Παρασκευή, 24 Φεβρουαρίου 2017

5ο Διεθνές Φεστιβάλ Χορού & Μουσικής “EARTHDANCERS - Χορευτές του Κόσμου”

5ο Διεθνές Φεστιβάλ Χορού & Μουσικής “EARTHDANCERS - Χορευτές του Κόσμου”

«Σβήνοντας κανείς ένα κομμάτι από το παρελθόν

είναι σαν να σβήνουμε κι ένα αντίστοιχο κομμάτι από το μέλλον.

Κι είναι θλιβερή η ζωή που μοιάζει με ακατοίκητο σπίτι…»

Γιώργος Σεφέρης

 

Το Διεθνές Φεστιβάλ “EARTHDANCERS” πιο δυναμικό και εντυπωσιακό από ποτέ, έρχεται το καλοκαίρι του 2016 να πλημμυρίσει με μουσικές, ήχους και χρώματα από όλο τον κόσμο, τους πολιτιστικούς χώρους και τα θέατρα όπου θα φιλοξενηθεί.

 

Περισσότεροι από 300 χορευτές και μουσικοί, συγκροτήματα από χώρες όπως Βραζιλία, Ινδονησία, Αργεντινή, Σερβία, Παραγουάη, Κόστα Ρίκα, Ουγγαρία και άλλες χώρες, θα συμμετέχουν στην 5η διοργάνωση που φιλοδοξεί να μας κάνει να ξεχάσουμε τις προηγούμενες…!

 

Μετά από την αναγκαστική περσινή αναβολή εξαιτίας των capital controls, το Φεστιβάλ που αποτελεί πλέον θεσμό και στηρίζεται αποκλειστικά στην ιδιωτική πρωτοβουλία και κυρίως την αγάπη του κόσμου, έρχεται να αποτελέσει μια αληθινή “κραυγή πολιτισμού”.

 

Για να επικοινωνήσουμε αληθινά με τους άλλους λαούς δε φτάνει να μιλήσουμε στη γλώσσα τους. Οι τέχνες είναι μια «διεθνής γλώσσα». Κάθε πολιτιστική γιορτή στην οποία συμμετέχουν οι λαοί τους κάνει να μιλήσουν την κοινή γλώσσα του πολιτισμού. Ζούμε σε καιρούς σημαντικών παγκόσμιων εξελίξεων. Αυτό κάνει τη διοργάνωση του Φεστιβάλ πιο επείγουσα από ποτέ.

 

«Όσο περισσότερο κοιτάζει κανείς προς τα πίσω (στην παράδοση),

τόσο ευκρινέστερα βλέπει προς τα εμπρός (στην πρόοδο)...»

Ουίνστων Τσώρτσιλ

 

Οι «Χορευτές του κόσμου», είναι το όραμα των διοργανωτών Παναγιώτη Μπιτάκου, Δημήτρη Λιανοστάθη και Γιώτας Κωνσταντίνου και συνεχίζουν να υπάρχουν χάρη στο πείσμα, τη μαχητικότητά και την αγάπη τους για την παράδοση.

 

Είναι ένα πολυπολιτισμικό Φεστιβάλ όπου οι χώρες που συμμετέχουν παρουσιάζουν το χορό και τη μουσική όπως τα “κουβαλούν” μέσα στο DNA τους. Αυτή η ανταλλαγή παραδόσεων είναι εξαιρετικά σημαντική, γιατί προστατεύει την πολιτιστική ταυτότητα του κάθε λαού και ταυτόχρονα δημιουργεί ανάμεσά τους άρρηκτους πολιτιστικούς δεσμούς.

 

Με απλά λόγια η μουσική και ο χορός “σπάνε” τα σύνορα και φέρνουν τους ανθρώπους πιο κοντά. Και αυτή τη στιγμή το έχουμε ανάγκη περισσότερο από ποτέ…!

