Η Παιδική-Εφηβική Σκηνή του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Πάτρας, υποδέχεται την περίοδο 2016 – 2017 ένα από τα πιο αγαπημένα έργα της Ξένιας Καλογεροπούλου, τον «Οδυσσεβάχ». Πρόκειται για μια ιστορία που γοητεύει και συγκινεί μικρούς και μεγάλους, βασισμένη στους μύθους, στα λαϊκά παραμύθια και την επική λογοτεχνία.

Ένα γοητευτικό μαγικό ταξίδι σε χώρες ονειρικές, με αλλόκοτους ήρωες, ένα παραμύθι όπου τα πάντα είναι δυνατά και αδύνατα, αληθινά και ψεύτικα. Είναι η  ιστορία του Οδυσσεβάχ, ή μήπως του Οδυσσέα και του Σεβάχ του Θαλασσινού, που κουρασμένος από τις περιπέτειες του πολέμου ξεκινά για το ταξίδι της επιστροφής στην πατρίδα του την Ιθαγδάτη. Το καράβι του όμως αράζει στο νησί του επικίνδυνου Δρακοκύκλωπα Αρχισαλαχάρ, περνάει από το νησί των Λωτοφάγων, ακούει το μαγεμένο τραγούδι των Σειρήνων , συναντάει την Γοργόνα και τη μάγισσα Κιρκίλα . Κινδυνεύει να χάσει τη ζωή του στη χώρα της Λαριζάντ, της αγέλαστης πριγκίπισσας, περνά από χώρες που μιλούν με ένα φωνήεν, από λίμνες, δάση και ποτάμια… κι εκεί που πιστεύει πως όλα τέλειωσαν βλέπει μπροστά του τη στεριά κι ένα μικρό παιδί σε μια βάρκα. Να είναι άραγε η Ιθαγδάτη?

Μία ιδανική παράσταση για παιδιά αλλά και μεγαλύτερους θεατές που ονειρεύονται ακόμη και πιστεύουν στην επίτευξη του στόχου, στην αξία της προσπάθειας , στην αξία της οικογένειας και της πατρίδας, στη νίκη του καλού και του δικαίου.

Μία παράσταση με πανανθρώπινα μηνύματα ουσιαστικά και επίκαιρα.

Το έργο ανέβηκε για πρώτη φορά στο Θέατρο Μικρή Πόρτα, το 1981 και  έχει μεταφραστεί σε επτά γλώσσες

Συντελεστές

Συγγραφέας: Ξένια Καλογεροπούλου

Σκηνοθεσία: Περικλής Βασιλόπουλος

Σκηνικά -κοστούμια :Παναγιώτα Κοκκορού

Μουσική: Σοφία Καμαγιάννη

Χορογραφία : Όλγα Σπυράκη

Κατασκευή μάσκας: Βασιλική Κασπίρη

Φωτισμοί: Νίκος Σωτηρόπουλος

Βοηθός σκηνοθέτη: Γεράσιμος Ντάβαρης

Βοηθός σκηνογράφου: Βασιλική Χριστοπούλου

Παίζουν οι ηθοποιοί: Νίκη Καρακώστα, Έφη Κεραμίδα, Σπύρος Κουβαρδάς, Ηρακλής Κρομμύδας, Κωνσταντίνος Μητρόπουλος, Πάνος Τρουμπουνέλης, Γεράσιμος Σοφιανός, Νάνσυ Χριστοπούλου