Κυριακή, 19 Φεβρουαρίου 2017

Διάφανη Πεταλούδα

Διάφανη Πεταλούδα
Με την ευκαιρία της έκδοσης του νέου βιβλίου του Τάσου Μελετόπουλου Διάφανη Πεταλούδα, με έργα του Χάρη Λάμπερτ, διοργανώνεται στην Γκαλερί Ζουμπουλάκη ένα εικαστικό performance.

Ο Τάσος Μελετόπουλος, ο Χάρης Λάμπερτ, ο Άρης Δαβαράκης και η Katia de la Caridad Gonzalez συνεργάστηκαν για να δημιουργήσουν το πρώτο βιβλίο-ορχήστρα, που είναι ταυτόχρονα βιβλίο, τραγούδι, έκθεση ζωγραφικής και εικαστική περφόρμανς.

Ο Χάρη Λάμπερτ,  είναι ένας πρωτότυπος δημιουργός, του οποίου τα έργα σπάνια παρουσιάζονται στην Ελλάδα, καθώς ο ίδιος εκθέτει συνήθως σε Μουσεία και Πινακοθήκες της Ευρώπης, της Αμερικής και της Ιαπωνίας. Σπούδασε ζωγραφική στο Λονδίνο και στο Παρίσι, όπου αρίστευσε, αποσπώντας αρκετές και σημαντικές διακρίσεις για τα έργα του που αποτυπώνουν, με σύγχρονους τρόπους και υλικά, τους ρυθμούς και τις αναζητήσεις της εποχής μας. Ξεκίνησε με την ποπ-αρτ, στην οποία προσέδωσε με τα χρόνια ένα πνευματικό περιεχόμενο. Ονόμασε μάλιστα τη δεύτερη αυτή περίοδο της ζωγραφικής του Spiritual Pop, καθιστώντας την διεθνώς αποδεκτή. Κατόπιν προχώρησε στη New Renaissance\" διαμορφώνοντας μέσα από τα θέματα και τις εκφραστικές του ιδιαιτερότητες έναν καινούργιο εικαστικό ανθρωπισμό.

Η γκαλερί Ζουμπουλάκη θα φιλοξενεί τα έργα του Χάρη Λάμπερτ για τρείς ημέρες μέχρι και το Σάββατο 9 Μαϊου.
 

Σχετικές ειδήσεις
Υπό κατασκευήν, έκθεση του Μίλτου Γκολέμα στη Γκαλερί Ζουμπουλάκη
30.01.2017 10:09
Η Γκαλερί Ζουμπουλάκη παρουσιάζει την τέταρτη ατομική έκθεση του Μίλτου Γκολέμα με τίτλο «Υπό κατασκευήν». Η έκθεση αποτελείται από την τελευταία ενότητα ζωγραφικών έργων του εικαστικού και θα διαρκέσει από τις 9 Φεβρουαρίου έως τις 4 Μαρτίου 2017.
Έκθεση των Χριστόφορου Κατσαδιώτη και Τζένης Κωδωνίδου στη γκαλερί Ζουμπουλάκη
30.12.2016 11:17
Η Γκαλερί Ζουμπουλάκη παρουσιάζει την έκθεση του εικαστικού έργου του Χριστόφορου Κατσαδιώτη και της Τζένης Κωδωνίδου. Η έκθεση αποτελείται από χαρακτικά και ζωγραφικά έργα και θα διαρκέσει από τις 12 Ιανουαρίου έως τις 4 Φεβρουαρίου 2017.
Ομαδική καλοκαιρινή έκθεση 2016 στη Γκαλερί Ζουμπουλάκη
25.07.2016 09:59
Η Γκαλερί Ζουμπουλάκη παρουσιάζει την ομαδική έκθεση του καλοκαιριού με τα έργα των συνεργατών της. Θα μπορείτε να την επισκεφθείτε έως τις 10 Σεπτεμβρίου 2016.
y.st.rd: έκθεση του Κώστα Χριστόπουλου στη γκαλερί Ζουμπουλάκη
16.03.2016 12:38
Η Γκαλερί Ζουμπουλάκη παρουσιάζει την τρίτη ατομική έκθεση του Κώστα Χριστόπουλου με τίτλο «y.st.rd». Η εγκατάσταση στον χώρο αποτελείται από ζωγραφικά και γλυπτικά έργα μεικτής τεχνικής. Η έκθεση θα διαρκέσει από τις 31 Μαρτίου έως τις 6 Μαΐου 2016.
Αόρατα Νήματα: έκθεση της Στέλλας Μελετοπούλου στη γκαλερί Σκουφά
16.03.2016 10:01
Την Πέμπτη 7 Απριλίου 2016 στις 7.30 μ.μ., εγκαινιάζεται στη Γκαλερί Σκουφά η ατομική έκθεση της Στέλλας Μελετοπούλου με τίτλο Αόρατα Νήματα σε επιμέλεια της Ίριδας Κρητικού. Η έκθεση θα διαρκέσει έως και τη Δευτέρα 9 Μαΐου.