Τρίτη, 28 Φεβρουαρίου 2017

Έκθεση Γλυπτικής Αγιογραφίας πάνω σε πέτρα του Ιωάννη Αυγουστάκη

Έκθεση Γλυπτικής Αγιογραφίας πάνω σε πέτρα του Ιωάννη Αυγουστάκη

Τις πόρτες της στο κοινό ανοίγει η νέα ατομική έκθεση γλυπτικής Αγιογραφίας πάνω σε πέτρα του Ιωάννη Αυγουστάκη στην Πύλη Αγίου Γεωργίου την Τετάρτη 17 Αυγούστου 2016.

 

Αυτοδίδακτος καλλιτέχνης ο Ιωάννης Αυγουστάκης από νεαρή ηλικία είχε έντονη κλίση στην αγιογραφία, η οποία εξελίχθηκε με τα χρόνια με την τέχνη της χάραξης και σμίλευσης αυτής πάνω στην πέτρα.

 

Χρησιμοποιώντας αυτοσχέδια εργαλεία από υλικά που δεν φανταζόμασταν ποτέ, όπως μια απλή παραμάνα, αποτυπώνει με μοναδικό τρόπο μορφές Αγίων πάνω στην ακατέργαστη πέτρα.

 

Στην έκθεση ο επισκέπτης θα μπορέσει να θαυμάσει 50 μοναδικά χειροποίητα έργα φτιαγμένα με καλλιτεχνική και πνευματική ευαισθησία, αγάπη και σεβασμό.

 

Η χαρακτική αγιογραφία στην πέτρα είναι για τον Ιωάννη Αυγουστάκη όχι μόνο μια μορφή καλλιτεχνικής έκφρασης αλλά και ένας τρόπος να διοχετεύσει την βαθιά πίστη του και το έντονο Χριστιανικό του συναίσθημα.

 

Ο Ιωάννης Αυγουστάκης ζει και δημιουργεί στο Αστρίτσι με την γυναίκα του και τις δύο του κόρες.

Σχετικές ειδήσεις
03.01.2017 16:40
H Myrό Gallery και η Greek Marble Initiative διοργανώνουν ατομική έκθεση γλυπτικής του Στράτου Πάλλα υπό τον τίτλο “Συμπλέγματα”.
Έκθεση Ζωγραφικής και Αγιογραφίας της Μαρίας Πέντε στην Πάτμο
10.08.2016 15:43
Η γνωστή και καταξιωμένη Πάτμια αγιογράφος και ζωγράφος, Μαρία Πέντε υπό την αιγίδα του Πνευματικού Κέντρου Δήμου Πάτμου, παρουσιάζει μία σειρά από πρωτότυπα έργα που βασίζονται στο θεόπνευστο έργο της Αποκάλυψης του Ιωάννη, σε μία έκθεση με τίτλο «Αποκάλυψις ... μυσταγωγία - εικονογραφία».
Εικαστικό Πολύπτυχο: Ομαδική έκθεση Γλυπτικής και Ζωγραφικής στο «ΓΙΑΠΙ»
11.05.2016 14:29
Η ΑΚΤ – ΕΙΝ διοργανώνει την ομαδική έκθεση ζωγραφικής και γλυπτικής των Γ. Γαβαλά, Κ. Δικέφαλου, Μ. Κελαϊδή και Β. Παπανδρέου με τίτλο «Εικαστικό Πολύπτυχο» από 13 Μαΐου έως 12 Ιουνίου 2016, στον Χώρο Εκδηλώσεων «ΓΙΑΠΙ» στο Κορωπί.
Έκθεση γλυπτικής της Παγώνας Κανέλλου εμπνευσμένη από την Οδύσσεια στην Αθηναΐδα
31.03.2016 14:50
Μία μοναδική έκθεση γλυπτικής, με έργα της αρχιτέκτονος μηχανικού του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου Παγώνας Κανέλλου, εμπνευσμένη από την ελληνική μυθολογία και συγκεκριμένα από την Οδύσσεια, παρουσιάζεται στον Πολυχώρο Πολιτισμού Αθηναΐς, από τις 4 Απριλίου 2016.
Ourovoros: Έκθεση γλυπτικής του Περικλή Πραβήτα στη Δημοτική Πινακοθήκη Κορίνθου
29.03.2016 12:21
Η Δημοτική Πινακοθήκη Κορίνθου παρουσιάζει από την Παρασκευή 1 Απριλίου 2016, στις 20.00, την έκθεση γλυπτικής «Ourovoros» του εικαστικού Περικλή Πραβήτα.