Τετάρτη, 22 Φεβρουαρίου 2017

Ρύθμιση για θέση οικονομικού διευθυντή σε Εθνικό, ΚΘΒΕ και Λυρική Σκηνή

Ρύθμιση για θέση οικονομικού διευθυντή σε Εθνικό, ΚΘΒΕ και Λυρική Σκηνή

Δύο τροπολογίες κατέθεσε το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού στο Σχέδιο Νόμου «Ρυθμίσεις για την Ελληνόγλωσση Εκπαίδευση, τη Διαπολιτισμική Εκπαίδευση και άλλες διατάξεις» του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων.

Στην πρώτη, οι προτεινόμενες διατάξεις τροποποιούν το ισχύον νομοθετικό πλαίσιο με την αποσαφήνιση των αρμοδιοτήτων του καλλιτεχνικού διευθυντή και την θεσμοθέτηση θέσης ενός διοικητικού-οικονομικού διευθυντή, υπαγόμενου στο Διοικητικό Συμβούλιο, στα Κρατικά Θέατρα (Εθνικό και Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος) και στην Εθνική Λυρική Σκηνή .

Σκοπός της τροποποίησης αυτής είναι η εύρυθμη και διαφανής λειτουργία των κρατικών Θεάτρων και της Ε.Λ.Σ. και η βελτίωση της διαχείρισης των διοικητικών και οικονομικών θεμάτων, εντός του ψηφισθέντος από το Διοικητικό Συμβούλιο προϋπολογισμού. Η πρόσληψη του διευθυντή γίνεται από το Διοικητικό Συμβούλιο, μετά από δημόσια πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος και αξιολόγηση των υποψηφιοτήτων. Για την πρόσληψη απαιτείται η σύμφωνη γνώμη του καλλιτεχνικού διευθυντή. Αλλιώς η πρόσληψη γίνεται μετά από απόφαση του Υπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού.

Με τη δεύτερη τροπολογία, δίνεται παράταση στις άδειες λειτουργίας θεάτρων προκειμένου να προσαρμοστούν στα μέτρα ενεργητικής πυροπροστασίας που οφείλουν να εγκαταστήσουν. Συγκεκριμένα:

1. Θέατρα ή άλλοι χώροι παραστάσεων που λειτουργούσαν νομίμως κατά την έναρξη ισχύος του ν. 4229/2014 (Α΄ 8) επιτρέπεται, εφ’ όσον τηρούν τους όρους της αδείας που διέθεταν κατά την ημερομηνία αυτή, να συνεχίσουν τη λειτουργία τους μέχρι 30 Σεπτεμβρίου 2017.

2. Θέατρα ή άλλοι χώροι παραστάσεων που δεν διαθέτουν άδεια εγκατάστασης και λειτουργίας, βρίσκονται σε διατηρητέα κτίρια στο ιστορικό κέντρο των πόλεων και έχουν εγκεκριμένες μελέτες από την πυροσβεστική υπηρεσία, επιτρέπεται να λειτουργήσουν μέχρι την 31η Δεκεμβρίου 2016

3. Θέατρα και χώροι παραστάσεων της προηγούμενης παραγράφου που δεν διαθέτουν ακόμα πιστοποιητικό ενεργητικής πυροπροστασίας, λειτουργούν νομίμως μέχρι 31 Δεκεμβρίου 2016, υπό την προϋπόθεση ότι έχουν υποβάλει τη σχετική μελέτη στην Πυροσβεστική Υπηρεσία, στην οποία και εκκρεμεί η εξέτασή της, και ότι συμμορφώθηκαν προς τη μελέτη αυτή.

Σχετικές ειδήσεις
Εθνική Λυρική Σκηνή: Η πρώτη συνέντευξη τύπου του Γιώργου Κουμεντάκη
20.02.2017 16:30
Στην Εναλλακτική Σκηνή της Εθνικής Λυρικής Σκηνής στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου 2017, η πρώτη συνέντευξη Τύπου του νέου καλλιτεχνικού διευθυντή της ΕΛΣ, Γιώργου Κουμεντάκη.
Ο Olivier Descotes σε θέση Ειδικού Συμβούλου στο Υπουργείο Πολιτισμού
18.10.2016 17:06
Ο Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Αριστείδης Μπαλτάς βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει ότι ο κ. Olivier Descotes, ανώτερος δημόσιος λειτουργός του Υπουργείου Πολιτισμού της Γαλλίας απεδέχθη την πρόταση να εργαστεί ως Ειδικός Σύμβουλος προσφέροντας τις υπηρεσίες του στο γραφείο του Υπουργού.
Δωρεάν Εκδηλώσεις από το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού για την Αυγουστιάτικη Πανσέληνο
20.07.2016 13:00
Το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού διοργανώνει και φέτος, όπως κάθε χρόνο, εκδηλώσεις με ελεύθερη είσοδο για την αυγουστιάτικη Πανσέληνο.
Ακρόαση μονωδών από την Εθνική Λυρική Σκηνή
29.06.2016 12:48
Η Εθνική Λυρική Σκηνή, ενόψει της καλλιτεχνικής περιόδου 2016-2017, προκηρύσσει ακρόαση για μονωδούς, για ενδεχόμενη συνεργασία.
Νέος Διευθυντής και νέο Μέλος του Δ. Σ. στο Ευρωπαϊκό Πολιτιστικό Κέντρο Δελφών
08.03.2016 11:39
Το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού ανακοινώνει ότι στο Ευρωπαϊκό Πολιτιστικό Κέντρο Δελφών αναλαμβάνει καθήκοντα Διευθυντή ο κ. Παύλος Καλλιγάς, τ. καθηγητής Αρχαίας Φιλοσοφίας στο Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, στη θέση του κ. Αθανάσιου Μαρκόπουλου, Καθηγητή Βυζαντινής Φιλολογίας στο ΕΚΠΑ, του οποίου η θητεία έληξε στις 22 Φεβρουαρίου 2016. Η θητεία του νέου Διευθυντή του ΕΠΚΔ είναι τριετής.