Η ερμηνεύτρια Βασιλική Καρακώστα παρουσιάζει για πρώτη φορά στο Ίδρυμα Θεοχαράκη το concerto δώδεκα κλασικών τραγουδιών της Ελληνικής δημοτικής και λαϊκής μουσικής παράδοσης, ενορχηστρωμένα με τον παγκόσμιο κλασικό ήχο.

Η Βασιλική Καρακώστα σε συνεργασία με την ενορχηστρώτρια-συνθέτρια Ελένη Αναγνωστοπούλου, ανασύρει και ερμηνεύει με τη συνοδεία των πέντε εγχόρδων (Ι Βιολί, ΙΙ Βιολί, Βιόλα, Βιολοντσέλο, Κοντραμπάσο) τραγούδια αποστάγματα, μελωδίες, σκοπούς και ρυθμούς από τη λαϊκή & δημοτική παράδοση της Ελληνικής βιωματικής μουσικής σκηνής.

Μελωδίες από το Βυζάντιο, τον Πόντο, την Ήπειρο, το Αιγαίο, την Κύπρο, τη Θεσσαλία κ.α. θα ζωντανέψουν επί σκηνής με σκοπό- τόσο από τη φωνή όσο και από το σύνολο των εγχόρδων- την ανάδειξη της αυθεντικής  πρωταρχικής τους ύλης μέσα από τον αριστοτεχνικό οικουμενικό ήχο.

Η δημοτική και λαϊκή μουσική παράδοση είναι η συλλογική δημιουργία και μνήμη του κάθε τόπου. Η αφήγηση του “εμείς” Και εδώ η έννοια του «κλασικού» βρίσκει τη συνισταμένη του, τη δύναμή του, τη σύγχρονη συμφωνία του.

Βασιλική Καρακώστα ερμηνεία, επιμέλεια προγράμματος

Συντελεστές – συνεργάτες:

Βιολοντσέλο – Ευκλείδου Σοφία
Κοντραμπάσο – Βασιλάτος Αλέκος
Βιόλα – Καταχανάς Μιχάλης
Βιολί – Τιμπλαλέξης Περικλής
Βιολί – Ραψανιώτης Βασίλης
Ενορχηστρώσεις – Αναγνωστοπούλου Ελένη
Φωνή, επιμέλεια προγράμματος τραγουδιών, ιδέα & έρευνα: Καρακώστα Βασιλική
Παραγωγή: ΗellenicVconcert – KourelouTeam