Το ΔΗΠΕΘΕ Κρήτης παρουσιάζει στο Θέατρο Βράχων, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ «Στη Σκιά των Βράχων 2016», την Δευτέρα 29 Αυγούστου 2016 την Αριστοφανιάδα.

Η «Αριστοφανειάδα» είναι ένας ξεκαρδιστικός ύμνος στο συνολικό έργο του Αριστοφάνη στηριγμένη σε μία πρόταση της ομάδας ΙΔΕΑ.

Μέσα σε μιάμιση ώρα, με καταιγιστικούς ρυθμούς παρουσιάζονται μπροστά στα μάτια του κοινού όλοι οι σπουδαίοι ρόλοι, οι κεντρικές συμβάσεις, τα μοτίβα και η δημιουργική ευφυΐα του πατέρα της κωμωδίας.

Ο Αριστοφάνης πεθαίνει πάνω σε μια πρόβα τη στιγμή ενός έντονου διαπληκτισμού με τους ηθοποιούς του και πηγαίνοντας στον Άδη προσπαθεί να πείσει τους θεούς του κάτω κόσμου να του χαρίσουν μια εβδομάδα ζωής, ώστε να ανεβάσει το τελευταίο έργο του και… το πανηγύρι αρχίζει.

Έργα και ημέρες του μεγάλου μας κωμικού παρελαύνουν επί σκηνής, σε ένα ξεκαρδιστικό, δροσερό αλλά και συγκινητικό έργο, ανακατεύοντας με μαεστρία όλα τα ύφη της κωμωδίας!

Συντελεστές:

Δραματουργική επεξεργασία-Σύνθεση κειμένων: Ομάδα ΙΔΕΑ (Κώστας Γάκης, Κων/νος Μπιμπής, Αθηνά Μουστάκα) και Δημήτρης Ζουγκός
Σκηνοθεσία-Μουσική: Κώστας Γάκης
Sound Designer-Μουσικός επί σκηνής: Στέφανος Τορτόπογλου
Σκηνικά-Κοστούμια: Ξανθή Κόντου
Φωτισμοί: Κατερίνα Μαραγκουδάκη
Βοηθός σκηνοθέτη: Ίρις Κανδρή
Οργάνωση παραγωγής: Λευτέρης Πλασκοβίτης

Πρωταγωνιστούν: Αντώνης Καφετζόπουλος, Γεράσιμος Γεννατάς, Γιώργος Πυρπασόπουλος, Ευαγγελία Μουμούρη, Γιάννης Δρακόπουλος, Θάνος Τοκάκης.

Διαβάστε επίσης:

Αριστοφανιάδα από το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Κρήτης σε καλοκαιρινή περιοδεία

Φεστιβάλ «Στη Σκιά των Βράχων 2016»