Δευτέρα, 20 Φεβρουαρίου 2017

Αν ήταν όλα….αλλιώς

Αν ήταν όλα….αλλιώς
Η Αλκυόνη Παπαδάκη ανήκει στη κατηγορία των συγγραφέων, που οι αναγνώστες επιλέγουν στα τυφλά, κάθε φορά που εκδίδουν ένα καινούργιο έργο τους. Η αγορά του βιβλίου, δηλαδή, πραγματοποιείται ανεξαρτήτως της κριτικής και διαφημιστικής προβολής που τυγχάνει το πόνημα τους.

Χρόνια τώρα η Κρητικιά συγγραφέας διατηρεί και αυξάνει συνεχώς το αναγνωστικό της κοινό. Αυτό παρατηρούμε να συμβαίνει και με το νέο της μυθιστόρημα «Αν ήταν όλα…αλλιώς». Η γραφή της γνωστή, αιχμηρή και σε μεγάλο βαθμό βιτριολική. Γλώσσα που ρέει και δεν σου επιτρέπει να αφήσεις το βιβλίο αν δεν το τελειώσεις.

Η Αλκυόνη Παπαδάκη εκτός όλων των άλλων διαθέτει και μια ιδιαίτερη αισθητική. Όλα τα βιβλία της ξεχωρίζουν για τα χαρακτηριστικά τους εξώφυλλα. Η σπουδαία δουλειά σ αυτό το έργο της, ανήκει στον  εξαίρετο καλλιτέχνη Κώστα Σπυριούνη όπου με τον λιτό και αφαιρετικό του πίνακα ενδυναμώνει το σύνολο της εκδοτικής κατάθεσης.

Η ίδια η συγγραφέας κάπου λέει:  «Αν η ψυχή μας φορούσε πάντα τα καλά της και καλωσόριζε τα όνειρά μας... Αν το καράβι μας έφτανε φωταγωγημένο στο λιμάνι που είχαμε διαλέξει... Αν στην προβλήτα μάς περίμεναν, με ανθοδέσμες και χειροκροτήματα, όλοι αυτοί που αγαπήσαμε... Αν δεν είχαμε αφήσει την πόρτα της ψυχής μας ανοιχτή, για να βρουν άσυλο οι κατατρεγμένοι... Τι απερισκεψία κι αυτή! Πάντα τους ληστές τούς περνούσαμε για κατατρεγμένους. Αν ξέραμε να διαβάζουμε εγκαίρως τα σημάδια των καιρών και να προβλέπουμε τις καταιγίδες... Αν δεν είχαμε μπερδέψει τα σημεία του ορίζοντα και περιμέναμε να βγει ο ήλιος από τη δύση...
Πόσος χαμένος χρόνος, αλήθεια! Aν… Αν... Αν ήταν όλα... αλλιώς! Μα τότε, πώς θα ξεχωρίζαμε το φως που κλείνουν μέσα τους τα φύλλα της παπαρούνας;».

Η πένα της Αλκυόνης Παπαδάκη, αποτελεί ένα κοφτερό ξίφος στα χέρια της. Από τα καλύτερα βιβλία της! 

Σχετικές ειδήσεις
Παρουσίαση βιβλίου-CD
10.10.2016 10:31
Ένας χρόνος πέρασε σχεδόν από την επίσημη κυκλοφορία της ποιητικής συλλογής “Δεν ήσουν εσύ για επανάσταση” από τις Εκδόσεις Εντύποις, και ο συγγραφέας -Γιώργος Καββαδίας- καλεί τους αναγνώστες του βιβλίου, αλλά και τους λάτρεις της φωτογραφίας, της μουσικής και του κινηματογράφου σε μια γιορτή!
06.10.2016 16:47
Σε ηλικία 74 ετών απεβίωσε ο συγγραφέας Αντώνης Σουρούνης, ύστερα από μακροχρόνια αρρώστια, όπως ενημέρωσε η Εταιρεία Συγγραφέων.
Διαβάζω και αλλάζω: Περίπατος βιβλίου
20.04.2016 10:44
Η Ένωση Ελληνικού Βιβλίου, με τη συνεργασία της Εταιρείας Συγγραφέων και του Ελληνικού Τμήματος της ΙΒΒΥ – Κύκλος του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου, καθιερώνει στην Ελλάδα την 23η Απριλίου ως Ημέρα Βιβλίου, όπως έχει καθιερωθεί διεθνώς από την UNESCO.
Οι εκδόσεις Ίκαρος γιορτάζουν την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου 2016
19.04.2016 10:28
Οι εκδόσεις Ίκαρος συμμετέχουν στη μεγάλη γιορτή του βιβλίου με μια συνάντηση συγγραφέων, ποιητών και εικονογράφων που εκδίδουν τα βιβλία τους στον Ίκαρο, στο ιστορικό βιβλιοπωλείο της οδού Βουλής 4 στις 23 Απριλίου.
Η Thea Halo παρουσιάζει το βιβλίο της στο Εν Πλω
03.03.2016 10:40
Η Thea Halo η συγγραφέας του βιβλίου Ούτε το όνομά μου, στο οποίο αφηγήθηκε με μοναδικό τρόπο την αληθινή ιστορία της μητέρας της μέσα από πορείες θανάτου που αποδεκάτισαν τον Ποντιακό Ελληνισμό, συναντά τους αναγνώστες της Παρασκευή 11 Μαρτίου 2016, στο Χώρο Βιβλίου και Πολιτισμού Εν Πλω.