Πέμπτη, 23 Φεβρουαρίου 2017

Ο Πινόκιο στη Σαλαμίνα!

Ο Πινόκιο στη Σαλαμίνα!

Συνεχίζοντας την μακρόχρονη πορεία και το ποικίλο ρεπερτόριο του ο Σπύρος Ιωάννου σε συνεργασία με την παιδική σκηνή της Γιούλης Ηλιοπούλου ανεβάζουν ένα από τα πιο γνωστά κλασσικά παραμύθια , τον Πινόκιο.

Κάποτε ίσως αμφισβητήθηκε, σήμερα όμως έχει γίνει σε όλους αποδεκτό, ότι το καλά δοσμένο παραμύθι, όχι απλά έχει θέση στον παιδικό κόσμο, αλλά είναι απαραίτητο. Πλεξούδα φαντασίας και πραγματικότητας, δίνει ευκαιρίες για συμβολισμούς που διαιωνίζουν στη παιδική ψυχή αλήθειες και αξίες. Συγχρόνως παιδαγωγεί, διασκεδάζει και διεγείρει αισθήματα και νου, όσο κανένα άλλο είδος.

Παραμύθι λοιπόν, βασική ψυχαγωγία. Εξαιρετική πνευματική τροφή για το παιδί. Είπαμε όμως, όταν δίνεται σωστά. Όταν δηλαδή, δεν έχει ακρότητες και υπερβολές. Χωρίς δράκους, σκοτωμούς, κακές μάγισσες κι ένα σωρό παρόμοια, που θα τρομάξουν το παιδί και θα ταράξουν τη φαντασία του, πέρα από ένα επιτρεπτό όριο. Στο έργο υπάρχουν διάσπαρτα αρκετά μηνύματα- αλήθειες. Διασκεδάζοντας και ανακαλύπτοντας τα, θα έχει επιτευχθεί ο κυριότερος μας στόχος και του θεάτρου για παιδιά γενικότερα, που δεν είναι άλλος απ’ την αγωγή της ψυχής.

Πινόκιο, η αυθεντική παράσταση του φεστιβάλ "Κόκκινη κλωστή δεμένη" από την παιδική σκηνή της Γιούλης Ηλιοπούλου τη Δευτέρα 11/7 και ώρα 21:00 στο Πέτρινο Θεατράκι Σελήνια στη Σαλαμίνα.

Παίζουν

Σπύρος Ιωάννου
Ζανό Ντάνιας
Βαγγέλης Πυρινής
Δέσποινα Κασιώτη
Φανή Παρλή
Έλλη Λορέντη

Σκηνοθεσία Σπύρος Ιωάννου

Σχετικές ειδήσεις
Απόκριες με την
23.01.2017 16:44
Η TEXNIS GENESIS με την 15ετή εμπειρία της στα θεάματα για παιδιά ετοίμασε και θα παρουσιάσει σε συνεργασία με την παιδική σκηνή Γιούλης Ηλιοπούλου την θεατρική παράσταση «Η ΠΕΝΤΑΜΟΡΦΗ & ΤΟ ΤΕΡΑΣ» σε θεατρική μεταφορά κσι σκηνοθεσία Γιούλης Ηλιοπούλου σε μια θεαματική παραγωγή που συνδυάζει ηθοποιούς με κούκλες και μάπετς.
Πινόκιο-ένα διαφορετικό αγόρι, από τον κουκλοθίασο Redicolo στην Θεσσαλονίκη!
07.11.2016 15:58
Η παιδική παράσταση Πινόκιο-ένα διαφορετικό αγόρι, ανεβαίνει από τον κουκλοθίασο Redicolo στο θέατρο Αμαλία-Εταιρότητα στη Θεσσαλονίκη.
«Πινόκιο» του Κάρλο Κολόντι στο Θέατρο Αριστοτέλειον
06.10.2016 11:55
Η Παιδική Σκηνή του Θεάτρου Αριστοτέλειον παρουσιάζει για την θεατρική περίοδο 2016 – 2017 τον Πινόκιο, του Κάρλο Κολόντι, σε διασκευή και σκηνοθεσία του Δημήτρη Αδάμη.
Πινόκιο, του Κάρλο Κολόντι στην παιδική σκηνή του Θεάτρου Αριστοτέλειον
05.09.2016 17:14
Η Παιδική Σκηνή του Θεάτρου Αριστοτέλειον παρουσιάζει για την θεατρική περίοδο 2016 – 2017 τον Πινόκιο, του Κάρλο Κολόντι, σε διασκευή και σκηνοθεσία του Δημήτρη Αδάμη.
Το όνειρο του Πινόκιο - Ανν Λέισεν
21.04.2016 10:06
Από τις εκδόσεις Μεταίχμιο κυκλοφορεί το παιδικό βιβλίο Το όνειρο του Πινόκιο της Ανν Λέισεν σε μετάφραση της Αργυρώς Πιπίνη.