Δευτέρα, 20 Φεβρουαρίου 2017

The Bright Stream, σε μαγνητοσκόπηση από το Θέατρο Μπολσόι στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

The Bright Stream, σε μαγνητοσκόπηση από το Θέατρο Μπολσόι στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

The Bright Stream [To κρυστάλλινο ρυάκι]. Δύο ρώσοι δημιουργοί από δύο διαφορετικές εποχές: ο μεγάλος συνθέτης του 20ού αιώνα Ντμίτρι Σοστακόβιτς και ο κορυφαίος χορογράφος του καιρού μας Αλεξέι Ρατμάνσκι. Ένα απολαυστικό έργο που ξεχειλίζει από χιούμορ και ανεβαίνει μόνο στη σκηνή του Θεάτρου Μπολσόι. Μια εξαιρετική διανομή με τα πιο λαμπρά αστέρια του χορευτικού στερεώματος. Μια ξεχωριστή παραγωγή που μεταδίδεται μαγνητοσκοπημένη από τη Μόσχα στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών την Κυριακή 6 Νοεμβρίου στις 5:00 το απόγευμα. Η μετάδοση του μπαλέτου The Bright Stream [Το κρυστάλλινο ρυάκι] είναι η δεύτερη στο πλαίσιο της επιτυχημένης σειράς με ζωντανές μεταδόσεις παραστάσεων μπαλέτου από τη Μόσχα (The Bolshoi Ballet Live from Moscow) που έχει ενθουσιάσει τους φίλους του χορού. Οι μεταδόσεις πραγματοποιούνται σε συνεργασία με την Pathé Live.

The Bright Stream [Το κρυστάλλινο ρυάκι]

μουσική αφετηρία την ιδιοφυή παρτιτούρα του Ντμίτρι Σοστακόβιτς –το τελευταίο μπαλέτο που έγραψε–, ο Αλεξέι Ρατμάνσκι δημιουργεί μια αριστουργηματική χορευτική κωμωδία που ξεχειλίζει από ξεκαρδιστικό, συχνά ειρωνικό, χιούμορ. Αναπάντεχες παρεξηγήσεις και χαρακτήρες γεμάτοι ζωντάνια συνθέτουν ένα εύθυμο χορευτικό τοπίο με άμεσες αναφορές στην εποχή της Σοβιετικής Ρωσίας. Γιορτή του θερισμού. Ένας περιπλανώμενος χορευτικός θίασος επισκέπτεται ένα σοβιετικό συνεταιριστικό αγρόκτημα, όπου μια Μπαλαρίνα του θιάσου ξανανταμώνει με την παιδική της φίλη Ζίνα. Για να δώσουν ένα γερό μάθημα στον άπιστο σύζυγό της τελευταίας, η Ζίνα, η Μπαλαρίνα και ο άντρας της αποφασίζουν να ανταλλάξουν ταυτότητες μόνο για ένα βράδυ. Χαρακτηριστική είναι μάλιστα η σκηνή στην οποία, ο κορυφαίος χορευτής των Μπολσόι Ρουσλάν Σβορκτσόβ εμφανίζεται στη σκηνή ντυμένος Συλφίδα!

Η απευθείας μετάδοση του μπαλέτου The Βright Stream εντάσσεται στο πλαίσιο της συνεργασίας του Μεγάρου με το ιστορικό ρωσικό θέατρο και την Pathé Live –η οποία από το 2009 έχει καλύψει ζωντανά και έχει διανείμει μπαλέτα των Μπολσόι σε περισσότερες από 1.600 κινηματογραφικές αίθουσες σε 60 χώρες σε όλο τον κόσμο–, μια συνεργασία που προσφέρει τη δυνατότητα στο ελληνικό κοινό να γνωρίσει κορυφαία κλασικά έργα και σπουδαία αριστουργήματα του παγκοσμίου ρεπερτορίου.

Οι φετινές μεταδόσεις συνδυάζουν τον κλασικό χορό με τη σύγχρονη δημιουργία: τρία «αθάνατα» κλασικά αριστουργήματα (Ωραία Κοιμωμένη, Λίμνη των κύκνων, Καρυοθραύστης), τρία έργα που οι λάτρεις του χορού μπορούν να παρακολουθήσουν μόνο στο Μπαλέτο Μπολσόι (The Golden Age [Η χρυσή εποχή], Τhe Bright Stream [Το κρυστάλλινο ρυάκι] και Ένας ήρωας του καιρού μας) καθώς και μια Βραδιά σύγχρονου χορού (νέα παραγωγή).   

