Τρεις κουκλοθεατρικές παραστάσεις που αγάπησε το παιδικό κοινό παρουσιάζονται φέτος στο «Εργαστήρι Μαιρηβή»: «Ο μισοκοκοράκος», «Οι τρεις Χιονάνθρωποι» και «Τα μαγικά σεντούκια».

Τρεις διαφορετικές ιστορίες, όπου οι ταπεινοί κερδίζουν και αποδεικνύουν την αξία τους,  οι σκληροί κρύβουν μια ζεστή καρδιά και μαθαίνουν να μοιράζονται και να βοηθούν και οι μαχητές της ζωής αναδεικνύονται νικητές στα δύσκολα του βίου τους.

Η κουκλοθεατρική αυλαία ανοίγει με τον «μισοκοκοράκο» την Κυριακή 6 Νοεμβρίου 2016, στις 12 το μεσημέρι.

* Εκτός από την παράσταση, στη μοναδική αφιερωμένη αποκλειστικά στο κουκλοθέατρο σκηνή της πόλης, τους θεατές περιμένει και μια έκπληξη!

Η έκθεση κούκλας που λειτουργεί στον ιδιαίτερο και ατμοσφαιρικό χώρο της. Κούκλες και σκηνικά από τις παραστάσεις του «Εργαστηρίου Μαιρηβή» δίνουν τη δυνατότητα της εξερεύνησης της μαγικής τέχνης του κουκλοθεάτρου.

Αναλυτικά:

«Ο μισοκοκοράκος»  
Λαϊκό παραμύθι

6, 13, 20 Νοεμβρίου 2016
Κυριακή, 12 το μεσημέρι
Καθημερινές παραστάσεις για σχολεία

Η ιστορία ανήκει στον κύκλο των λαϊκών αμοραλιστικών παραμυθιών. Σκοπός σ’ αυτά τα παραμύθια δεν είναι η ηθική, αλλά να δώσουν στο παιδί την ελπίδα και τη διαβεβαίωση, ότι ακόμα και ο πιο ασήμαντος και ταπεινός, μπορεί να πετύχει στη ζωή.

Διάρκεια: 60’
Για όλες τις ηλικίες (η παράσταση έχει επιχορηγηθεί από το Υπουργείο Πολιτισμού)

Περισσότερα: http://www.mairivi.gr/apps/gr/gcn/parastaseis/spag/18_1427710852.html

«Οι τρεις Χιονάνθρωποι»
Χειμωνιάτικη ιστορία
 
Νοέμβριος 2016-Φεβρουάριος 2017. Έναρξη: 27 Νοεμβρίου
Κυριακή, 12 το μεσημέρι
Καθημερινές παραστάσεις για σχολεία

Μια παράσταση με κούκλες και τεχνικές μαύρου θεάτρου, βασισμένη στο έργο για κουκλοθέατρο του Milan Pavlik και με μουσική Λουκιανού Κηλαηδόνη. Μια εξαιρετική ιστορία για τη φιλία, τη συνεργασία, το μοίρασμα.
Κατά της βίας και του σχολικού εκφοβισμού (bullying).

Διάρκεια: 60’
Για όλες τις ηλικίες

Περισσότερα: http://www.mairivi.gr/apps/gr/gcn/parastaseis/spag/18_1450951868.html

«Τα μαγικά σεντούκια»
Λαϊκό παραμύθι
 
Μάρτιος-Απρίλιος 2017
Κυριακή, 12 το μεσημέρι
Καθημερινές παραστάσεις για σχολεία

Η ιστορία ανήκει στον μεγάλο κύκλο παραμυθιών (παραμυθιακός τύπος ΑΤ480) που έχουν θέμα την αδερφική ή γυναικεία αντιζηλία, σε συνδυασμό με το μοτίβο της καταδιωγμένης κόρης.Το συγκεκριμένο παραμύθι αποτελεί ένα από τα δημοφιλέστερα της προφορικής παράδοσης και απαντάται σχεδόν σε όλο τον κόσμο. Στην Ελλάδα έχουν καταγραφεί 206 παραλλαγές!

Διάρκεια: 65’
Για όλες τις ηλικίες

Περισσότερα: http://www.mairivi.gr/apps/gr/gcn/parastaseis/spag/18_1448624421.html