Μισός αιώνας συμπληρώνεται φέτος από την πρώτη κυκλοφορία του ιστορικού πια βινυλίου Φορτηγό και ο Διονύσης Σαββόπουλος αυτόν τον Δεκέμβρη, κάνει έναν σταθμό στο κέντρο της Αθήνας, στην αίθουσα του αρχαιότερου Φιλολογικού Συλλόγου της πόλης, την αίθουσα του “Παρνασσού”.

Θα ακούσουμε τα τραγούδια και τις ιστορίες του ΦΟΡΤΗΓΟΥ, θα δούμε πώς ο γνωστός και διακεκριμένος πλέον Σαββόπουλος του 2016 συναντά τον άγνωστο και νεαρό Σαββόπουλο του 1966 και πώς ερμηνεύει τώρα, μετά από πενήντα χρόνια, τα τραγούδια εκείνου, του πρώτου του δίσκου.

Στη σκηνή αυτής της λαμπρής αίθουσας του 19ου αιώνα, ανεβαίνουν πλάι του κάποιοι χαρισματικοί νέοι τραγουδοποιοί -που έχουν ξεκινήσει ήδη το δικό τους συναρπαστικό μουσικό ταξίδι- προκειμένου να τον συνοδεύσουν, να τραγουδήσουν και να γιορτάσουν μαζί του.

Κι αν ο “Παρνασσός” δεν μας έχει ίσως συνηθίσει σε τέτοιες βραδιές, ο Σαββόπουλος και οι συνεργάτες του τον “ανοίγουν” τώρα στον ουρανό του ελληνικού τραγουδιού και στην καινούργια συγκίνηση ενός διαφορετικού αλλά πάντα ευαίσθητου κοινου.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι εκτός από τα 12 τραγούδια του ΦΟΡΤΗΓΟΥ θα ακουστούν κι εκείνα όπως η “Θανάσιμη μοναξιά του Α.Α.” ή η “Αμνηστεία ’64” -που μπορει να κόπηκαν απ΄την λογοκρισία το ΄64-΄65, γράφτηκαν όμως τότε και επομένως ανήκουν στην ίδια συλλογή τραγουδιών.

Υ.Γ. Πρεμιέρα ορίζεται η ημέρα γενεθλίων του τραγουδοποιού

Παραγωγή: Ελένη Καλέση