Σάββατο, 25 Φεβρουαρίου 2017

Μια συναυλία για την Κέρκυρα... με τον Σταμάτη Σπανουδάκη

Μια συναυλία για την Κέρκυρα... με τον Σταμάτη Σπανουδάκη

Στο Παλαιό Φρούριο Κέρκυρας μπροστά από το ναό του Αγίου Γεωργίου , την Κυριακή 7 Αυγούστου 2016, ώρα 9:00 μμ, ο Σταμάτης Σπανουδάκης θα εμφανιστεί για μία μοναδική μεγάλη συναυλία με τίτλο «Μια συναυλία για την Κέρκυρα».

 

Η συναυλία πραγματοποιείται στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων της Ιεράς Μητροπόλεως Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων για τη συμπλήρωση 300 ετών από το θαύμα του Αγίου Σπυρίδωνος το 1716 και τη διάσωση του νησιού από τους Οθωμανούς.

 

Θα ακουστούν πολλά γνωστά κομμάτια του Σταμάτη Σπανουδάκη από την ορχήστρα εγχόρδων Τάμαλο, την ορχήστρα κρουστών και ηλεκτρονικών οργάνων του συνθέτη, τη Χορωδία Κερκύρας (Ανδρικό και Παιδικό τμήμα) υπό τη διεύθυνση της Χριστίνας Καλλιαρίδου, και τη Φιλαρμονική «Καποδίστριας» υπό τη διεύθυνση του Μιχάλη Μιχαλόπουλου, με πολλές μουσικές εκπλήξεις και ανατροπές.

 

Το μουσικόφιλο κοινό της Κέρκυρας θα έχει την ευκαιρία να απολαύσει σε πρώτη εκτέλεση το κομμάτι που έγραψε ο Σταμάτης Σπανουδάκης ειδικά για τη χορωδία και τη φιλαρμονική με τίτλο «Η Κέρκυρα κι ο Άγιος», ως μια μικρή προσφορά στον Άγιο και το νησί για την ημέρα αυτή.

 

Τα καθαρά έσοδα της συναυλίας θα διατεθούν για το Κοινωνικό Παντοπωλείο και τα Διενοριακά Συσσίτια της τοπικής Εκκλησίας, ενώ όσοι την παρακολουθήσουν μπορούν να προσφέρουν τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης για το κοινωνικό έργο της Ιεράς Μητροπόλεως.

Σχετικές ειδήσεις
Μουσικοί συσχετισμοί: Ο Άρης Γραικούσης πάει στη Κέρκυρα
14.09.2016 15:35
Ο πιανίστας Άρης Γραικούσης μετά την μεγάλη επιτυχία στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, Σύλλογος οι φίλοι της μουσικής - μεγάλη βιβλιοθήκη της Ελλάδος «Λίλιαν Βουδούρη» και σε επιλεγμένους προορισμούς ανά την Ελλάδα για την καλοκαιρινή περίοδο 2016, παρουσιάζει το ρεσιτάλ «Μουσικοί Συσχετισμοί» την Παρασκευή 7 Οκτωβρίου 2016 στην Κέρκυρα στην Κεντρική Σκηνή του Δημοτικού Θεάτρου Κέρκυρας.
Μια προσευχή για την Ελλάδα: Ο Σταμάτης Σπανουδάκης στο Ηρώδειο
04.08.2016 14:21
Στο Ωδείο Ηρώδου Αττικού, το Σάββατο 1 Οκτωβρίου 2016, ώρα 9:00 μμ, ο Σταμάτης Σπανουδάκης θα εμφανιστεί για μία μοναδική μεγάλη συναυλία με τίτλο «Μια προσευχή για την Ελλάδα».
Η Συναυλία των Φίλων στο Baumstrasse
20.05.2016 13:34
Το BAUMSTRASSE παρουσιάζει τη Κυριακή 29 Μαΐου 2016 μια συναυλία φίλων που ονομάζει: Η ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΤΩΝ ΦΙΛΩΝ.
Ο Σταμάτης Σπανουδάκης στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών
18.03.2016 17:16
Στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών (Αίθουσα Χρήστος Λαμπράκης) την Κυριακή 10 Απριλίου 2016, ώρα 8.30 μ.μ., ο Σταμάτης Σπανουδάκης παρουσιάζει τον νέο δίσκο* του, Ηλιοποτισμένη, αφιερωμένο στην «ελεύθερη ψυχή», την «ευλογημένη χώρα», την Ελλάδα.
Η Μαρινέλλα με την Φιλαρμονική Ομόνοια Γαστουρίου Κέρκυρας στο Παλλάς
08.03.2016 16:18
Η Μαρινέλλα ερμηνεύει τις μεγάλες της επιτυχίες και συμπράττει μουσικά με μια από τις σημαντικότερες φιλαρμονικές της Ελλάδας, την Φιλαρμονική «Ομόνοια» Γαστουρίου Κέρκυρας, πλαισιωμένη από πολυπληθή χορωδία του νησιού.