Ελληνικά τραγούδια που όλοι αγαπήσαμε, διασκευασμένα εξαρχής με μοναδικό τρόπο στο πιάνο από το μαέστρο Γιάννη Χατζηλοΐζου, αλλά και άριες, μιούζικαλ, καμπαρέ, τάνγκο!

Η κλασική υποδέχεται την τζαζ, η ξένη μουσική φλερτάρει με την ελληνική και οι φωνές των ταλαντούχων  Όλγας Ξανθοπούλου (υψίφωνος) και Σταματία Μολλούδη (μεσόφωνος) ενώνονται σε μια μαγική βραδιά υψηλών αισθήσεων. Στην κιθάρα τους συνοδεύει ο Θωμάς Κιουρτσίδης.

Οι δυο διακεκριμένες –σε Ευρώπη και Αμερική- λυρικές τραγουδίστριες, στη φετινή τους συνεργασία, ενώνουν τις φωνές τους θέλοντας να περάσουν ένα ιδιαίτερο μήνυμα: «να γίνουμε όλοι μία φωνή για μία ζωή με σεβασμό, αγάπη και ελπίδα»!

Αξίζει να σημειωθεί πως τα κέρδη από την προπώληση των εισιτηρίων θα διατεθούν στη ΜΚΟ «Together for better days» και το βράδυ της συναυλίας θα γίνει συγκέντρωση τροφίμων από την κοινωνική δράση «εύνοια» σε συνεργασία με την κοινωνική συνεταιριστική επιχείρηση «Artizans».

Οι καλλιτέχνες συμμετέχουν αφιλοκερδώς.

Φιλοξενία καλλιτεχνών από τον ξενώνα THE CARAVAN BED & BREAKFAST.

Η συναυλία πραγματοποιείται με την υποστήριξη του Ιδρύματος Χάινριχ Μπελ Ελλάδας και του Δικτύου Select Respect στο πλαίσιο προώθησης του 1ου Διεθνούς Φεστιβάλ Ταινιών select respect για το σεβασμό στη διαφορετικότητα.

Η λυρική σοπράνο Όλγα Ξανθοπούλου γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη και αποφοίτησε από την τάξη Μονωδίας και Μελοδραματικής του Κρατικού Ωδείου Θεσσαλονίκης το 2006. Ξεκίνησε την καριέρα της στην Όπερα Θεσσαλονίκης στις παραγωγές Μαγικός Αυλός, Ελληνικά Πάθη και Pagliacci.

Το 2007 συνέχισε τις σπουδές της στη Νέα Υόρκη δίπλα σε διακεκριμένους καθηγητές της Juilliard School of Music, Metropolitan Opera και Manhattan School of Music.

Από το 2009 έχει συνεργαστεί με την Dicapo Opera of New York, New York Lyric Opera, Light Opera of New York, Brooklyn Opera, Victor Herbert Operetta Project, Divaria Productions, στους ρόλους Musetta (La Boheme), Micaela (Carmen), Adina (L’elixir d’amore), Gilda (Rigoletto), Beauty (Beauty and the Beast), Sylvia (Sweethearts), Roxanne (Cyrano de Bergerac) και Masha (The Seagull).

Από το 2014 μπήκε στο δυναμικό της χορωδίας της Metropolitan Opera στην παραγωγή Die Meistersinger του Wagner. Τον Απρίλιο του 2017 θα συμμετάσχει στην παραγωγή Fidelio του Beethoven.

Ως σολίστ έχει συνεργαστεί με διακεκριμένους καλλιτέχνες, ανάμεσά τους ο υποψήφιος για Grammy τσελίστας David Edgar, καθώς και ο υποψήφιος για Όσκαρ συνθέτης John Powell.

Γεννημένη στη Γερμανία, η μεσόφωνος Σταματία Μολλούδη, ξεκίνησε τις μουσικές της σπουδές με κλασική κιθάρα και αρμονία στο Ωδείο Ηλιούπολης στη Θεσσαλονίκη και αποφοίτησε από τη σχολή μελοδραματικής του Κρατικού Ωδείου Θεσσαλονίκης.

Από το 2007 έως και το 2013 υπήρξε φοιτήτρια στην Hochschule für Musik Würzburg της Γερμανίας από όπου αποφοίτησε με δίπλωμα και Master κλασικού τραγουδιού (τάξη Prof. Ch. Studer). Σήμερα συνεχίζει τη μελέτη της με την διεθνούς φήμης Vocal Coach – Margaret Honig και τον Breathing Coach – Paul Triepels στο Άμστερνταμ.

Στην Opernschule του Würzburg ερμήνευσε Dorabella (Cosi fan tutte/Mozart), Komponist και Dryade (Ariadne auf Naxos/R.Strauss), Miss Todd (The old maid and the thief/Menotti), Clarina (La cambiale di matrimonio/Rossini), Lisetta (Il mondo della luna/Haydn) και Nutrice (Orfeo/Rossi) και εμφανίστηκε σε πολλές συναυλίες με Lieder και ορατόρια.

Μαζεύει τις πρώτες επαγγελματικές της εμπειρίες σε θέατρα της Γερμανίας, Ιταλίας και Ελλάδας (Mainfranken Theater Würzburg, Staatstheater Nürnberg, Theater Schweinfurt, Theater Erlangen, Teatro Mancinelli, Όπερα Δωματίου Θεσσαλονίκης) ερμηνεύοντας Fidalma (Il matrimonio segreto/Cimarosa), Donna Elvira (Don Giovanni/Mozart), Cherubino (Le nozze di Figaro/Mozart), Ida (Fledermaus/J.Strauss), Dritte Knabe (Die Zauberflöte/Mozart), Vierte Edelknabe (Tannhäuser/Wagner), Suzuki (Madame Butterfly/Puccini).

Στην Bayerische  Kammeroper  εμφανίστηκε ως Prinz  Orlofsky (Fledermaus/ J.Strauss). Στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης εμφανίστηκε ως Nancy (Albert Herring/Britten) και ως Mercedes (Carmen/Bizet) και στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών ως Τροφός (Άλκηστις/Στάθη). Στην παιδική όπερα The snow bogatyr/Cui, πρωταγωνίστησε ως τσαρίνα. Στο Θέατρο Παλλάς στην Αθήνα ερμήνευσε το ρόλο της 2e Nixe (Johannisnacht/Lialios) σε πρώτη εκτέλεση με τη Συμφωνική Ορχήστρα Αθηνών.

Στις 7 Οκτωβρίου 2016 θα δώσει το πρώτο της προσωπικό ρεσιτάλ στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης.