Τρίτη, 6 Δεκεμβρίου 2016

4ο Φεστιβάλ Θεάτρου για παιδιά και εφήβους από τη ΔΕΘ

4ο Φεστιβάλ Θεάτρου για παιδιά και εφήβους από τη ΔΕΘ

Η Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης, ο κορυφαίος θεσμός κύρους και προβολής της πόλης συμπληρώνει 81 χρόνια λειτουργίας και με αγάπη και σεβασμό για την τέχνη και το παιδί, διοργανώνει το «4ο Φεστιβάλ Θεάτρου για παιδιά και εφήβους» με διαγωνιστικό χαρακτήρα. Από 10 έως 18 Σεπτεμβρίου 2016 οι επισκέπτες της ΔΕΘ θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν μέρες θεάτρου στην υπαίθρια σκηνή του μεγάλου Εκθεσιακού Κέντρου της Θεσσαλονίκης.

Θεατρικές ομάδες, θίασοι και καλλιτέχνες κλήθηκαν  να δηλώσουν συμμετοχή και να παρουσιάσουν στην κριτική επιτροπή τη θεατρική τους παράσταση (παιδική ή εφηβική), χωρίς να υπάρχει περιορισμός, για το αν έχει παρουσιαστεί ή πρόκειται να παρουσιαστεί στη νέα θεατρική σεζόν.

Ο χαρακτήρας του «4ου Φεστιβάλ Θεάτρου για παιδιά και εφήβους» είναι διαγωνιστικός και η κριτική επιτροπή θα απαρτίζεται από 3 μέλη, αναγνωρισμένα στο χώρο του Θεάτρου.


Τα βραβεία του διαγωνισμού είναι χρηματικά με την παρακάτω διαβάθμιση:

Α΄ Βραβείο 700,00€,
Β΄ Βραβείο 500,00€,
Γ΄ Βραβείο 300,00€.

Σε όλες τις ομάδες θα δοθεί αναμνηστικό συμμετοχής. 

Η ΔΕΘ - HELEXPO διαμορφώνει το όμορφο πάρκο, που βρίσκεται δίπλα από τα γραφεία διοίκησης, σε ένα φιλόξενο υπαίθριο θέατρο, όπου κάθε απόγευμα θα παρουσιάζονται παραστάσεις και θεατρικές δράσεις για παιδιά και εφήβους.

Η διοργάνωση παρέχει στους συμμετέχοντες θιάσους υπαίθρια θεατρική σκηνή (40 έως 50 τ.μ,), ηχητικό εξοπλισμό, σύμφωνα με τις ανάγκες της παράστασης, φωτισμό, 2 εισόδους εκατέρωθεν της σκηνής και καμαρίνια. Η προβολή των παραστάσεων και των ομάδων που θα συμμετέχουν, θα γίνει μέσα από ειδικό έντυπο πρόγραμμα του Φεστιβάλ, αλλά θα συμπεριλαμβάνεται και στο γενικό πλάνο προβολής της 81ης ΔΕΘ.

Η είσοδος στο φεστιβάλ είναι ελεύθερη για όλους του επισκέπτες της 81ης ΔΕΘ.

Σχετικές ειδήσεις
 3 εργαστήρια για εφήβους με θέμα τον πειραματικό κινηματογράφο στη Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση
10.10.2016 17:03
Σε συνέχεια των επιτυχημένων εργαστηρίων «Κάνουμε σινεμά», που πραγματοποίησε η Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση τα δύο προηγούμενα χρόνια, με θέμα σενάριο-σκηνοθεσία-μοντάζ, φέτος ξεκινά ένας νέος κύκλος τριών εργαστηρίων για εφήβους, με θέμα τον πειραματικό κινηματογράφο.
Θεατρικά Εργαστήρια για παιδιά και εφήβους στο ΚΘΒΕ
16.09.2016 12:52
Το ΚΘΒΕ διοργανώνει και φέτος Θεατρικά Εργαστήρια για νήπια, παιδιά και εφήβους από 4 έως και 17 ετών.
Εργαστήριο για εφήβους στο Μουσείο Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης
23.08.2016 12:17
Το Μουσείο Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης συνεχίζει τα εκπαιδευτικά του εργαστήρια στη φωτογραφία για εφήβους ηλικίας 13-16 χρονών.
Το «Δώρο» από το ΚΘΒΕ στο 4ο Φεστιβάλ Θεάτρου για παιδιά και εφήβους της ΔΕΘ
19.08.2016 14:20
«Το Δώρο» μετά το μεγάλο καλοκαιρινό ταξίδι του στις γειτονιές της Θεσσαλονίκης, θα παρουσιαστεί στο Παιδικό Φεστιβάλ της ΔΕΘ, που τελεί υπό την αιγίδα του ΚΘΒΕ, την Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου 2016 στις 19.00, στην υπαίθρια σκηνή του μεγάλου Εκθεσιακού Κέντρου της Θεσσαλονίκης.
Όνειρο Καλοκαιρινής Νύχτας από την Εταιρεία Θεάτρου Θέση στο Θέατρο Αυλαία
21.12.2015 16:40
Η Εταιρεία Θεάτρου Θέση παρουσιάζει στο Θέατρο Αυλαία από τις 22 Δεκεμβρίου 2015 το "Όνειρο Καλοκαιρινής Νύχτας" του William Shakespeare, μια παράσταση για παιδιά και εφήβους.