Ο Αλκίνοος Ιωαννίδης και οι μουσικοί του συνοδοιπόροι συνεχίζουν το ταξίδι που ξεκίνησαν πριν από περίπου δύο χρόνια και στις 7 Σεπτεμβρίου 2016 θα βρεθούν στο Παλαιό Ελαιουργείο Ελευσίνας, στο πλαίσιο των Αισχυλείων 2016. Με αποσκευή μια «Μικρή βαλίτσα», γεμάτη από παλιά και νέα τραγούδια, καθώς και διασκευές, ο Αλκίνοος και η παρέα του έδωσαν δεκάδες συναυλίες στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, μεταφέροντας αισθήματα, γεγονότα, ήχους και λέξεις.

Το πρόγραμμα χαρακτηρίζεται από τη χαρά της μοιρασιάς, την επικοινωνία μεταξύ μουσικών και ακροατών, την ελευθερία του αυτοσχεδιασμού, τα ενορχηστρωμένα μέρη, τις εντάσεις και τις σιωπές, τον συγκερασμό διαφορετικών μουσικών ειδών και τη δημιουργία μιας κοινής αισθητικής από συντελεστές που προέρχονται από διαφορετικούς μουσικούς κόσμους.

Μέσα από την ιδιαιτερότητα ενός σχήματος αποτελούμενου αποκλειστικά από έγχορδα, αλλά και μέσα από την εφευρετικότατων ξεχωριστών σολιστών που απαρτίζουν την ομάδα, τα τραγούδια αντιμετωπίζονται συνεχώς με νέους τρόπους, σαν πρόσωπα κοιταγμένα από διαφορετικές γωνίες. Αυτή η δυναμική, ζωντανή και συνεχώς εξελισσόμενη διαδικασία παρουσιάζεται στο σημερινό της στάδιο, μέσα από τις καλοκαιρινές αυτές εμφανίσεις.

Γιώργος Καλούδης: τσέλο, λύρα

Μανόλης Πάππος: μπουζούκι, λαούτο

Φώτης Σιώτας: βιολί, βιόλα

Δημήτρης Τσεκούρας: κοντραμπάσο

ηχοληψία: Βαγγέλης Λάππας, Βασίλης Δρούγκας

φώτα: Κωνσταντίνος Μαργκάς

διοργάνωση: ΑΘΥΡ

Περισσότερες πληροφορίες για το Φεστιβάλ Αισχυλείων 2016 μπορείτε να δείτε εδώ.