 

  ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΩΝ

 

Αναλυτικότερα, το Φεστιβάλ θα ανοίξει τις πόρτες την Τετάρτη 31 Αυγούστου στο Κηποθέατρο Παπάγου, την Παρασκευή 2 και το Σάββατο 3 Σεπτεμβρίου θα βρεθεί σε έναν ιδιαίτερα αγαπημένο χώρο που το έχει αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή, το Ευριπίδειο Θέατρο Ρεματιάς Χαλανδρίου και την Κυριακή 4 Σεπτεμβρίου θα ολοκληρωθεί στο Κατράκειο Θέατρο Νίκαιας.

 

Εκτός όμως από το συναρπαστικό θέαμα που προσφέρουν οι Χορευτές του κόσμου στις παραστάσεις τους, μια ξεχωριστή στιγμή είναι και η παραδοσιακή πλέον παρέλαση στο κέντρο της Αθήνας η οποία σηματοδοτεί την έναρξη του Φεστιβάλ. Φέτος, η παρέλαση θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 30 Αυγούστου στις 11.30π.μ. και θα ξεκινήσει από την πλατεία Συντάγματος.

Οι “EARTHDANCERS” είναι εδώ, η μουσική και ο χορός “σπάνε” τα σύνορα και το πάρτυ ξεκινάει! Save the date!

 

Διοργάνωση/Παραγωγή: “ΑΜΚΕ Χορευτές του Κόσμου”

 

“Ελάτε να ταξιδέψουμε σε διάφορες χώρες του κόσμου

με τους Χορευτές του Κόσμου…”

Σχετικές ειδήσεις
Το Διεθνές Φεστιβάλ “EARTHDANCERS” στο Κηποθέατρο Παπάγου
24.08.2016 12:01
Το Διεθνές Φεστιβάλ “EARTHDANCERS”, πιο δυναμικό και εντυπωσιακό από ποτέ, ανοίγει τις πόρτες του την Τετάρτη 31 Αυγούστου 2016 στο Κηποθέατρο Παπάγου να πλημμυρίσει με μουσικές, ήχους και χρώματα από όλο τον κόσμο.
10ο Διεθνές Φεστιβάλ Παραδοσιακού Χορού & Μουσικής
09.08.2016 14:20
Το επετειακό "10ο Διεθνές Φεστιβάλ Παραδοσιακού Χορού & Μουσικής", του Πολιτιστικού Συλλόγου Γέφυρας θα πραγματοποιηθεί από τις 25 ως τις 28 Αυγούστου 2016, στην Γέφυρα Θεσσαλονίκης.
22o Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας: Οι πρώτες παραστάσεις και παράλληλες εκδηλώσεις
08.07.2016 10:38
Την Παρασκευή 15 Ιουλίου 2016 σηκώνει την αυλαία του το 22o Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας, στο Μέγαρο Χορού Καλαμάτας, και καλεί τον κόσμο του χορού και το φιλότεχνο κοινό να παρακολουθήσουν τις 11 παραστάσεις του με τις 8 διεθνείς και ελληνικές ομάδες σύγχρονου χορού και τις 18 παράλληλες διοργανώσεις του.
22o Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας
06.06.2016 14:07
Το 22ο Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας, με νέα Καλλιτεχνική διευθύντρια την Κατερίνα Κασιούμη, διοργανώνεται από τις 15 έως τις 26 Ιουλίου 2016, και προσκαλεί το φιλότεχνο κοινό και τον κόσμο του χορού να παρακολουθήσουν το πλούσιο καλλιτεχνικό πρόγραμμά του και να συμμετάσχουν ενεργά στα σεμινάρια και στις παράλληλες εκδηλώσεις του.
Akropoditi DanceFest 2016: 4o Διεθνές Φεστιβάλ Χορού και Χοροθεάτρου στη Σύρο
17.05.2016 14:10
Το Κέντρο Χορού, σύγχρονης έκφρασης και δημιουργίας και το Χοροθέατρο Ακροποδητί, μετά την ίδρυση του θεσμού «Φεστιβάλ Χορού – DanceFest Akropoditi» και την υλοποίηση ήδη τριών Φεστιβάλ στη Σύρο, διοργανώνουν το 4ο Διεθνές Φεστιβάλ Χορού και Χοροθεάτρου που θα λάβει χώρα στη Σύρο, από τις 11 ως τις 24 Ιουλίου του 2016.