Κυριακή, 26 Φεβρουαρίου 2017

Η Lydia Plain live στον Τεχνοχώρο Εργοτάξιον

Η Lydia Plain live στον Τεχνοχώρο Εργοτάξιον

H Lydia Plain, μουσικός, δημιουργός και καλλιτέχνης, παρουσιάζει την μουσική της ζωντανά στο Εργοτάξιον την Παρασκευή 2 Σεπτεμβρίου 2016. Ξεκινώντας με βασικό άξονά της το πιάνο και τη φωνή της, δημιουργεί ένα προσωπικό χαρακτηριστικό μείγμα διαφορετικών ειδών μουσικής, με επιρροές από την κλασσική μουσική, τη ροκ, την εναλλακτική μέχρι και την παραδοσιακή μουσική, χρησιμοποιώντας ακόμα και σε κάποια τραγούδια της περισσότερες από μία γλώσσες (αγγλικά, ελληνικά, βλάχικα, αλβανικά).

 

Γράφει από μικρή ηλικία δική της μουσική. Αφοσιώνεται όμως συστηματικά σ'αυτήν μετά το πέρας των σπουδών της και την απόκτηση του πτυχίου στο πιάνο από το Ωδείο Φίλιππος Νάκας, και το πτυχίο Μουσικολογίας από το Τμήμα Μουσικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αθηνών.

 

Αποφασίζει και χωρίζει την έμπνευσή της σε "δημιουργικές ζώνες".

 

Τα τραγούδια της κατατάσσονται έως τώρα σε δύο ζώνες "Rising Sun" και "Urban Day". Μέχρι σήμερα έχει δημοσιεύσει στο bandcamp της 3 albums. Το τελευταίο της άλμπουμ, το οποίο μοίρασε μόλις τώρα τον Αύγουστο, είναι από την αστική της ζώνη και έχει τίτλο "Lights". Στους στίχους της αγγίζει ευαίσθητα κοινωνικά ζητήματα όπως η αντίληψη που έχουμε ο ένας για τον άλλον, τα στερεότυπα, οι διαχωρισμοί και η καθημερινή βία ως επιλογή: στον πόλεμο, στο δρόμο, στο σπίτι. Τραγουδά για τη μοναξιά, την υπαρξιακή κρίση και τη μουδιαστική ακινησία της, για την αβεβαιότητα του χρόνου και τους γρήγορους ρυθμούς της πόλης, για το φόβο, το μίσος, την αγάπη και την ελπίδα. Βλέπει τον άνθρωπο πώς μπορεί να είναι ταυτόχρονα τόσο μικροσκοπικός και θαυμάσια μεγάλος.

Σχετικές ειδήσεις
Ο Μαυρίκιος Μαυρικίου στον Ιανό
07.02.2017 11:17
Ο Μαυρίκιος Μαυρικίου, ένας καλλιτέχνης που έχει προκαλέσει ήδη αίσθηση με την πολύπλευρη μουσική προσωπικότητα του ως ερμηνευτής, μουσικός, πιανίστας, ενορχηστρωτής και συνθέτης, ένα χρόνο μετά την παρθενική του εμφάνιση στον ΙΑΝΟ, παρουσιάζει αυτή τη φορά κάτι διαφορετικό και ιδιαίτερο· ένα ξεχωριστό ρεσιτάλ με τα ομορφότερα κλασικά τραγούδια διαμάντια του διεθνούς και του ελληνικού ρεπερτορίου.
Ο RSN live στο Faust
05.01.2017 11:36
Ο παραγωγός, DJ και μουσικός RSN θα ανέβει στη σκηνή του Faust για ένα soul, funk και trip hop live!
Οι N' Eirini live στον Τεχνοχώρο Εργοτάξιον
23.08.2016 14:06
Οι “N' Eirini” παρουσιάζονται σε ένα ατμοσφαιρικό live στο ιδιαίτερο φουαγιέ στον Τεχνοχώρο Εργοτάξιον, στις 3 Σεπτεμβρίου 2016.
Spooky Train: Οι Altribe live στη Σύρο
02.06.2016 12:40
Την Κυριακή 19 Ιουνίου 2016, οι Altribe με το Spooky Train πάνε Σύρο για ένα εορταστικό live στον Τεχνοχώρο Ελιά.
Dr. Albert Flipout’s One Can Band ft Mickey Pantelous live στο Ίλιον Plus
29.03.2016 14:02
Πολυπράγμων και εξαιρετικά προικισμένος μουσικός με μεγάλη εμπειρία στα μπλουζ, τη τζαζ και τη ροκ μουσική o Mickey Pantelous μας ταξιδεύει Πέμπτη 31 Μαρτίου 2016 στο Ίλιον Plus, με αφορμή την προσωπική κωμικοτραγική ιστορία του συνοδοιπόρου του δόκτορα Flipout* * (Της κονσέρβας κρουστό που έχει δεμένη στο αριστερό του πόδι) στην αμερικάνικη μουσική και ιστορία, με αναφορές σε όλο τον 20ο αιώνα έως τις μέρες μας.