στο Bios την παράσταση Killing in the name of, σε σκηνοθεσία του Γιάννη Κουρκουμέλη, από τη Δευτέρα 21 Νοεμβρίου 2016.

Πόσες αφηγήσεις χωράνε σε έναν μύθο;

Οι ATTACT παρουσιάζουν τον μύθο των Ατρειδών σε μία σύνθεση κειμένων από πέντε τραγωδίες (Η Ιφιγένεια στην Αυλίδα, Τρωάδες , Ορέστεια, Ηλέκτρα, Ελένη), και τον εξιστορούν μέσα από έναν μονόλογο.

Ο μύθος των Ατρειδών θέτει στο επίκεντρο τον Άνθρωπο, απογυμνωμένο από φυλετικούς, εθνικούς, και κοινωνικούς προσδιορισμούς, και πραγματεύεται έννοιες που εκδηλώνονται  διαχρονικά σε κάθε ανθρώπινη δράση, όπως φιλοδοξία, πάθος, επιθυμία και καθήκον. Ταυτόχρονα, μέσα από τη σύνθεση των κειμένων αναδεικνύονται οι διαφορετικές μορφές των ανθρώπινων σχέσεων: οικογένεια, εξουσία, πολιτική, ο άνθρωπος που ποθεί , ο άνθρωπος που εκπληρώνει, ο Νικητής και ο Ηττημένος. Τελικά, οι στιγμές που αποτυπώνονται στη συλλογική μνήμη του ανθρώπου και πλάθουν το μέλλον, εκτίθενται ωμά ως αυτό που είναι: κατασκευές.

Επάνω στη σκηνή δημιουργείται μια αφήγηση ζωντανή, κομματιασμένη και ευέλικτη, αντανακλώντας την σύγχρονη ζωή, και προκαλώντας τον θεατή να έρθει αντιμέτωπος με τα κομμάτια του εαυτού του.

Συντελεστές:

Σκηνοθεσία/Επιλογή Κειμένων: Γιάννης Κουρκουμέλης
Μουσική: Γιάννης Αναστασάκης
Video: Θωμαΐς Τριανταφυλλίδη
Φωτισμοί: Μιχάλης Μπουρής
Σκίτσα: Κώστας Βλαχόπουλος
Ερμηνεία: Έλλη Δαδήρα

Σχετικές ειδήσεις
Το Θωρηκτό, στο Bios
03.02.2017 17:21
Το Bios φιλοξενεί από την Πέμπτη 9 Μαρτίου 2017 την παράσταση Το Θωρηκτό, η οποία βασίζεται σε ένα απόσπασμα από τη Μεθυσμένη πολιτεία του Σωτήρη Πατατζή, σε σκηνοθεσία της Ασπασίας - Μαρίας Αλεξίου και του Βασίλη Βηλαρά.
Ευτυχισμένες Μέρες του Σ. Μπέκετ, στο Bios
31.10.2016 16:48
Η Σύλβια Λιούλιου και το Bios παρουσιάζουν το έργο του Σ. Μπέκετ, Ευτυχισμένες Μέρες, για λίγες παραστάσεις από την Παρασκευή 18 Νοεμβρίου 2016.
Μίχαελ Κόλχαας - Η ιστορία ενός δίκαιου ανθρώπου, του Χάινριχ Φον Κλάιστ για 2η χρονιά στο Bios
06.10.2016 12:47
Η παράσταση Μίχαελ Κόλχαας, Η ιστορία ενός δίκαιου ανθρώπου που είχε θερμή υποδοχή από κοινό και κριτικούς θα παρουσιαστεί σε επανάληψη από την Πέμπτη, 3 Νοεμβρίου και κάθε Πέμπτη, Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή του Νοεμβρίου στις 21.00, στο BIOS Tesla.Basement.
Waste, σε σκηνοθεσία Θέμελη Γλυνάτση  στο Bios
16.09.2016 10:08
Ο Θέμελης Γλυνάτσης σκηνοθετεί στο Bios την παράσταση Waste, η οποία είναι βασισμένη στην Ρημαγμένη Γη του T. S. Eliot.
Εύθραυστον (για το μύθο των Ατρειδών) στο Θέατρο Τέχνης
02.06.2016 12:37
Το MDAHELLAS (Σωματείο για τη φροντίδα ανθρώπων με νευρομυϊκές παθήσεις) σε συνεργασία με το Θέατρο Τέχνης-Κάρολος Κουν, παρουσιάζει την παράσταση «Εύθραυστον, για το μύθο των Ατρειδών», μια κειμενική σύνθεση που προσπαθεί να δώσει λόγο στην ‘ανθρώπινη’ φωνή των ‘ηρώων’ του μύθου. Τι μένει από έναν ήρωα, αν βγάλεις τους Θεούς που ορίζουν τη Μοίρα και τη Δίκη;