Πέμπτη, 23 Φεβρουαρίου 2017

Μαθήματα στο δάσος - Ευφροσύνη Χαντζούλη

Μαθήματα στο δάσος - Ευφροσύνη Χαντζούλη

Από τις εκδόσεις Ιωλκός κυκλοφορεί το βιβλίο, Μαθήματα στο δάσος της Ευφροσύνης Χαντζούλη σε εικονογράφηση Εύας Χιόνη.

 

H κοινωνία των ζώων αναμφισβήτητα είναι μια μικρογραφία της κοινωνίας των ανθρώπων. Τι θα συμβεί όταν η αλεπού καταφέρει να «αποβάλει» από πάνω της την πονηριά, που χρόνια τώρα την κουβαλάει μαζί της; Πώς θα την αντιμετωπίσουν τα υπόλοιπα ζώα του δάσους; Τελικά μπορούμε κι εμείς οι άνθρωποι να γίνουμε καλύτεροι; Μπορούμε να δαμάσουμε τις αδυναμίες μας και να καλλιεργήσουμε τα προτερήματά μας;

Τα «Μαθήματα στο δάσος» απαντούν στα παραπάνω ερωτήματα ενώ παράλληλα διδάσκουν τα πλεονεκτήματα της μάθησης και της φιλαναγνωσίας. Καλλιεργούν την αγάπη για τα ζώα και τη διαφορετικότητα. Εμπνέουν τη φιλία και τη συντροφικότητα.

Η συγγραφέας ακουμπά στις καρδιές των παιδιών λέγοντας:

Αγαπημένοι μου μικροί φίλοι, μην ανησυχείτε! Η δύναμη της θέλησης νικάει όλα τα εμπόδια. Η ζωή είναι ένας διαρκής αγώνας και όλοι μας πρέπει πάντα να προσπαθούμε για το καλύτερο!

 

Η Ευφροσύνη Χαντζούλη γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Κατάγεται από το ορεινό χωριό Σμόκοβο της Καρδίτσας, φημισμένο για τα ιαματικά λουτρά του. Σπούδασε ελληνική φιλολογία και δημοσιογραφία με την οποία ασχολήθηκε αρκετά χρόνια γράφοντας σε εφημερίδες και περιοδικά συνεντεύξεις ηθοποιών και κριτική θεάτρου. Διατηρούσε τη στήλη «Τάδε έφη, Έφη» στην εφημερίδα «Μετρόπολις». Τώρα παρακολουθεί μαθήματα Υποκριτικής στο «Θέατρο των Αλλαγών». Έπαιξε στo θεατρικό έργο «Πειρασμός» του Γρ. Ξενόπουλου σε σκηνοθεσία Γ. Δρίτσα και στο έργο «Περί Έρωτα» του Δ. Μπουγά σε σκηνοθεσία Φ. Καφούσια και Μ. Παππά όπου έγραψε κι ερμήνευσε και δικά της κείμενα.
Το βιβλίο «Γλυκόπικρες νότες» είναι η πρώτη της ποιητική συλλογή .

Σχετικές ειδήσεις
Στο δάσος ξανά - Ελένη Κριτσιβέλα
29.12.2016 11:37
Από τις εκδόσεις Διάπλαση κυκλοφορεί το οικολογικό παραμύθι, Στο δάσος ξανά της Ελένης Κριτσιβέλα σε εικονογράφηση Ελίζας Βαβούρη.
Κού-κου μια βόλτα στο δάσος, στο θέατρο Μορφές Έκφρασης!
07.11.2016 12:49
Η παιδική παράσταση Κού-κου μια βόλτα στο δάσος της Άννας Σεβαστής Τζίμα ανεβαίνει στο θέατρο Μορφές Έκφρασης για έξι παραστάσεις.
Τσέβερε - Κωστής Μπαρμπαγιαννέρης
02.09.2016 10:42
Από τις εκδόσεις Οσελότος κυκλοφορεί το παιδικό βιβλίο Τσέβερε του Κωστή Μπαρμπαγιαννέρη σε εικονογράφηση Αντώνη Νομικού.
Μαθήματα ζωής από τον Φρόυντ - Brett Kahr
21.07.2016 11:46
Από τις εκδόσεις Πατάκη κυκλοφορεί το βιβλίο, Μαθήματα ζωής από τον Φρόυντ του Brett Kahr.
Η φεγγαρόπιτα - Κώστας Μάγος
10.03.2016 12:41
Από τις εκδόσεις Διάπλαση κυκλοφορεί το παιδικό βιβλίο, Η φεγγαρόπιτα του Κώστα Μάγου σε εικονογράφηση της Ελίζας Βαβούρη.