Η Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης, ο κορυφαίος θεσμός κύρους και προβολής της πόλης συμπληρώνει 81 χρόνια λειτουργίας και με αγάπη και σεβασμό για την τέχνη και το παιδί, διοργανώνει το «4ο Φεστιβάλ Θεάτρου για παιδιά και εφήβους» με διαγωνιστικό χαρακτήρα. Από 10 έως 18 Σεπτεμβρίου 2016 οι επισκέπτες της ΔΕΘ θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν μέρες θεάτρου στην υπαίθρια σκηνή του μεγάλου Εκθεσιακού Κέντρου της Θεσσαλονίκης.

Θεατρικές ομάδες, θίασοι και καλλιτέχνες κλήθηκαν  να δηλώσουν συμμετοχή και να παρουσιάσουν στην κριτική επιτροπή τη θεατρική τους παράσταση (παιδική ή εφηβική), χωρίς να υπάρχει περιορισμός, για το αν έχει παρουσιαστεί ή πρόκειται να παρουσιαστεί στη νέα θεατρική σεζόν.

Ο χαρακτήρας του «4ου Φεστιβάλ Θεάτρου για παιδιά και εφήβους» είναι διαγωνιστικός και η κριτική επιτροπή θα απαρτίζεται από 3 μέλη, αναγνωρισμένα στο χώρο του Θεάτρου.

Τα βραβεία του διαγωνισμού είναι χρηματικά με την παρακάτω διαβάθμιση:

Α΄ Βραβείο 700,00€,
Β΄ Βραβείο 500,00€,
Γ΄ Βραβείο 300,00€.

Σε όλες τις ομάδες θα δοθεί αναμνηστικό συμμετοχής. 

Η ΔΕΘ – HELEXPO διαμορφώνει το όμορφο πάρκο, που βρίσκεται δίπλα από τα γραφεία διοίκησης, σε ένα φιλόξενο υπαίθριο θέατρο, όπου κάθε απόγευμα θα παρουσιάζονται παραστάσεις και θεατρικές δράσεις για παιδιά και εφήβους.

Η διοργάνωση παρέχει στους συμμετέχοντες θιάσους υπαίθρια θεατρική σκηνή (40 έως 50 τ.μ,), ηχητικό εξοπλισμό, σύμφωνα με τις ανάγκες της παράστασης, φωτισμό, 2 εισόδους εκατέρωθεν της σκηνής και καμαρίνια. Η προβολή των παραστάσεων και των ομάδων που θα συμμετέχουν, θα γίνει μέσα από ειδικό έντυπο πρόγραμμα του Φεστιβάλ, αλλά θα συμπεριλαμβάνεται και στο γενικό πλάνο προβολής της 81ης ΔΕΘ.

Η είσοδος στο φεστιβάλ είναι ελεύθερη για όλους του επισκέπτες της 81ης ΔΕΘ.