Το Θέατρο Πρόβα παρουσιάζει από τις 11 Σεπτεμβρίου 2016 το έργο της Κοραλίας Τσόγκα, Θες να βρούμε το όνομά μου;, σε μια συμμετοχική παράσταση για παιδιά.

Είναι δικό μου και ανήκει μόνο σε μένα. Μα όλοι το χρησιμοποιούν πιο πολύ από μένα. Τι είναι; Το όνομά μου!

Τι συμβαίνει όμως όταν ένα παιδί χάνει το όνομά του; Τι περιπέτειες θα περάσει για να συλλέξει τα γράμματά του; Ποιός του το πήρε και γιατί; Τι έχει σημασία, πώς μας λένε ή ο χαρακτήρας μας; Το παιδί θα συναντήσει ένα ψάρι που ξεχνά, κάποιον με μακρύ όνομα, τον ήλιο που τα ξέρει όλα, έναν γελαστό δράκο, ένα βιαστικό ρολόι, έναν πλανόδιο τραγουδιστή, ένα φοβιτσιάρικο αστέρι και άλλους πολλούς αλλοπρόσαλλους χαρακτήρες.

Για να μάθετε αν θα το βοηθήσουν ελάτε και εσείς μαζί, σ΄αυτό το συναρπαστικό ταξίδι!

Το έργο αφηγείται την ιστορία ενός συγκεκριμένου ονόματος, κοριτσιού ή αγοριού, και τις περιπέτειες του. Κατόπιν συνεννοήσεως με την προπώληση των εισιτηρίων σας, σαν έκπληξη για τα παιδιά τα ονόματα των μικρών θεατών μπαίνουν σε κληρωτίδα κι έτσι μπορούμε να παίξουμε την ιστορία του ονόματος ενός από τα παιδία ή κάποιου παιδιού που γιορτάζει.

Τρείς ηθοποιοί χορεύουν, τραγουδούν, παίζουν ζωντανή μουσική με κιθάρα και κρουστά. Οι μικροί θεατές συμμετέχουν και βοηθούν το παιδί να βρει τα γράμματα του ονόματός του. Κάθε γράμμα κρύβει τη δική του ιστορία, το δικό του διδακτικό μήνυμα. Ένα κείμενο γραμμένο με πολύ χιούμορ, αγάπη και κέφι για το όνομα του κάθε παιδιού που δεν το ρώτησαν όταν του το έδωσαν οι γονείς του.

Το έργο έχει ανέβει με τη διαδραστική μέθοδο (interactive) και στηρίζεται εκτός από το κείμενο στους αυτοσχεδιασμούς των ηθοποιών και στη συμμετοχή των μικρών θεατών που βοηθούν ενεργά στην εξέλιξη της παράστασης.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

ΚΕΙΜΕΝΟ-ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Κοραλία Τσόγκα
ΣΚΗΝΙΚΑ-ΚΟΣΤΟΥΜΙΑ: Ελένη Σούμη
ΜΟΥΣΙΚΗ-ΚΙΘΑΡΑ: Υάκινθος Μάινας
ΧΟΡΟΓΡΑΦΙΕΣ: Σίμων Πάτροκλος

ΠΑΙΖΟΥΝ

ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
ΣΤΑΥΡΟΠΟΥΛΟΥ ΗΡΑ
ΜΑΙΝΑΣ ΥΑΚΙΝΘΟΣ

Διάρκεια: 1:30′