Ο Πέδρο Αλμοδόβαρ, το μεγαλύτερο όνομα του σύγχρονου ισπανικού κινηματογράφου, επιστρέφει με τη νέα του ταινία «Julieta» στο γυναικείο δράμα και το 22ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας – Νύχτες Πρεμιέρας βρίσκει την ιδανική ταινία έναρξης!

Ένας οικείος και απολύτως αφοσιωμένος ύμνος στη γυναικεία φύση, από έναν σκηνοθέτη ο οποίος έχει αφιερώσει το μεγαλύτερο μέρος της φιλμογραφίας του αποθεώνοντας τις θηλυκές υπάρξεις της ζωής και του μυαλού του, είναι η «Julieta» η ολοκαίνουργια, 20ή ταινία του Πέδρο Αλμοδόβαρ, που διεκδίκησε το φετινό Χρυσό Φοίνικα στις Κάννες.

Έπειτα από το αλέγρο «Δεν Κρατιέμαι» και το μυστηριώδες «Δέρμα που Κατοικώ», ο βραβευμένος με Όσκαρ δημιουργός του «Ψηλά Τακούνια» και του «Όλα για τη Μητέρα μου», επιστρέφει διασκευάζοντας σε μια ενιαία πλοκή τρία διηγήματα της βραβευμένης με Νόμπελ Λογοτεχνίας, καναδικής καταγωγής συγγραφέα Άλις Μονρό.

Γυναίκες-ερωμένες, γυναίκες-σύντροφοι και γυναίκες-μητέρες. Γυναίκες που αγαπούν. Γυναίκες που υπομένουν. Γυναίκες χτυπημένες από τη μοίρα και γυναίκες που δεν το βάζουν κάτω. Γυναίκες στο χείλος του γκρεμού και γυναίκες στο κατώφλι μιας νέας αρχής. Γυναίκες στωικές και γυναίκες εύθραυστες. Όλες αυτές οι διαφορετικές και αλληλοσυγκρουόμενες εκδοχές πάνω στην θηλυκότητα βρίσκουν σύνοψη και εφαρμογή στο πρόσωπο της νέας ηρωίδας του 66χρονου δημιουργού. Ο Αλμοδόβαρ αφήνει για άλλη μια φορά μια γυναίκα να γίνει ο οδηγός και ο επιβάτης του δικού της αποκαλυπτικού ταξιδιού, όπως και ο νευρώδης ξεναγός σε μια από τις πολλοστές λαβυρινθώδεις αφηγήσεις του σκηνοθέτη.

Η Έμα Σουάρεζ και η Αντριάνα Ουγκάρτε πρωταγωνιστούν στο «Julieta» ενώ σε δεύτερους ρόλου θα δούμε την Ίνμα Κουέστα, την Πιλάρ Κάστρο και την πολυαγαπημένη ηθοποιό-μούσα του Αλμοδόβαρ, Ρόζι ντε Πάλμα.

Σύνοψη:

Καθηγήτρια κλασικών σπουδών, η Julieta έχει περάσει το καθοριστικό σύνορο των 50 ετών και θεωρητικά διάγει μια ήρεμη και τακτοποιημένη ζωή. Μία τυχαία συνάντηση, με μία παλιά της γνώριμη, θα συμβάλλει καταλυτικά ώστε να ξυπνήσουν τα για χρόνια κρυμμένα φαντάσματα του παρελθόντος της. Η Julieta θα έρθει αντιμέτωπη με αξεδιάλυτα μυστήρια, ανοιχτά τραύματα και εκκρεμείς υποθέσεις που αφορούν τον άντρα που αγάπησε, την κόρη που έφερε στη ζωή, τους δικούς της γονείς και τον ίδιο της τον εαυτό.

Η πρεμιέρα της ταινίας «Julieta» θα γίνει την Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών (μόνο με προσκλήσεις). Το αναλυτικό πρόγραμμα του Φεστιβάλ, θα ανακοινωθεί την Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου.

Η ταινία θα κυκλοφορήσει στις ελληνικές αίθουσες από την Odeon την Πέμπτη 20 Οκτωβρίου 2016.