Η New Star παρουσιάζει την ταινία «Λόγος Καθρέφτης» του Διαμαντή Παπαδόπουλου, στο ΑΛΚΥΟΝΙΣ new star art cinema σε Α΄ προβολή, στις 24,25 και 26 Οκτωβρίου 2016.

Ο ιστορικός κινηματογράφος τέχνης ΑΛΚΥΟΝΙΣ new star art cinema, χώρος προβολής και υποστήριξης ανεξάρτητων παραγωγών και οι δημιουργοί του ντοκιμαντέρ «ΛΟΓΟΣ ΚΑΘΡΕΦΤΗΣ» στο πλαίσιο της μη κερδοσκοπικής παραγωγής – διανομής του φιλμ, προβάλλουν το φίλμ για τρεις μόνο ημέρες και με ελεύθερη είσοδο για το κοινό την ταινία «ΛΟΓΟΣ ΚΑΘΡΕΦΤΗΣ» αποκλειστικά στις 24, 25 και 26 Οκτωβρίου 2016, στις 18.00.

ΣΥΝΟΨΗ

Στην ταινία επιχειρείται, μέσα από την καταγραφή της πορείας των απολυμένων καθαριστριών του Υπ. Οικονομικών, η ανάδειξη του διεκδικητικού λόγου ως θεμελιώδους στοιχείου αφύπνισης. Διεκδίκηση και Αλληλεγγύη γίνονται ο αληθινός καθρέφτης των αγωνιζόμενων γυναικών, κάθε εργαζόμενου αλλά και κάθε ανθρώπου που καλείται, στο δρόμο της αυτογνωσίας και των συλλογικών αγώνων, να συμπορευτεί μαζί τους.

Σκοπός αυτής της συνεργασίας είναι η καταγραφή στην συλλογική μνήμη ενός εργατικού αγώνα που εμπνέει και αφυπνίζει σε καιρούς δύσκολους για τα εργασιακά κεκτημένα αλλά κυρίως για το ίδιο το δικαίωμα στην εργασία. Η παρακαταθήκη  που άφησε ο διεκδικητικός Λόγος τους γίνεται ο Καθρέφτης κάθε εργαζόμενου που αγωνίζεται αλλά και κάθε ανθρώπου που δεν έχει ακόμη ακούσει τον αντίλαλο της φωνής του στο δρόμο.

Βιογραφικό Σκηνοθέτη: Διαμαντής Παπαδόπουλος

Σπούδασε Φωτογραφία Κινηματογράφου στη Σχολή Σταυράκου. Εργάζεται ως εικονολήπτης επικαίρων από το 1992. Συνεργάστηκε ως Διευθυντής Φωτογραφίας στην ταινία «ΚΛΕΙΣΤΟΙ ΔΡΟΜΟΙ», 2000. Πρώτη σκηνοθετική δουλειά «ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΧΑΡΤΑΕΤΟΙ», 2012 , συμμετοχή στο 6ο Φεστιβάλ Ελληνικού Ντοκιμαντέρ Χαλκίδας. Δεύτερη Σκηνοθετική δουλειά «ΛΟΓΟΣ ΚΑΘΡΕΦΤΗΣ», 2015, συμμετοχή στο Φεστιβάλ Ελληνικού Ντοκιμαντέρ Χαλκίδας.

Συντελεστές:

Ντοκιμαντέρ, Ελλάδα 2015, Διάρκεια 111΄

ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Διαμαντής Παπαδόπουλος
ΠΑΡΑΓΩΓΗ: Διαμαντής Παπαδόπουλος
ΜΟΝΤΕΡ: Ανδρέας Χαλκιόπουλος, Δημήτρης Καμαράδος

ΑΦΗΓΗΣΗ: Γιώργος Αφεντάκης