«…και καθώς η ελευθερία ανήκει στα μεγάλα αισθήματα, είναι και η αντίστοιχη απογοήτευση μεγάλη…»

Το διήγημα του Φραντς Κάφκα, «Αναφορά σε μια Ακαδημία» επέλεξε για την πρώτη της σκηνοθετική δουλειά η Ελένη Παργινού προκειμένου να πειραματιστεί με σωματικά και αφηγηματικά εργαλεία, δίνοντας με αυτό τον τρόπο το στίγμα του καλλιτεχνικού της προσανατολισμού.

Η παράσταση θα παρουσιάζεται στο Θέατρο Σημείο από τις 14 Νοεμβρίου μέχρι τις 6 Δεκεμβρίου κάθε Δευτέρα και Τρίτη στις 21.30. Η μετάφραση είναι της Δανάης Σπηλιώτη και η μουσική του Κώστα Φραντζή. Ερμηνεύουν, η Κατερίνα Παρίσσου και η Ελένη Παργινού.

Αξίζει να σημειωθεί πως η παράσταση έχει ήδη παρουσιαστεί με επιτυχία στην Κεφαλλονιά ενώ μέσα στον Οκτώβριο θα ταξιδέψει στην Πρέβεζα, στην Κέρκυρα και τα Ιωάννινα.

Λίγα λόγια για την παράσταση και το έργο

Στον περιορισμένο χώρο ενός κουτιού – βάθρου που οριοθετείται συνεχώς, δυο ηθοποιοί αφηγούνται σωματοκεντρικά την αλληγορική ιστορία ενός πιθήκου που εξανθρωπίζεται προκειμένου να βρει το χώρο του στον κόσμο των ανθρώπων για να εξασφαλίσει την επιβίωσή του.

Ο Κάφκα στρέφει επιδέξια τον καθρέφτη απέναντι στον Άνθρωπο, απέναντί μας, και μας προκαλεί να κοιτάξουμε μέσα σ’ αυτόν την πραγματική κοινωνική μας διάσταση που δεν αφήνει περιθώρια παρά μόνο για συμβατικές διεξόδους.

Συντελεστές

Μετάφραση: Δανάη Σπηλιώτη
Σκηνοθεσία: Ελένη Παργινού
Μουσική: Κώστας Φραντζής
Σκηνικά: Μαρία Τερέζα Ντε Ροζάριο
Κοστούμια: Γιάννα Ρεσβάνη
Σχεδιασμός φωτισμού (για Αθήνα): Περικλής Μαθιέλης
Ηχοληψία- Μίξη Ήχου: Φίλιππος Σαλαπάτας
Video teaser- trailer: Έλενα Μπονέλη
Φωτογραφία: Dionysia Duke
Σχεδιασμός Αφίσας- Προγράμματος: Διονυσία Φωκά

Παίζουν: Κατερίνα Παρίσσου, Ελένη Παργινού

Διάρκεια παράστασης 55’

www.facebook.com/anaforasemiaakadimia