Συντελεστές:

Τhe Bright Stream (Tο κρυστάλλινο ρυάκι)
Κωμικό μπαλέτο σε δύο πράξεις
Διάρκεια: 2 ώρες

Μουσική: Dmitri Shostakovich
Χορογραφία: Alexei Ratmansky
Λιμπρέτο: Adrian Piotrovsky, Fyodor Lopukhov
Μουσική διεύθυνση: Pavel Sorokin
Ορχήστρα του Θεάτρου Μπολσόι

Διανομή: Svetlana Lunkina (Ζίνα), Mikhail Lobukhin (Πιοτρ), Maria Alexandrova (η Μπαλαρίνα), Ruslan Skvortsov (ο Χορευτής Μπαλέτου), Denis Savin (ο Ακορντεονίστας), Alexei Laporevich (ο Γέρος Ένοικος Αγροικίας)

Με το Corps de Ballet του Μπαλέτου Μπολσόι

Κατά τα διαλείμματα (όπου αυτά προβλέπονται), το κοινό θα έχει την ευκαιρία να παρακολουθεί αποκλειστικές συνεντεύξεις με τους συντελεστές της εκάστοτε παραγωγής και, με τη βοήθεια της κάμερας, να περιηγείται στα παρασκήνια του Θεάτρου Μπολσόι.

Σχετικές ειδήσεις
 Η λίμνη των Κύκνων, από τα Μπαλέτα Μπολσόι σε μετάδοση στο Μέγαρο Μουσικής
30.01.2017 15:32
Η «Λίμνη των Κύκνων», ένα μπαλέτο απαράμιλλης ομορφιάς βασισμένο στη μεγαλοφυή μουσική σύνθεση του Τσαϊκόφσκι. Ένα αριστούργημα του Ρομαντισμού που εξακολουθεί να μαγεύει τους φίλους του χορού σε όλο τον κόσμο, 140 χρόνια μετά την πρώτη του παρουσίαση στο Θέατρο Μπολσόι, το 1877.
Ο Καρυοθραύστης από το Bolshoi Ballet σε μαγνητοσκόπηση στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών
14.12.2016 16:39
Το πιο όμορφο χριστουγεννιάτικο παραμύθι, ο Καρυοθραύστης, στη χορογραφημένη εκδοχή του Γιούρι Γκριγκορόβιτς για το Μπολσόι, μεταδίδεται αυτό τον Δεκέμβριο σε περισσότερες από 1.600 κινηματογραφικές αίθουσες σε όλο τον κόσμο σε πάνω από 60 χώρες!
The Golden Age από το Μπαλέτο Μπολσόι σε ζωντανή μετάδοση στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών
11.10.2016 13:36
Η αυλαία για τη δεύτερη σεζόν των ζωντανών μεταδόσεων στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών ανοίγει με το μπαλέτο Τhe Golden Age, απευθείας από τη Μόσχα και το Μπαλέτο Μπολσόι.
Δον Κιχώτης από τα Μπαλέτα Μπολσόι σε απευθείας μετάδοση στο Μέγαρο
05.04.2016 12:42
Ο Δον Κιχώτης, ένα από τα πιο εντυπωσιακά έργα του ρεπερτορίου των Μπαλέτων Μπολσόι, επιστρέφει δυναμικά στη σκηνή του διάσημου ρωσικού θεάτρου, σε μια νέα λαμπερή παραγωγή με ολοκαίνουργια κοστούμια και σκηνικά, που θα μεταδοθεί απευθείας από τη Μόσχα την Κυριακή 10 Απριλίου στις 6 το απόγευμα στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.
Σπάρτακος από τα Μπαλέτα Μπολσόι σε μαγνητοσκοπημένη μετάδοση στο Μέγαρο Μουσικής
07.03.2016 14:30
Ένα από διασημότερα επικά έργα του νεοκλασικού ρωσικού μπαλέτου, τον Σπάρτακο, σε μουσική Αράμ Χατσατουριάν και χορογραφία Γιούρι Γκριγκορόβιτς, θα απολαύσουν οι φίλοι του χορού την Κυριακή 13 Μαρτίου στις 5 το απόγευμα στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.