Πέμπτη, 8 Δεκεμβρίου 2016

Τα θαύματα της ζωής

Τα θαύματα της ζωής
To τελευταίο βιβλίο του James Graham Ballard, που δεν είναι άλλο από την αυτοβιογραφία του, θα κυκλοφορήσει και στην Ελλάδα από τις εκδόσεις Οξύ μέσα στον Ιούνιο του 2009.

Η εφημερίδα Guardian έλεγε το Φεβρουάριο για το βιβλίο του γνωστού μυθιστοριογράφου που έχει πολλές φορές προκαλέσει αίσθηση με το γράψιμό του, χαρακτηριστικά πως Τα θαύματα της ζωής μπορεί να είναι και το τελευταίο βιβλίο του James Graham Ballard .Τα λόγια αυτά τελικά επιβεβαιώθηκαν, καθώς Τα θαύματα της ζωής αποτελούν όντως το τελευταίο βιβλίο του J.G. Ballard, το οποίο δεν είναι άλλο, παρά η αυτοβιογραφία του.

Ο J.G. Ballard, ένας γίγαντας στην παγκόσμια συγγραφική σκηνή για περισσότερο από 50 χρόνια, απεβίωσε στις 19 Απριλίου 2009 σε ηλικία 78 ετών, μετά από μία μακρόχρονη μάχη με τον καρκίνο. Στη διάρκεια της ζωής του, έγραψε πολλά μυθιστορήματα, μεταξύ των οποίων τα  Άνθρωποι του Μιλένιουμ, Έκθεση ωμοτήτων, Εκτός ελέγχου, Η πλημμύρα, καθώς επίσης και πολλές συλλογές διηγημάτων. Η επιρροή του, ωστόσο, είναι ουσιαστικά πολλαπλάσια του έργου του, καθώς εξαπλώθηκε όχι μόνο στον κόσμο της λογοτεχνίας, αλλά και σε αυτούς του κινηματογράφου, της μουσικής, της αρχιτεκτονικής, των εικαστικών τεχνών και της τηλεόρασης.

Σχετικές ειδήσεις
Το τελευταίο τραγούδι του Ντύλαν - Κώστας Δρουγαλάς
27.05.2016 12:08
Από τις εκδόσεις Πικραμένος κυκλοφορεί το βιβλίο Το τελευταίο τραγούδι του Ντύλαν του Κώστα Δρουγαλά.
Τα Έντεκα Δευτερόλεπτα στον Ιανό
15.02.2016 12:00
Κυκλοφόρησε το νέο βιβλίο - ιστορικό ντοκουμέντο- αυτοβιογραφία του Θαλή Π. Κουτούπη, με φωτογραφίες και πραγματικές ιστορίες από την Ελλάδα των τελευταίων 70 χρόνων.
Το τελευταίο μπλουζ στο καφενείο Ματζέστικ - Βασίλης Π. Ρουβολής
28.01.2016 10:29
Από τις εκδόσεις Έναστρον κυκλοφορεί το βιβλίο Το τελευταίο μπλουζ στο καφενείο Ματζέστικ του Βασίλη Π. Ρουβολή.
Η επιβίωση της Ελλάδας μέσα από διαδοχικά θαύματα - Κωνσταντίνος Λούλης
19.01.2016 12:57
Από τις εκδόσεις Ψυχογιός κυκλοφορεί το βιβλίο Η επιβίωση της Ελλάδας μέσα από διαδοχικά θαύματα του Κωνσταντίνου Λούλη.
Το τελευταίο καλοκαίρι - Απόστολος Διαμαντής
18.01.2016 13:02
Από τις εκδόσεις Μελάνι κυκλοφορεί το βιβλίο Το τελευταίο καλοκαίρι του Απόστολου Διαμαντή.