Δευτέρα, 20 Φεβρουαρίου 2017

Εβδομάδα Κυπριακού Θεατρικού Έργου

Εβδομάδα Κυπριακού Θεατρικού Έργου
Δύο Κυπριακά θεατρικά έργα, το Αγαπημένο μου πλυντήριο του Αντώνη Γεωργίου σε σκηνοθεσία Μόνικας Βασιλείου και ο Τοίχος γύρω από τον Παράδεισο του Λεωνίδα Μαλένη σε σκηνοθεσία Δέσποινας Μπεμπεδέλη, θα παρουσιαστούν στο θέατρο Τέχνης Κάρολου Κουν στα πλαίσια της εβδομάδας Κυπριακού θεατρικού έργου στην Αθήνα.

Αγαπημένο μου πλυντήριο- παραγωγή του Θεατρικού Οργανισμού Κύπρου: Το έργο με θέμα τη μοναξιά, τη συμβατικότητα και το δικαίωμα στον έρωτα, αποτελείται από τρεις μονολόγους: Η Ιοκάστη 40 χρόνων, Φλυαρίες και Αγαπημένο μου πλυντήριο.

Στον πρώτο μονόλογο, η Ιοκάστη ξεπηδώντας από τον γνωστό μύθο, όπως εκτυλίσσεται στον Οιδίποδα Τύραννο του Σοφοκλή, απευθυνόμενη στον χορό αφηγείται την ιστορία από τη δική της πλευρά. Στον  δεύτερο  μονόλογο  μια λαϊκή  γυναίκα,  με το  ίδιο  όνομα -Ιοκάστη-, τη φωνάζουν όμως Νίτσα, μονολογεί με αφορμή ένα τηλεφώνημα που δεν έγινε, για τον δεσμό της μ\' ένα νεαρότερο άνδρα. Στον τρίτο μονόλογο ένας ώριμος άνδρας, διανοούμενος, μιλά στο πλυντήριό του για τον νεαρό που τον ελκύει.  Στέκεται μοναχικός απέναντι στη φθορά που φέρνει ο χρόνος.

Ο Τοίχος γύρω από τον Παράδεισο- παραγωγή του Σατιρικού Θεάτρου Κύπρου: Το έργο είναι μια τολμηρή, πικρή κοινωνική σάτιρα , όπου μέσα από την προσπάθεια της άρχουσας τάξης να κρατήσει τα κλειδιά της εξουσίας, αποκαλύπτεται ένας αδίσταχτος μηχανισμός που δεν ανέχεται τις ήττες. «Ο Τοίχος γύρω από τον Παράδεισο» είναι ο τοίχος που η άρχουσα τάξη έκτισε με την εντύπωση ή την πεποίθηση πως με τον τρόπο αυτό προστατεύει τα συμφέροντά της.

Σχετικές ειδήσεις
Εβδομάδα Κυπριακού Θεατρικού Έργου στην Αθήνα
21.09.2016 14:02
Από τις 4 έως τις 8 Οκτωβρίου 2016 θα πραγματοποιηθεί η «Εβδομάδα Κυπριακού Θεατρικού Έργου στην Αθήνα», στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης.
Off off Athens 8: 3η εβδομάδα παραστάσεων στο θέατρο Επί Κολωνώ
13.06.2016 14:34
Η τρίτη εβδομάδα του θεατρικού φεστιβάλ Off off Athens 8 ξεκινάει στο Θέατρο Επί Κολωνώ την Δευτέρα 13 Ιουνίου 2016.
Από το χαρτί στη σκηνή: Τα έργα από το στούντιο συγγραφής θεατρικού έργου στο Νέο Rex
07.06.2016 15:23
Το Εθνικό Θέατρο παρουσιάζει τα νέα έργα των συγγραφέων που συμμετείχαν στο φετινό Στούντιο συγγραφής θεατρικού έργου το Σάββατο 11 και την Κυριακή 12 Ιουνίου στο Νέο Rex.
Off off Athens 8: 2η εβδομάδα παραστάσεων στο θέατρο Επί Κολωνώ
31.05.2016 16:44
Η δεύτερη εβδομάδα του θεατρικού φεστιβάλ Off off Athens 8 ξεκινάει στο Θέατρο Επί Κολωνώ την Κυριακή 5 Ιουνίου.
Μήδεια, του Δημήτρη Ζουγκού στο θέατρο Αγγέλων Βήμα
09.03.2016 09:54
Στο πλαίσιο του 2ου Φεστιβάλ διαρκείας ελληνικού θεατρικού έργου 21ου αιώνα, που πραγματοποιείται υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση της Λείας Βιτάλη στο «Αγγέλων Βήμα», παρουσιάζεται η «Μήδεια» του Δημήτρη Ζουγκού σε σκηνοθεσία Αυγουστίνου Ρεμούνδου, από τις 21 Μαρτίου και κάθε Δευτέρα και Τρίτη στις 19.30.